2 éves fiam az utóbbi időben nem akar elaludni időben. Van erre megoldás?
Este időben kezdjük a fürdést, vacsorát.
Mesét olvasunk, tejet iszik.
Aztán amint az ágyhoz ér a teste, onnantól mint akit felhúztak, pörög. Fejen áll, magyaráz, pörög-forog, helyezkedik, énekel.
És ezt fél-1 órán keresztül csinálja.
Próbáltuk később fektetni, ugyanez. Próbáltuk előbb fektetni, ugyanez.
Nem tudom, mit kéne csinálni, hogy aludjon? Nem azt várom, hogy leteszem, és aludjon is. De ez, hogy megállás nélkül pörög, ez nem annyira jó.
Nálatok mi vált be hasonló helyzetben?
Mennyi közös hancúrozás van nappal?
Illetve én az olvasást a legvégére hagynám, az ágyban fekve, mert az már egy csendesebb tevékenység.
Tejivás után még fogat kell mosni, nem az elalvást segíti.
Mi mese után még megbeszéltük, hogy mi volt aznap, vagy csak szabadszavasan elmeséltem a napját. Ezt már félhomályban.
Nyilván mos fogat tejital után, csak ennyire nem részleteztem. :)
Próbáltuk úgy is, hogy az ágyban olvastunk, úgy is ugyanaz volt a helyzet.
Mi is picit szoktunk beszélgetni lámpaoltás után. Aztán egyszercsak mint akit felhúztak, elkezdi a pörgést.
Fiam is ezt csinálja, képes fél órán keresztül mocorogni, nevetgelni.
Én fekszem mellette és türelmesen kivarom amíg abbahagyja.
Amikor abbahagyja, onnantól kb öt perc és alszik mint a kisangyal.
Általában fél 9-kor fekszik.
De próbáltuk már sokkal korábban is letenni, ugyanez volt. Csak akkor nem fél órát szenvedett, hanem másfelet.
Pedig vagyunk eleget kint, mozog sokat. Mégsem fárad el. Vagy én már nem tudom. Tartós elem van benne. :D
Más családokban is kész cirkusz a gyerekek altatása.
Az én lányom hasonló alkat. Nála időszakos ez. Van amikor mesével együtt 20 perc de vannak napok amikor simán 1 órát ő is pörög forog az ágyban, énekel, magyaráz.
Mi általában szintén a kivárásra játszunk. Még kisagyban alszik így nem mászkál ki, nem is akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!