Az egész családot leterheli az online oktatás és házi feladat, gyerekfelügyelet, a home office sem megoldhato igy. Megoldás?
Iskolakezdő kisgyerekről van szo
8-9:45-ig illetve 8-10:45-ig van online oktatás.
2 felnőtt ember home office ban lenne mellette.
Állando figyelmet igényel a kicsi, különben a házit is vagy bekarikázza vagy nem, vagy elmegy a gèptol vissza kell ültetni, stb
A házikat az online órák után jobb mèg dèlelőtt megcsinálni vele, mert délutánonként már nyűgösödik es dacol.
Utána ebédeltetés amihez szintén felügyelet kell.
Igy 1 felnőtt munkaideje teljesen kiesik du 1-ig
Délutánra maradnak a rajz technika tesi ének, rajzolos, kivágós, tornázos feladatok, amiket fotozni kell és beküldeni, amivel sacc 2 ora megint kiesik.
Kb 15 től van szabad foglalkozása végre a kicsinek, úgy, hogy a magolós dolgok pl idegennyelvi szavak még csak ezután jönnek este, vacsora előtt vagy után, mert 15-16 ora magasságában a kicsi egyáltalán nem koncentrált már, kell neki a szabad játék. Igy pl a szómagolás gyakorta áttolodik reggel 7 re, azaz 7 től tanulás, elmaradt házik, 8 tol online oktatás.
Estére éjszakára nem oldhato meg a home office mert fizikailag nem lehet akkor bírni a másnapot.
Tehát az egyik felnőtt 8-13-ig tudna dolgozni, a másik 13-18 ig. Ez utóbbi miatt hogy 3 ora munka/nap, örülhetek, ha nem rugnak ki, de a fizetést lehet meg sem kapom..
A lényeg, hogy mindig én szívok vele, azaz egyedül vagyok a kicsivel, a másik felnőtt eltűnik 8-14 ig is. Nekem marad 14 vagy 15 től a home office mikor már "alig látok",azaz kimerültem a kicsitől már mentálisan is.
Lehet zagyva az egész, első nap katasztrofa volt, mindenki kikészült a gyerekkel együtt, másnaptol vezettük be azt a rendszert, hogy a nagyját az oktatást es sürgetőbb házikat délelőtt letudjuk, hogy delutánra már csak a technika meg ilyenek maradjanak.
A szómagolás szinte sehova nem fér be csak késo estére vagy kora reggelre.
A kicsi igy kiegyensúlyozott annyiban hogy legalább hiszti sírás nincs, de azért rendesen "szét van zilálva", nem akar enni, vizeletet székletet visszatart, fegyelmezési problémás lesz délutánokra, lelkileg nincs igy rendben.
Valaki józan fejjel tudna esetleg valami rendszert vinni ebbe, hogy lehessen dolgozni is?
Értem. Szoval jobb lenne az egesz napot delutanra estére tenni. Az online oktatast hazikat magolast.
Ezt meg a gyerek nem birná.igy is lemaradunk a magolos dolgokkal hogy delelottre es du ra van osztva
Én így csinálnám, mert akkor ügyeleten amíg van nyugodtan egyedül letudod a saját munkád és utána már lehet a gyerekkel foglalkozni nincs az a nyomás h még dolgozni is kellene stb.
Sajnos ( Nemtudom ne vedd sértésnek de sok gyerek ilyen) otthon el lazáskodik, nem csinálja de a tanár ha rászól az iskolában ül mint a kisangyal, legyél erélyesebb vele.
Bocsi milyen iskola ez hogy még idegen szavakat is kell tanulnia 1 osztályba ,meg technika és stb minden nap ? Elsőben nincs is ennyi tananyag
Elsőben olvasni,betüket írni,számolni tanulnak meg.
Én megértelek, pedig csak ovis a gyerekem. Naponta kap 4-5 feladatot, szokott benne lenni kreatívos, rajzolós, egy játék, meg vers.. Meg olyanok, amikben nekem is segítenem kell(gyurmát készíteni, házi puffadós festéket gyártani)
És erre ott a logopédia is, amihez nyomtatni is kell, hetente 6-7 lapnyi szöveg meg melléklet.
