Sorstársak vannak ilyen dologgal?
Sziasztok!
Elsősorban olyan anyukák apukak válasza èrdekelni, akiknèl alacsony/alacsonyabb-kisebb sulyu az atlagnàl a gyerek.
Pl nálunk 4 èves lesz, kb 97 cm ès 12-12 ès fèl kg.
Mi apukàval se vagyunk magasak, èn 150 cm ès 49-50 kg, apuka 163 cm ès kb 70 kg.
Nem is lenne ezzel baj mert az èn családom minden tagja alacsonynövèsű, de a gyerekorvosunk bele van pistulva hogy ez kóros. El kellett már vigyem endokrin szakrendelèsre is ahol kózöltèk hogy ebben semmi köros nincs, arányos testalkat a táblazat szerint is. Idèn azèrt megnèzik megint de hàt....nem sok èrtelmèt làtom. Nől a gyerek,vagy hizik. Kettő együtt mindig nem megy.
Milyen gyakran találkoztok ti a gyerekorvossal?
5 éves a kisebbem, de több, mint egy éve nem láttuk az orvost. Ha beteg, akkor telefon.
Ha így zaklatna teljesen normális dologgal, simán váltanék. Nem éri meg a stresszt.
Egy 150 és egy 163 centis embernek nyilvánvaló, hogy kis eséllyel lesz égimeszelő a gyereke.
Férjeddel mindketten a 3-as percentil alatt vagytok. Ehhez képest a gyereketek a 10-es vonalon (ha fiú). Ezért inkább tapsolhatna az orvos.
3 éves, 86 cm és 10-11 kg :D
Nálunk a gyerekorvos nem is, de a védőnő születése óta csesztet minket.
Már gyámüggyel is fenyegetőzött, mert éheztetem a gyereket...
El akarta küldeni vizsgálatokra, mert törpenövésű...
22 eves a lanyom es 157cm, soha nem volt nagy baba...
Az elejen zavart h mindig also hataron volt. De rajottem h a mozgasa ertelme viszont gyorsabb mint a tobbi gyereke. Igy hagytam a fenebe. Mindig mondtam h anyamat orokolte mert o is alig 160cm ...
Amugy bomlanak erte a fiuk pici cuki csaj 🥰
Fiam 46 cm-rel született a kiírt nap előtt 2 nappal.
Az anyaméhben is mindig kisebb volt...de sose zavart senkit 🙂
116 cm volt, mikor iskolába ment. Végig ő volt a legkisebb az osztályban 🙂
Most is ő a legkisebb a 167 cm-vel 11-dikben 🙂
DE szerencsére sose zaklattak ezzel.
Jó, azért volt egy év az iskolában, mikor alacsony növés gyanúja miatt elküldtek az endokrinológiára, de a családi magasságokat is számba vették ott. Illetve az volt még a gyanú, hogy a serdülő kor előtt van épp, ilyenkor a fiúk növekedése lelassul.
Így volt. 5-6 centit nőtt utána egy év alatt.
Én 163 vagyok,apja 175
Amugy vicces adat h a lanyom 3400g szuletett 1 evesen volt 9800g most 157 cm
A fiam 4180g szuletett es fel evesen 10500g volt most 198cm eseg novesben van.
Neha viccbol huginak hivja a noveret 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!