Csak szerintem beteg ez már?
Feleségemmel 2 gyereket terveztünk. Mikor az első megszületett, orvosi műhiba miatt a méhét el kellett távolítani.
Hamar feldolgoztuk, lett egy egészséges gyerekünk, örülünk.
Jövő hónapban lesz 4 éves a fiunk.
Feleségem a mai napig szoptatja. Nálam már ez kiveri a biztosítékot, hisz már nem egy kisbabáról beszélünk.
Tegnap elvittem orvoshoz feleségemet. A doki megkérdezte, hogy terhes/szoptet-e, mert annak függvényében ír gyógyszert fel.
A válaszon lesokkolódtam.
Szoptat, de úgy fél éve nincs már teje...
Én erről nem is tudtam. Egy szóval sem említette nekem. (szexuális életünk van, ritka, de ott én sosem találkoztam tejjel, még a legelején sem)
Én 1 éve mondogatom neki, hogy totál abba kéne hagyni, hisz már nem kell neki. Nekem már valahogy a szexhez is eddig is rá kellett hangolódnom, de mióta tudom, hogy csak a puszta érzés miatt adja a gyerek szájába a mellét, nekem ez valahogy kiábrándító.
Simán elalszik az oviban is, mamánál is, velem is cici nélkül....
Most velem van a baj, vagy vele? vagy ezzel az egész helyzettel?
Én az este leültem vele, elmondtam neki ugyan ezt, azóta nem beszél velem.
Én is 4 éves koràig szoptattam a gyerekem. Nem lett semmi baja. Az utolsó fél èvben mèr csak elalvàshoz kellett neki, pont pàr kortynyi tejem volt is.
Előbb-utóbb abbhagyja majd a te gyereked is.
Az én gyerekem 3,5 éves és még kell szopizni. Igaz már van, hogy panaszolja, hogy nincs. A lányom 4 éves koráig, 2 évig tandem szoptattam. Úgy hogy mielőtt született az első, kicsit reméltem, hogy tápszeres lesz, de aztán láttam, hogy működik ez.
A sógornőm gyereke most lesz 4, most szokott le. Szembeszomszéd lánya is. Tudok még kapásból normális nőket is, akiknél 5 éves korig kérte a gyerek, egyikük 3 gyerekes és már a kicsinél mondjuk elege lett.
Manapság ez nem ördögtől való, még akkor is ha megértem, hogy sokaknak furcsa. A feleségedet biztos megviselte a műtét és nehezen engedi el a kicsi tipegőkorát, de hidd el a gyerekek közt is van aki így van ezzel.
Szerintem ez nem egy olyan durva kóros jelenség amitől ennyire dekompenzálódni kell, a mód, ahogy intézted viszont sem akkor nem helyes ha egészséges lélekkel teszi ezt, de végképp nem, ha beteggel.
Szoptatással kapcsolatban nekem az az egyéni véleményem, hogy addig egészséges, amíg a gyereknek nem marad róla emléke. Tehát, amíg el nem kezd folyékonyan beszélni kb. 1,5-2,5 éves korig. (Nekem pl.1,5 éves koromtól vannak emlékeim, mert nagyon hamar beszéltem. És örülök, hogy nem tudok visszaemlékezni arra, hogy anyám mellén lógok...mivel csak fél éves koromig szoptatott.)
De ez a szituáció, ami a kérdésben szerepel, egy annyira speciális helyzet, hogy teljesen meg tudom érteni, miért húzódott el ennyire. Ha a feleségednek ezáltal könnyebb feldolgozni a traumát, és a gyerek sem sérül közben (hiszen nem ellenkezik), akkor örülj neki, hogy csak ennyivel megúsztátok. Szerintem ezt van, aki fel sem tudná dolgozni.
Azért mostmár szeretettel el lehet kezdeni mondogatni neki, hogy lassan ideje abbahagyni a szoptatást. De nem megbántva, hanem kiemelve, hogy semmit nem rontott el, nagyon jó anya, stb, de mostmár valamiért a teste is jelzi (azzal, hogy nincs már teje), hogy itt az ideje befejezni. De első körben a helyedben bocsánatot kérnék tőle. Biztosan nem akartad megbántani, de türelemmel, empátiával hamarabb fogsz eredményt elérni. Ha meg néhány hónap után sem történik változás, akkor valóban érdemes szakemberhez fordulni a feldolgozással kapcsolatban.
Én 1 éve szépen mondogatom, hogy elég. Semmi.
Az, hogy a szexuális életünkre is rányomja a bélyegét meg egyenesen nem is érdekli.
A gyerek nem azt mondom, hogy ellenkezik, de van olyan este, hogy elfekszünk, köztünk van, hozzám bújik. Feleségem meg addig mondogatja, hogy nem kell cici? Nem akarsz kukukázni? (Így hívta a fiunk míg nem beszélt), naaaa gyere ide...... komolyan már néha a gyereken is látom, hogy elbizonytalanodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!