Én nem tudom minden nap rávenni a gyerekem, amikor van kedve megcsinálunk ezt azt, aztán ha nem terhelhető nem csinálunk semmit. Így két nap alatt mikor jó formában van letudjuk az egész heti anyagot, aztán én még fotózgatom meg küldözgetem.
Nagyon nevetségesen hangzik, de úgy kezdődik mondjuk, hogy színezz ki egy A4es lapot, hát nem kicsit kell noszogatni, mire kiszínezi korrekten, mert amúgy csak elnagyolja(6 éves). Legalább 8x kezdte újra, mert mikor nem volt kedve direkt unott rondán csinálta, mikor közöltem hogy akkor ezt fotózzuk be és mutatjuk meg, akkor meg hiszti volt, hisz tudta ő is, hogy nincs rendben a színezése. Az összes idegem rámegy, ha nincs formában. Tegnap este pl jó formában volt, megcsinált 4 oldal logopédiát egy pillanat alatt, de a végére már fáradt volt, bohóckodott, szóval a maradékot ma kell.
Sulissal horror lehet, pláne ha másnap is tudni kell az anyagot. Még a csordaszellem sincs meg, ami suliban javít a dolgon..
Szerintem meg kellene beszélni a tanárral, hogy hetente küldjétek a dolgokat, vagy pedig befogni a másik szülőt, hogy osszátok el a nap folyamán az anyagot, 2,5 órát szünetekkel lehet csak lenyomni a gyereken és házik közt is kellene szünet, szóval csak akkor csináljátok, ha vevő rá, ha látod, hogy nyűgös, akkor egy óra szabad játék, neked meg egy óra munka..
Itt leginkább az a probléma, hogy a férjed rád tolja az egészet.
Közösen kell csinálni. Máshogy nem megy.
Én pl 5-kor kelek, 8-ig dolgozom, akkor kezdődik az online oktatás a nagynak és kel fel a kicsi. Délelőtt kb nem tudok dolgozni, mert a nagyot azért figyelni kell, hogy rendesen csinálja a dolgot, a kicsi meg 4 éves. Pár e-mailre azért tudok válaszolni vagy amíg a kicsi egyedül eljátszik, addig nyomni mellette a gépet. A férjem 2 körül jön haza, akkor gyorsan átnézi a nagy aznapi dolgait, addig a kicsivel vagyok, gyorsan csinálunk valami kaját. Aztán a nagy eljátszik magában (ő már felsős, de a tanuláaban figyelni kell rá) a kicsivel az apja van, legoznak, kutyát sétáltatnak, kertet rendeznek, addig én befejezem a melót. Kb 6-tól pedig együtt vagyunk, intézzük az esti dolgokat. Ha marad még valami sos munka, akkor mikor a gyerekek alszanak, megcsinálom, ez ritka, általában a hónap eleje sűrűbb.
Az én munkámnál az a lényeg, hogy el legyen végezve, nincs időhöz kötve, hogy csak 8-4-ig lehet csinálni.
Szerintem ezt csak csapatmunkával lehet megoldani, a férjeddel kell beszélni erről.
Valahonnan - fogalmam sincs, honnan - keríteni egy bébiszittert?
Én értem, hogy miért külön gond még az ebédeltetés is, az én gyerekem mellett is ott kell szobrozni figyelve még akkor is, különben nem eszik rendesen, de legalább baromságot azt csinál. Egy ilyen gyerek mellett ezt nem lehet, mert ő "egyemberes".
Ne haragudj, hogy ezt írom, de itt azért a te fejedben is van probléma.
A gyerek első osztályos. Tavasz van, tehát minimum 7 éves, te meg folyamatosan úgy beszélsz róla, mint egy csecsemőről. A "kicsi", akinek "felügyelet kell", különben "összefirkálja a falat" (iskolás korában????), meg "ebédeltetni" kell, mert az sem megy felügyelet nélkül. Ha pedig ezeken a területeken ilyen komoly lemaradásokkal küzdötök, miért jár olyan iskolába, ahol elsőben már idegen szavakat kell magolni, ami normális esetben 3. osztálynál előbb nem lenne feladat?
Valaki javasolta itt az ügyeletet. Az csak azoknak a családoknak elérhető, ahol mindkét szülő igazoltan házon kívül dolgozik. És még nekik sem mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!