USB portok: első/hátsó is eszközöket eldobálja, oka?
Ha azt tapasztalom akár pendrive, akár külső HDD-k esetén, hogy a csatlakozás pillanatában eldobja az USB port, annak mi lehet az oka?
Nem az eszközök a hibásak, mert más gép esetén nem történik ez.
A gép hátulján lévő USB portok esetén is jelentkezik már ez a probléma.
Windows 10, semmit sem telepítettem az elmúlt időszakban.
MSI B450 típusú alaplap.
Driver-rel semmit nem csináltam.
Miből, hogyan/honnan lehet kideríteni mi hibázik?
Decemberben vagy azelőtt is jelentkeztek már az USB-csatlakozás-problémák, szóval biztos nem azért van, egy ilyen driver-frissítés van, idén januári:
AMD USB 3.10 extensible Host Controller - 1.10 (Microsoft)
Ez univerzális és elvileg ezzel probléma nem lehet.
Nyomsz egy pen drive -ra egy bootolható linuxot (Linuxmint, Ubuntu stb..). Live módba indítod a pen driveról, tehát nem telepíted fel.
Ha ott is dobálja, a hiba hardveres. Ha ott jó, ha ott jó, akkor a Windows környékén keresgéld a hibát.
Linux alatt is ugyanaz a jelenség.
Mivel hátlapi USB port esetén is jelentkezik ez, gondolom nincs olyan remény hogy "alkatrész cseréje és megoldódik"?
Szervizben se tudnak semmit tenni, max esetleg alaplap cseréje?
Hátul 4 port, nincs előlapi csatlakozó: [link]
Hátul 2 port, 1 előlapi csatlakozó, maximum 2 port támogatás: [link]
Hátul 7 port, nincs előlapi csatlakozó: [link]
Nekem a középső van, nincs vele gondom. Régi gépben van amiben még nincs alaplapi USB 3.0, de PCI-Express foglalat már igen. Hozza az ígért sebességet.
Nagyon köszönöm.
Abban az esetben, ha van a gépben egy rack, amelyen van két előlapi USB csatlakozó - amelyek jelenleg nincsenek bekötve - a kártyára ezeket is rá lehet kötni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!