Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire jellemző manapság,...

Mennyire jellemző manapság, hogy egy lány már 8-9 évesen menstruáljon?

Figyelt kérdés
Ismertek olyat, akinek már ilyen korán megjött az első mensi? Illetve ha igen, volt rendes vérzés is, vagy csak maszatolás?

jún. 16. 12:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekem 14 evesen, pont 14 evvel ezelott.
jún. 16. 16:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Anyukámnak 9-10 évesen volt. Nekem 12 évesen
jún. 16. 21:17
 13/20 anonim ***** válasza:
10 évesen jött meg.40 éves vagyok.
jún. 16. 23:18
 14/20 anonim ***** válasza:
Többen írtátok, hogy van rokon, ismerős, akinek 9 évesen megjött. Azt nem tudjátok, nem emlékeztek esetleg, hogy a lány fejlett is volt már? Szőrösödés, mellnövekedés volt-e, vagy csak úgy megjött nekik? Kislányom 8 es fél. 8 évesen mondta, hogy fáj a melle, azóta megduzzadtak a mellbimbói. De nem nőtt a melle. Számíthatok rá, hogy megjön neki, vagy azért szőrösödés után várható majd? Emiatt kérdem...
jún. 17. 18:35
 15/20 anonim válasza:
nekem 14 évesen
jún. 17. 19:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

14, a szőrösödés megelőzi, a mellnövekedés nem feltétlen. Én évekkel utána is teljesen de teljesen lapos voltam.

Osztálytárs kislánynak most jött meg (8), anyukája mondta, hogy szőrösödés is megvolt

jún. 17. 19:12
 17/20 anonim válasza:

#14 én a magam nevében beszélek, én 10 voltam. És mindig is fejlettebb voltam testileg a korosztályomnál, mindig sokkal magasabb voltam, bár előbb is fejeződött be a növekedésem. Mellem is volt már valamennyicske, őszintén a szőrre nem emlékszek. De nekem kb 1 hónappal előtte elkezdett nagyon fájni a hasam.

És az eredeti kérdésre válaszolva az első nap, ha jól emlékszem inkább pecsételő vérzés volt, de utána “normális” lett már másnapra. Bár őszintén nekem azóta se állt be sajnos PCOS miatt a ciklusom egészséges módon, pedig ennek már 8,5 éve.

Édesanyámnak is 10 éves jött meg először, legjobb tudomásom szerint

jún. 17. 23:52
 18/20 anonim ***** válasza:
Köszi! (14-es vagyok)
jún. 18. 11:00
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem ez a gyakori, de azért van ilyen is, régen is volt. Volt olyan osztálytársam, aki már harmadikban menstruált, sőt, a nagymamám, aki ha élne, 102 éves lenne, szintén már 9 évesen menstruált, ő mesélte.
jún. 19. 08:46
 20/20 anonim ***** válasza:
nekem 10 évesen jött meg az első menzeszem. emlékszem nagyon fájt a hasam, gyógyszert meg nem szedhettem Apukám miatt, aki azt vallotta hogy a mensi egy teljesen természetes dolog, szokjak hozzá, emiatt nem kezd el engem gyógyszerezni. tesiznem is mindig rendesen kellett, emiatt nem írt felmentést soha (szigorú volt). kezdetben kínlódtam rendesen emiatt és haragudtam is rá, de később hálálkodtam neki és örülök hogy nem szedtem be csomó fájdalomcsillapítót.
jún. 21. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!