Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem beteg ez már?

Csak szerintem beteg ez már?

Figyelt kérdés

Feleségemmel 2 gyereket terveztünk. Mikor az első megszületett, orvosi műhiba miatt a méhét el kellett távolítani.

Hamar feldolgoztuk, lett egy egészséges gyerekünk, örülünk.

Jövő hónapban lesz 4 éves a fiunk.

Feleségem a mai napig szoptatja. Nálam már ez kiveri a biztosítékot, hisz már nem egy kisbabáról beszélünk.

Tegnap elvittem orvoshoz feleségemet. A doki megkérdezte, hogy terhes/szoptet-e, mert annak függvényében ír gyógyszert fel.

A válaszon lesokkolódtam.

Szoptat, de úgy fél éve nincs már teje...

Én erről nem is tudtam. Egy szóval sem említette nekem. (szexuális életünk van, ritka, de ott én sosem találkoztam tejjel, még a legelején sem)

Én 1 éve mondogatom neki, hogy totál abba kéne hagyni, hisz már nem kell neki. Nekem már valahogy a szexhez is eddig is rá kellett hangolódnom, de mióta tudom, hogy csak a puszta érzés miatt adja a gyerek szájába a mellét, nekem ez valahogy kiábrándító.

Simán elalszik az oviban is, mamánál is, velem is cici nélkül....

Most velem van a baj, vagy vele? vagy ezzel az egész helyzettel?

Én az este leültem vele, elmondtam neki ugyan ezt, azóta nem beszél velem.

jún. 25. 15:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal (írókkal), főleg a 6-ossal, csak annyit tennék hozzá, hogy nekem van egy barátnőm, aki egészséges (bár csak egy petevezetője van, a másikat egy méhen kívüli terhesség miatt kellett eltávolítani, amibe majdnem belehalt testileg és lelkileg is), szeptemberben lesz 4 éves a kisfia, és ő is még mindig szoptatja... És ő jár terápiába is, bár úgy tudom, nem emiatt.
jún. 25. 15:47
 12/21 anonim ***** válasza:
30%
troll
jún. 25. 15:51
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
Egy barátnőm is 4 éves koráig szoptatta a lányát. Ő is szeretett volna még gyereket, hiába volt neki 3. Nem járt emiatt pszichológushoz, de észrevehető volt, hogy náluk sem a kislánynak volt erre szüksége, hanem neki.
jún. 25. 15:58
 14/21 anonim ***** válasza:
19%

Én is 4 éves koràig szoptattam a gyerekem. Nem lett semmi baja. Az utolsó fél èvben mèr csak elalvàshoz kellett neki, pont pàr kortynyi tejem volt is.

Előbb-utóbb abbhagyja majd a te gyereked is.

jún. 25. 16:08
 15/21 anonim ***** válasza:
68%
Erre azért nem mondanám, hogy beteg. A te leírásod erről viszont eszméletlen gáz. Ismerek pár anyukát, akik ilyen sokáig szoptattak, és senkinek semmi baja. A feleségedet ért veszteség viszont hatalmas. Akár ez is közrejátszhat a szoptatás kitolódásában, de nem feltétlenül. Az meg, hogy elalszik mamával, oviban, stb semmit nem jelent. A lányom az első perctől fogva elaludt szoptatás nélkül másokkal, tőlem ettől függetlenül még vagy másfél éves koráig igényelte. Szerintem ha a gyerek nem akarja, akkor tömködheti a szájába a mellét az anya, nem fogja hagyni magát. Ha 5 éves korhoz közelítve is ez az állapot áll fenn, azért az már nálam is megkongatná a vészharangot. Viszont a te ellenérzéseidet is megértem, még ha az ezzel kapcsolatos kommunikációd elfogadhatatlannak is tartom. Pszichológushoz ugyan nem akar menni, esetleg próbáld meg rávenni egy mediátorra, vagy egy párterápiára. Bár jó esetben azt is pszichológus csinálja, de hátha arra rá lehet venni, ha nem rögtön azzal támadod le, hogy beteg amit csinál...
jún. 25. 16:28
 16/21 Derjaderja ***** válasza:
28%

Az én gyerekem 3,5 éves és még kell szopizni. Igaz már van, hogy panaszolja, hogy nincs. A lányom 4 éves koráig, 2 évig tandem szoptattam. Úgy hogy mielőtt született az első, kicsit reméltem, hogy tápszeres lesz, de aztán láttam, hogy működik ez.

