3,5éves de semmilyen járműt nem tud használni?
Van ez így, de oka van. Mozgásfejlődése rendben volt?
Lányomnak nem, gyógytornára jár azóta is, pedig 8 éves. Vele volt így, hogy semmi se ment. Bicikli pótkerékkel 4 évesen ment. Előtte semmi.
És más területeken minden rendben vele?
Szerintem valami nem oké, az én 3 évesem mindent tud használni, a 15 hónaposom a kismotorral megy
szerintem is gond.
1,5 évesen már mind a 2 gyerekem kismotrozott. Lányom most 2,5, pótkerekes bicót most tanulta meg tekerni. Már tavaly futóbicózott, rollerezett.
A férjem fiával majdnem ugyanez volt. A futóbicikli mondjuk 4 évesen már ment, de biciklizni 8-9 évesen tanult meg.
A suliban elsőben megállapították, hogy amit hall annak csak az elejét érti meg, mert mire a végére érnek a dolgoknak, még el van foglalva az első rész értelmezésével. Sajnos a pontos megnevezését ennek nem tudom. Akkor derült ki, hogy ez az egyensúlyozással, így a biciklizéssel - illetve annak nem tudásával - is összefüggésben van. Falmászásra küldték - egy évet járt a Hópárducba, Sterczer Hildához - az sokat segített. A sportszerű - nem feltétlen az otthoni, hanem a feladatorientált - trambulinozást is ajánlották, de az messzebb lett volna.
Ezen kívül én még ajánlani tudom a Bosut ( [link]
Edzőként végezve csináltunk egy tatabányai óvodában egy felmérést, ahol a nagycsoportosokkal készült kompetenciamérés a tanulmány előtt, és után. Közben volt egy csoport, akik napi szinten csináltak alap egyensúlyi és stabilizációs feladatokat 10-15 percben a Bosun (könnyen megtanulható, instruálható feladatok voltak, az óvónők vezényelték le minden nap a foglalkozásokat), és volt egy kontrollcsoport, akik értelemszerűen nem végeztek ilyet. Akik Bosuztak az alatt a 3 hónap alatt, látványosan javult a kompetenciamérési eredményük. Akik nem Bosuztak, azoknál nem volt érzékelhető javulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!