Az egész családot leterheli az online oktatás és házi feladat, gyerekfelügyelet, a home office sem megoldhato igy. Megoldás?
Iskolakezdő kisgyerekről van szo
8-9:45-ig illetve 8-10:45-ig van online oktatás.
2 felnőtt ember home office ban lenne mellette.
Állando figyelmet igényel a kicsi, különben a házit is vagy bekarikázza vagy nem, vagy elmegy a gèptol vissza kell ültetni, stb
A házikat az online órák után jobb mèg dèlelőtt megcsinálni vele, mert délutánonként már nyűgösödik es dacol.
Utána ebédeltetés amihez szintén felügyelet kell.
Igy 1 felnőtt munkaideje teljesen kiesik du 1-ig
Délutánra maradnak a rajz technika tesi ének, rajzolos, kivágós, tornázos feladatok, amiket fotozni kell és beküldeni, amivel sacc 2 ora megint kiesik.
Kb 15 től van szabad foglalkozása végre a kicsinek, úgy, hogy a magolós dolgok pl idegennyelvi szavak még csak ezután jönnek este, vacsora előtt vagy után, mert 15-16 ora magasságában a kicsi egyáltalán nem koncentrált már, kell neki a szabad játék. Igy pl a szómagolás gyakorta áttolodik reggel 7 re, azaz 7 től tanulás, elmaradt házik, 8 tol online oktatás.
Estére éjszakára nem oldhato meg a home office mert fizikailag nem lehet akkor bírni a másnapot.
Tehát az egyik felnőtt 8-13-ig tudna dolgozni, a másik 13-18 ig. Ez utóbbi miatt hogy 3 ora munka/nap, örülhetek, ha nem rugnak ki, de a fizetést lehet meg sem kapom..
A lényeg, hogy mindig én szívok vele, azaz egyedül vagyok a kicsivel, a másik felnőtt eltűnik 8-14 ig is. Nekem marad 14 vagy 15 től a home office mikor már "alig látok",azaz kimerültem a kicsitől már mentálisan is.
Lehet zagyva az egész, első nap katasztrofa volt, mindenki kikészült a gyerekkel együtt, másnaptol vezettük be azt a rendszert, hogy a nagyját az oktatást es sürgetőbb házikat délelőtt letudjuk, hogy delutánra már csak a technika meg ilyenek maradjanak.
A szómagolás szinte sehova nem fér be csak késo estére vagy kora reggelre.
A kicsi igy kiegyensúlyozott annyiban hogy legalább hiszti sírás nincs, de azért rendesen "szét van zilálva", nem akar enni, vizeletet székletet visszatart, fegyelmezési problémás lesz délutánokra, lelkileg nincs igy rendben.
Valaki józan fejjel tudna esetleg valami rendszert vinni ebbe, hogy lehessen dolgozni is?
Ahogy én látom:
A mostani helyzetben feldobták nekem is a ho-t.
4 éves a gyerekem, de nem vállaltam,mert nem lehet dolgozni mellette.
A laptopot zongorának használja, nem lehet mellette figyelni.
Ho mellett a gyerekre sem tudsz figyelni és a munkádra sem.
Nálunk 12ig ügyeletben van az oviban, az óvónők legnagyobb örömére.
Nálad ez az iskola miatt nem játszik.
Amikor bezárták a közintézményeket elfejtették, hogy egy szülő nem képes egyszerre dolgozni is és a gyerek mellett ülni ,amíg megy az oktatás.
Jó mókának tűnik, de nem az.
Könnyen kihányták,hogy se ügyelet se semmi nem lesz.
Persze, hogy is gondolták?!
Felváltva kell megoldanotok, ki kell bekkelni ezt az időszakot.
Imádkozz, hogy visszanyissanak húsvét után!
Igen ugy volt eleinte hogy felváltva megoldjuk.
De kikészült a masik szülő es lelép 13, 14 ig is úgy, hogy délután is kicsinálja a gyerek, azaz a délután is rám marad.
Valoban nem tudok a home ra koncentralni, a nagyja dolgokat csinálom csak meg gyorsan, a feladataim folyamatosan maradnak le, torlódnak fel.
A főnököm annyiban rugalmas hogy engedte a home office t, de szerintem nem gondolta hogy majd 3 orás munkavegzesrol fogja kapni a napi jelentéseket/nap..
Van ügyelet iskolában is kérd , másképp nem megy, mindkét szülőtől kell munkáltatói hozzá.
Sajnos igen felelősségteljesen odafigyelős munka nem végezhető babyszittelés mellett és muszáj rangsorolni mert mindenki pénzből él.
Annyi az öröm az ürömben hogy a gyerek még mindig szereti a sulit, örömmel ül le az online oktatáshoz, délelőtt koncentralni tud a házikra, delutan a technika rajz tesi foglalkozásokat játéknak fogja fel.
De mellette neha fegyelmezni kell.
Evési, üritési gondok vannak, magolásban lemaradunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!