A sógornőm gyereke most lesz 4, most szokott le. Szembeszomszéd lánya is. Tudok még kapásból normális nőket is, akiknél 5 éves korig kérte a gyerek, egyikük 3 gyerekes és már a kicsinél mondjuk elege lett.

Manapság ez nem ördögtől való, még akkor is ha megértem, hogy sokaknak furcsa. A feleségedet biztos megviselte a műtét és nehezen engedi el a kicsi tipegőkorát, de hidd el a gyerekek közt is van aki így van ezzel.

Szerintem ez nem egy olyan durva kóros jelenség amitől ennyire dekompenzálódni kell, a mód, ahogy intézted viszont sem akkor nem helyes ha egészséges lélekkel teszi ezt, de végképp nem, ha beteggel.

jún. 25. 17:13
 17/21 Derjaderja ***** válasza:
51%
Kell= kel éjjel
jún. 25. 17:15
 18/21 anonim ***** válasza:
82%

Szoptatással kapcsolatban nekem az az egyéni véleményem, hogy addig egészséges, amíg a gyereknek nem marad róla emléke. Tehát, amíg el nem kezd folyékonyan beszélni kb. 1,5-2,5 éves korig. (Nekem pl.1,5 éves koromtól vannak emlékeim, mert nagyon hamar beszéltem. És örülök, hogy nem tudok visszaemlékezni arra, hogy anyám mellén lógok...mivel csak fél éves koromig szoptatott.)

De ez a szituáció, ami a kérdésben szerepel, egy annyira speciális helyzet, hogy teljesen meg tudom érteni, miért húzódott el ennyire. Ha a feleségednek ezáltal könnyebb feldolgozni a traumát, és a gyerek sem sérül közben (hiszen nem ellenkezik), akkor örülj neki, hogy csak ennyivel megúsztátok. Szerintem ezt van, aki fel sem tudná dolgozni.

Azért mostmár szeretettel el lehet kezdeni mondogatni neki, hogy lassan ideje abbahagyni a szoptatást. De nem megbántva, hanem kiemelve, hogy semmit nem rontott el, nagyon jó anya, stb, de mostmár valamiért a teste is jelzi (azzal, hogy nincs már teje), hogy itt az ideje befejezni. De első körben a helyedben bocsánatot kérnék tőle. Biztosan nem akartad megbántani, de türelemmel, empátiával hamarabb fogsz eredményt elérni. Ha meg néhány hónap után sem történik változás, akkor valóban érdemes szakemberhez fordulni a feldolgozással kapcsolatban.

jún. 25. 20:22
 19/21 A kérdező kommentje:

Én 1 éve szépen mondogatom, hogy elég. Semmi.

Az, hogy a szexuális életünkre is rányomja a bélyegét meg egyenesen nem is érdekli.

A gyerek nem azt mondom, hogy ellenkezik, de van olyan este, hogy elfekszünk, köztünk van, hozzám bújik. Feleségem meg addig mondogatja, hogy nem kell cici? Nem akarsz kukukázni? (Így hívta a fiunk míg nem beszélt), naaaa gyere ide...... komolyan már néha a gyereken is látom, hogy elbizonytalanodik.

jún. 25. 20:56
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Két gyerekem van, mindkettőt szoptattam; és amit leírtál az már szerintem is beteges.
jún. 25. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!