Meddig "illik vagy jó" meztelenkedni a gyerkőc előtt?
Figyelt kérdés
Kisfiam van, 20 hónapos. Vele együtt fürdök, vagy utána fürdök, szóval sokat lát ruha nélkül. Nálunk sosem volt ebből gond.2 bátyám van. A fiatalabbik bátyám simán flangált előttem egy szál semmiben, bejött a fürdőbe amikor fürödtem és én is.(egybe van a WC-vel).Apukám ha fürdik szintén bemegyek és ő is ha én. Nálatok hogy van, vagy hogy tervezitek?
Nálunk anyukámmal nem volt ez tabu soha, egész kicsi korunk óta láttuk, és megszoktuk a meztelenséget. Apu más tészta volt, őt egyszer láttam meg véletlenül a fürdőben, ő szemérmes(ebb) volt :) Én a 22 hónapos lányom előtt simán öltözöm vetkőzöm, fürdöm, a férjem nem.
2010. okt. 30. 22:49
2/12 anonim válasza:
Nálunk soha nem volt divat az egymás előtti meztelenkedés,és az együtt fürdés sem. Ha valaki fürdött,bezárta az ajtót.
A gyerekkel pedig soha nem fürödtem együtt,márcsak higiéniai okoból sem. Még a párommal sem.
De ahány ház,annyi szokás.
2010. okt. 30. 22:49
3/12 anonim válasza:
Gyerekkoromban gyakran fürödtem együtt hol apukámmal, hol anyukámmal egy kádban. Nem emlékszem hány éves koromig... Még ma sem szégyenlősködünk egymás előtt, de azért nem meztelenkedünk, csak ha úgy adódik nem jövünk zavarba...
Lányom négy hónapos, szerintem nem árt ha meztelenül is lát minket, néha benézünk a fürdőszobába ha apa fürdik és fordítva.
2010. okt. 30. 22:58
4/12 anonim válasza:
Nálunk nincs meztelenkedés a gyerekek előtt.
Fontosnak tartom az egészséges szexualitás szempontjából, hogy a gyerek lehetőleg semmivel ne találkozzon korábban, mint kéne. Hogy mi a korábban? Amikor még nem tudod elmagyarázni neki, úgy, hogy értse, mi az, amit lát.
Férfi/nő között pedig ez sztem még végképp gáz, kivéve persze a házastársat. De én akkor se szoktam bemászni, ha a párom fürdik. Ez a magányügye. Én se szeretem, ha bámul amikor épp a lábam szőrtelenítem.
2010. okt. 30. 23:03
5/12 anonim válasza:
Sem a konzervatív, sem a "modernebb" felfogásban nem látok semmiféle kivetni valót. Mi az elsőhöz tartozunk, de ha véletlenül meglátjuk egymást, akkor sem sikítozunk, nem tiltakozunk. (Két tizenéves lány apja.)
2010. okt. 30. 23:05
6/12 anonim válasza:
Sosem láttam aput meztelenül, sem a bátyám. Anyut igen, de ő sem flangált, csak ha átöltözőtt, akkor láttam. Ettől függetlenül együtt fürdök vele, együtt tusolok, a párom, ha tusol, ott áll és viccelődik neki a kabin túloldaláról:) 2 éves. Nem tudom, meddig lesz ez igy természetes.ha már kamasz fiam lenne, nem mászkálnék igy elötte.
2010. okt. 30. 23:30
7/12 anonim válasza:
Ranschburg szerint 3 eves koraig nem fogja fel a meztelenseg fogalmat egy gyerek. Amugy meg mennyi prud ember van....
2010. okt. 31. 06:29
8/12 anonim válasza:
Az a jó, ha egy családban a meztelenség nem tabu! Szerintem bármeddig lehet meztelenkedni, amíg ez nem zavar senkit! Nem a kortól függ. Sőt, jó ha korán megtanulja egy gyerek, a nemi különbségeket és akkor ha lát egy ellenkező nemű gyereket, vagy felnőttet meztelenül, nem lesz neki újdonság, hogy a fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk.
2010. okt. 31. 07:13
9/12 anonim válasza:
Ez egyáltalán nem prűdség kérdése.Ez inkább már a ló túloldala.Párom előtt bármikor meztelenkedek vidáman, de arra abszolút nem vágyom hogy apukámat lássam így vagy ő engem.El is veszítené a méltóságát a szememben.Fürdés közben pedig rám rontani, hát nem tudom.Kinek mi a jó.
2010. okt. 31. 08:01
10/12 anonim válasza:
Nekem 2,5éves a kislányom.Suzokta apját is meg engem is látni meztelenül.Elsözör kérdezte apjátol mi az a lába között,mondtuk kuki.És elmagyaráztuk,hogy a kisfiuknak kukijuk van a lányoknak meg puncijuk.Azota nem kérdezi és ez igy pont jo szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!