Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen kaptad életed...

Hány évesen kaptad életed első telefonját, ill. hány évesen ültél először számítógépnél? És a gyerekeidnek hány éves kortól engednéd ezeket?

Figyelt kérdés
A különbségre vagyok kíváncsi, hogy melyik generáció hány évesen kezdte ezeket

2024. jún. 15. 10:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

14 évesen kaptam telefont (Nokia 3410 volt :D ). Saját PC-m 16 éves koromban lett, de iskolában úgy emlékszem 5. osztálytól ismerkedtünk vele, de ebben nem vagyok biztos.

1990-ben születtem.

2024. jún. 15. 11:57
 12/22 anonim ***** válasza:

Számítogép a családban azt hiszem, hogy valamikor ovis korom végén lett, de internet csak másodikos koromban. Az első telefonomat negyedikesen kaptam, egy nyomógombos nokia volt, és csak akkor használhattam, amikor táborban/osztálykiránduláson voltam. Okostelefont hetedik végén vehettem magamnak a zsebpénzemből, ebben én voltam az utolsó az osztályban. Viszont hatodikosan karácsonyra kaptam egy tabletet, amit csak otthon használhattam. Saját laptopom tizedik után lett először, online oktatás alatt egy rokontól kölcsönkapottat használtam, mert addigra már nem működött a számítógép otthon, és nem is lett új, mert senki nem használta.

22 éves vagyok.

2024. jún. 15. 11:58
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen vettem az első telefonomat. 10 ezer Forintért egy Siemens A35-öt, megdolgoztam érte. Ezzel utolsó voltam a barátnőim között, nekik kb. 1 éve megvették a szüleik és jobb telefonokat kaptak.

Számítógépünk kb. ugyanekkor lett, a legrosszabb leggagyibb. Win95 volt rajta és 256 Mb háttértár (ez volt 2001-ben). Géphez általános iskola végén ültem először, anyukám munkahelyén játszottam vele dos-os játékokat fekete fehérben.

39 vagyok.

Férjem 40, hasonlóan volt vele is. Ő informatikus.

8 éves a nagyobb gyerekünk. Se mobilja, se tablete, se gépe. Szeptembertől lesz infó órája, majd meglátjuk, hogy kell-e hozzá saját eszköz vagy ráér.

Egyelőre nem szokott az itthoni eszközökön se játszani, egyedül Wordwallon matekozni felügyelettel.

2024. jún. 15. 11:59
 14/22 anonim ***** válasza:

32 vagyok.

14 évesen kaptam az első telefonomat, közösen a testvéremmel. Pénteken vihettük csak iskolába, bár már nem emlékszem, miért ez volt a szabály. Egyik héten a tesóm vitte, a másikon én.

Számítógépünk volt másodikos koromtól, mert apukám programozott rajta hobbi szinten, de fél órát ülhettünk előtte kb naponta, mert akkor még nagyon ment az, hogy elrontja a szemet. A nappaliban volt, apa kopogott a szekrényen, ha lejárt az időnk :D amikor felsős voltam, akkor kettőtől fél négyig volt miénk a gép, de volt, hogy együtt használtuk tesómmal, volt, hogy külön. Amikor érettségiztem, akkor kaptam laptopot, onnantól minden este azon lógtam, már nem ellenőrizték.

Valami hasonló a tervem a lányommal is, most nincs se tablet, se telefon (az ovis társainak már legalább az egyik van), mert tesóm gyerekén látom, hogy konkrétan függő. Kilenc éves, bármikor hozzáfért laptophoz, telefonhoz, tablethez egész kicsi korától, azt csinált amit akart, annyi ideig, amíg akarta. Ha kivetted a kezéből, ordított. Nem szeret se rajzolni, se kint lenni, se hagyományos játékokkal játszani, még igazából mesét nézni se, csak a telefonján tiktokozik. Szokott küldeni videót, ami tetszik neki, hát botrány, miket néz.

2024. jún. 15. 13:18
 15/22 anonim ***** válasza:
79%

27 vagyok.

8 éves koromban kaptam egy nokiat azért mert cukorbeteg lettem, és ha baj van tudjak telefonálni az utcarol,vagy bárhonnan,sokat is voltam kórházban anno, így azon tartottuk a kapcsolatot.

KB 10 éves voltam mikor anyu vett egy PC-t nagyon ment rajta a pasziansz, és a sütis játék, na meg a startlapos játékok mikor már volt net 😄

A mai generáció már a babakocsiban nézi a mesét, pedig alig fél évesek....

Az én gyerekemnek akkor veszek telefont ha már egyedül jár iskolába, kb másodikos korától. (az utca végén van a suli)

2024. jún. 15. 13:24
 16/22 anonim ***** válasza:
77%

Kb 13 eves voltam mikor lett szamitogepunk - commodor 64 😅

Elso mobilt sajat magamnak vettem 27 evesen alcatel volt

Mar mikor meglettek a gyerekek volt gep otthon. De jatszani kb 6eves kortol hasznaltak. Mobilt 3. Osztalyosan kaptak. Mivel onnantol egyedul jartak suliba

2024. jún. 15. 13:34
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
39 vagyok, kb.nyolc évesen kaptam egy commodore számítógépet(90es évek eleje), különösebben nem kötött le, nem sokáig volt meg. Ehhez abszolút nincs viszonyítási alapom, nagy dolog volt-e. Volt már valami számítástechnika oktatás a suliban, azt hiszem másodiktól, az biztos hogy kezdetben commodore gépek voltak, felsős korunkban már nem. 99ben ültem először internet előtt, nyolcadikos voltam. Az első mobilomat 2001ben kaptam, gimis voltam, kb. középmezőnyben az osztályban. Számítógépet 2003ban, végzős gimis koromban, még net nélkül. Kb. 2006-2008 körül lett otthon is internetünk, addig csak az egyetemen. Első igazi okostelefonomat 2014ben vettem.
2024. jún. 15. 13:59
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

47 éves vagyok. Huszon évesen vettem telefont magamnak, úgy, ahogy számítógépet is.

Fiam 2 évesen számítógépezett 15 évvel ezelőtt. Telefonja 13 évesen lett a suliba járás miatt.

Lányom 7 éves, tabletezik. Telefonja nincs.

2024. jún. 15. 15:56
 19/22 anonim ***** válasza:
79%

Számítógép:

Először 2-3 éves koromban ültem elé, aztán sajátom 7 éves koromban lett.

Telefon:

12 éves koromban kaptam.

Ha lesz gyerekem, felsős korára kap majd telefont, alsóban csak akkor lehet neki ha bejárós, vagy ha se én sem a párom nem dolgozok helyben.

Saját gépet vagy laptopot 10 évesen kapna.

21 éves vagyok, és informatikai rendszergazda a szakmám.

2024. jún. 15. 19:12
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

45 leszek

Az utcai telefon volt kb 12 éves koromig, utána lett vezetékes.

Mobil 20 évesen lett, na akkor az kb mindig le volt merülve.

Szerintem gépet egy egy íráshoz használtam kb 15 éve.

A nagyfiam 12 éves kora óta lenem szál a gépről 26 éves.

A kicsi itthon nem lát gépet, játékot így majd csak a suliból fog jönni a fertő 5 éves.

2024. jún. 15. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!