Dolgozó szülők nyáron hogy oldják meg a gyerekfelügyeletet?
Mégcsak most megy oviba a nagyobb, a kicsi 3 hónapos, tehát messze vagyok még tőle, de kíváncsi vagyok ki hogy tudja megoldani nyáron.
Nálunk a nagymama otthon van, most 55 éves fiatalos, imádjak egymást az unokákkal (gondolom a 3 hónapos is szeretni fogja), így nekünk egy lehetőség adott lesz (ha minden igaz), de nyilvan nem egész nyárra.
De van akinek nagyszülő sincs, semmi rokon, akkor táborban vannak a gyerekek, vagy milyen lehetőségek vannak ilyenkor?
"Mi nem terheljük a nagyszülőket az unokázással, ők már felneveltek minket had pihenjenek mikor szabin vannak. Persze ha van kedvük jöhetnek, meg vihetik 1-2 napra, de nem rájuk van hagyva hetekre."
😃😃😃
Ez annyira demagóg. Oké, hogy nem 3 hónapig unokázik valaki, de tudod, egy szerető nagyszülőnek, ha bírja fizikailag, több időre van igénye, mint 1-2 nap az unokával, mert szeret vele lenni. Sőt, nem csak az unoka miatt, hanem azért, mert szeretne segíteni a gyerekeinek, hogy könnyebb legyen nekik. Egy normális csalàd ilyen, ott nem "teher" az unoka 1-2 napon túl sem.
Én szívesem fogadom majd őket akár 1-2-3 hétre is, ha nem lesz fizikai akadálya.
8-as, erdekelne a megoldasod. Akkor en most legalabb 12-13 evig ne dolgozzak, amig kb egyedul lehet hagyni oket kozel egesz napra?
Vagy hogy gondoltad?
Illetve epp most nem tudom, hogy hany eves kortol szokas ez, en tudom, hogy mar 10 eves koromtol kezdve sokat voltam egyedul otthon nyaron, de akkor mas vilag volt.
#11 Egyetértek, nálunk is ilyenek anyósomek :) sőt szerintem anyósom jobb fizikai állapotban van, mint én.
A saját anyám már más eset, ő az évi 1-2 nap unoka és kész. Nem is megyünk hozzá többet.
5 hét szabit tudtunk kivenni ketten együtt (plusz a 6. a beszoktatós hét).
9 hét egymás után a bölcsi majd az óvi bezárás. A kicsi az elején megy egy hetet ügyeletes bölcsibe, a nagy a végén két hetet táborba. Van még egy hét, amit nem találtam ki, de nem is tudjuk még a párom beosztásàt, de akkor már van bölcsi, a lányomat még 1-1 napra elvállalják a barátaim (2 gyereket nem varrnék masra).
10-es, én pl bébiszittert fizetek, nem várom a szintén dolgozó anyámtól és anyósomtól, hogy vigyázzanak rá "egy heteket" a saját szabijuk kárára.
Ha nem dolgoznának ÉS szeretnék, oké, persze, de ők is 6-8 órában melóznak, így jár nekik a nyári szabi gyerek nélkül.
Amúgy pedig szerencsére vannak napközis táborok, nem is sok pénzért, oda is megy a gyerek.
A mi időnkben még mama vigyázott ránk, de ő otthon volt és imádott bennünket. Most ez már így, hogy 65 éves korukig dolgoznak a nagymamák (a legtöbb) nem megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!