Ovis a gyerekem, ledöbbentem, hogy mindennap nasifélét kapnak, tőlem is kapott de kevesebbet. Tízórai lekváros kalács, ebéd gyümölcsleves/grízes tészta uzsira meg simán adnak túrórudit vagy kakaós csigát.
És nem is nagyon lehet, mert az étlapot ellenőrzik rendszeresen.
júl. 4. 11:48
2/13 anonim válasza:
A cukor mérgez vagy mi a franc baja lesz tőle? Ha mozog nem fog elhozni, ha fogat mos és jártok kontrollra nem lesz baja annak se. Ha otthon te is foglalkozol vele ugyanúgy lefarad estére.
júl. 4. 12:23
3/13 Derjaderja válasza:
Én is sokallom. Nem vagyok nagyon szigorú ezen a téren, de ìgy már otthon pl egy fagyizni, sütizés problémás.
júl. 4. 12:39
4/13 Derjaderja válasza:
Ja és mindent is cukroznak, és akkor már otthon sem eszik meg a paradicsomlevest ha nincs édesítve
júl. 4. 12:40
5/13 anonim válasza:
nálunk van olyan hogy csak az ebéd 600 kalória :D
júl. 4. 12:40
6/13 anonim válasza:
Szerintem a tradícionális magyar étkezési kultúra borzalmas- mondom ezt úgy, hogy régen a tesómmal mi is menzások voltunk. 2 fiam van, az egyik már óvodás, kiborít engem is, az ételek silánysága. Nem kell Michlein csillagos kaja, nyilván, de még a a szendvicsekre sem jut zöldség rendesen. Arról nem beszélve, hogy szénhidrát hegyeket etetnek a gyerekekkel. Kötelező az óvoda, de ez a gyenge minőségű élelmezés ne legyen már kötelező... elhiszem, hogy kevés pénzből kell megoldani, de ha lesarkítva tovább megyek- az állam most neveli ki a következő munkaképes generációt- ha ők ócska kajákon nevelkednek heti 5 nap az óvodákban, rosszabb lesz az egészségük, mint más "gondosabb" országok gyerekeinek. Így hogy szeretnénk egészséges felnőtteket nevelni? A kérdés persze mèlyen költői.
júl. 4. 12:52
7/13 anonim válasza:
#4 Én se eszem meg édesítés nélkül, pedig kicsinek pontosan azért nem ettem meg a paradicsomlevest egyáltalán, mert otthon is meg a suliban is szarrá volt cukrozva. Szóval nem feltétlenül van összefüggés.
Már szerintem felnőttkorú voltam, amikor szembesültem vele, hogy annak elsősorban paradicsomosnak kéne lennie és csak másodsorban egy picit cukrosnak, nem pedig fordítva. De egy kicsi cukor igenis kell bele, anélkül ugyanúgy pocsék, mint túl sok cukorral.
júl. 4. 13:24
8/13 anonim válasza:
A sót szabályozzák, valamivel el kell érni, hogy megegyék a gyerekek...
Ha reggelire avokádós pirítós, ebédre brokkolinkrémleves lenne még zöldséges kuszkusz, uzsonnára meg sárgarépa tejfölös mártogatóssal akkor meg az lenne a probléma hogy szegény gyerekek egész nap nem esznek, mert nem ízlik nekik.
(legutóbb kórházban viszonylag jó, változatos ételek voltak, vacsorákra pl sós túró krém, ecetes reszelt sárgarépa. Ebédre csont leves meg meggy szószos hús. Minden nap kaptunk almát vagy narancsot is. Idős néni szobatársam egy falatot nem evett semmiből, mert egyiket se szerette... Neki a Zala felvágott margarinnal lett volna a jó minden áldott nap reggel-este. Nem lehet olyat kitalálni, ami mindenkinek megfelelne.)
júl. 4. 14:46
9/13 anonim válasza:
Nem tudom milyen menzatok van de a gyerekemnel ugyan ezek vannak cukor nelkul es szinte semmit sem esznek meg. Grizes teszta natur magaban, se lekvar se semmi melle.
Gyumi leves meg gyumolcsok es viz es valamilyen tej. Egy hetig hazahoztuk az ebedet de lemondtam.
júl. 4. 15:00
10/13 anonim válasza:
Nem tudom hol laksz de ha kérdésed van szívesen válaszolok napközi konyhán dolgozok ott főzök en is. Van egy kiszabat nyomtatvány az alapján van feltüntetve miből mennyit hasznalhatsz. Gyermekétkeztetés ( suli szoci ovi). A peksutemények mind csökkentett cukortartalmuak. Minden nap tízóraira és uzsonnára valamilyen zöldség gyümölcs jár. Ha túró rudit kapnak az is hozzáadott cukor nelkuli. Kőkeményen ellenőrzik hidd el. Ha meg a grizes tésztára nem kap lekvárt ott akkor vagy elfogyott vagy ( lehet lepontozni de így van) lenyuljak a felnőttek maguknak... grammra pontosan meg van szabva miből mennyi jár ovisnak iskolásnak felnőttnek. És mindig többet kapnak ( úgy viszik a konyháról az adott intezmenybe) mindenből de mindenből ételmintat kell tenni. Az ovisoknak kuldtunk friss epret. Véletlen tudtuk meg hogy az óvónők a gyerekek előtt cukrozták meg a sajátjukat. Nem tudják mi a gyümölcs mert """"semmit nem szeretnek""" csak cukrosan. És ezt nem a menza konyhája miatt..igen is odafigyelunk a cukortartalomra az étlap ennek megfelelően van írva. Az ételek a friss zöldségtől is ízesek nem sótlan csak a gyerekek nem ehhez lettek szokva. Nalunk repetázni szoktak jönni. Szóval valami nagyon nem okes ott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!