Tamponra, intimkehelyre mit mondtok kisgyereknek, mi az?
A betétre még csak ráfogható, hogy "anyapelenka", "anyának való pelenka", de tampon, kehely esetén mit mit lehet egy kisgyereknek mondani anélkül, hogy olyat mondjunk, amit nem kéne.
Nyilván igyekszem eltenni előle ezeket, de lehetnek elkerülhetetlen helyzetek, szóval hogy lehet megmagyarázni egy kisgyereknek hogy mire valók vagy mit csinálnak velük?
Az én anyukám is dugdosta ezeket, egyszer egy betét reklámnál viszont rákérdeztem, mire való, és azt mondta, hogy olyan nőknek kell, akik bepisilnek. Ezzel én el is voltam amúgy 🤦
Mikor a nővéremnek megjött, ő magyarázta el nekem, mi van, onnantól kezdve nem voltak ezek dugdosva nálunk.
2 éves a kislányomban és alsó fürdőszoba fiókokban, így kb. két naponta felmerül, hogy "eeez miii?". Én nem fogok anyapelenkázni. :) Elmondom, hogy ez betét, ez tampon, ez kehely, stb. Anya készlete van a dobozban, anya szokta őket használni bizonyos napokon. Látott már tisztasági betétet is cserélni, de az elmosogatott kelyhet is találta meg a kád szélén. Ahogy nagyobb lesz, majd mindig több infót csepegtetek neki. Én nem kaptam, borzasztó sokként ért a menstruációm.
Szerintem tök cuki itt az egyik válaszoló kislánya, hogy szalad büszkén betétet választani. Nyilván azért fura szitu lehet egy drogériában, de én nagyon örülni fogok, ha az én lányom is így közelít majd a témához és nem érzi sunnyogni való tabu témának a saját teste természetes működését. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!