Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az egész családot leterheli...

Az egész családot leterheli az online oktatás és házi feladat, gyerekfelügyelet, a home office sem megoldhato igy. Megoldás?

Figyelt kérdés

Iskolakezdő kisgyerekről van szo

8-9:45-ig illetve 8-10:45-ig van online oktatás.

2 felnőtt ember home office ban lenne mellette.

Állando figyelmet igényel a kicsi, különben a házit is vagy bekarikázza vagy nem, vagy elmegy a gèptol vissza kell ültetni, stb

A házikat az online órák után jobb mèg dèlelőtt megcsinálni vele, mert délutánonként már nyűgösödik es dacol.

Utána ebédeltetés amihez szintén felügyelet kell.

Igy 1 felnőtt munkaideje teljesen kiesik du 1-ig

Délutánra maradnak a rajz technika tesi ének, rajzolos, kivágós, tornázos feladatok, amiket fotozni kell és beküldeni, amivel sacc 2 ora megint kiesik.

Kb 15 től van szabad foglalkozása végre a kicsinek, úgy, hogy a magolós dolgok pl idegennyelvi szavak még csak ezután jönnek este, vacsora előtt vagy után, mert 15-16 ora magasságában a kicsi egyáltalán nem koncentrált már, kell neki a szabad játék. Igy pl a szómagolás gyakorta áttolodik reggel 7 re, azaz 7 től tanulás, elmaradt házik, 8 tol online oktatás.

Estére éjszakára nem oldhato meg a home office mert fizikailag nem lehet akkor bírni a másnapot.

Tehát az egyik felnőtt 8-13-ig tudna dolgozni, a másik 13-18 ig. Ez utóbbi miatt hogy 3 ora munka/nap, örülhetek, ha nem rugnak ki, de a fizetést lehet meg sem kapom..

A lényeg, hogy mindig én szívok vele, azaz egyedül vagyok a kicsivel, a másik felnőtt eltűnik 8-14 ig is. Nekem marad 14 vagy 15 től a home office mikor már "alig látok",azaz kimerültem a kicsitől már mentálisan is.

Lehet zagyva az egész, első nap katasztrofa volt, mindenki kikészült a gyerekkel együtt, másnaptol vezettük be azt a rendszert, hogy a nagyját az oktatást es sürgetőbb házikat délelőtt letudjuk, hogy delutánra már csak a technika meg ilyenek maradjanak.

A szómagolás szinte sehova nem fér be csak késo estére vagy kora reggelre.

A kicsi igy kiegyensúlyozott annyiban hogy legalább hiszti sírás nincs, de azért rendesen "szét van zilálva", nem akar enni, vizeletet székletet visszatart, fegyelmezési problémás lesz délutánokra, lelkileg nincs igy rendben.

Valaki józan fejjel tudna esetleg valami rendszert vinni ebbe, hogy lehessen dolgozni is?

#káosz anarchia online oktatás
2021. márc. 12. 05:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
94%

Én is úgy gondolom, hogy itt a legnagyobb baj az, hogy ezt mind egyedül kell csinálnod, mert a párod "nem bírja". Azt bírná, ha téged kirúgnak, és neki egyedül kéne megteremtenie az anyagiakat? Szembesítsd a lehetőséggel, hátha talál magában egy kis kitartást a saját (!!!) gyerekéhez mégis.

Amúgy én sem értem ezt a szómagolós meg technikai részt, minden napra kaptak 10 szót bemagolni, vagy mi? Milyen iskola ez? A tesi még hagyján, egy kicsi gyereknek sok mozgás kell, de hogy ennyi sok írásbeli feladatuk legyen... Őszintén szólva, én elengedném a dolgot, majd bepótolja utólag, annyit csinálnék meg vele, amennyi feltétlenül szükséges. Az ilyen kamu-tárgyakból semmit, az írás-olvasáshoz, számoláshoz, úgy az igazán lényeges dolgokhoz pedig annyit, amennyi elég ahhoz, hogy ne maradjon le. Majd behozza a többit is.

2021. márc. 12. 07:18
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

20 Nálunk tényleg így volt, kellett munkáltatói és így jár. Nem kérdeztek milyen munkakör, így amikor párom nem dolgozik ( műszakozik így van több szabadnapja ) akkor nyilván nem, de egyébként megy ügyeletbe.

Egyedül azok nem vihették akik gyesen GYEDen vannak vagy nincs munkájuk.

2021. márc. 12. 07:19
 23/30 anonim ***** válasza:
71%

Én is nagyon bepoccentem ezen a gyökér intezkedesen.

Megoldás: sajnos nem tud részt venni az online oktatáson (elég szgep sincs). Valahogy nem estem kétségbe hogy majd pont a másodikos tananyag miatt nem lesz a gyerekből atomfizikus.

Tanító néni oldja majd meg a pótlást, nekem most lett rohadtul elegem.

Nem tudom hogy te ezt tudod e ilyen lazán venni, de én már csak így tudom agyilag átvészelni.

2021. márc. 12. 07:41
 24/30 anonim ***** válasza:
95%

Egyetértek 20-assal!

Az "ebédeltetés" nálunk úgy zajlott, hogy együtt megebédeltünk. Annyi plusz munkám volt, hogy én mertem ki a levest és a főzeléket neki is. :-)

Nem értem, minek töltötök ennyi időt tanulással. Az én fiam is elsős. Rajzolós, kivágós feladatok egyáltalán nincsenek. Ehelyett rajzolgat a maga örömére szabad idejében. Írás, olvasás, matematika gyakorlás van. Idegen szavak magolása elsőben végképp abszurdum.

A szerencsétlen gyereked totál be van stresszelve a terheléstől! Ennek legdurvább jele, hogy székletét és vizeletét visszatartja, de az, hogy nem akar enni, ill. fegyelmezési problémák vannak vele, az is ennek a jele.

Gyakorlatilag tönkre fogod tenni a gyerekedet, és ennek semmi köze az online oktatáshoz!

Ha kicsit is szereted a gyerekedet, akkor azonnal változtass és próbáld helyre hozni, amiket eddig tönkre tettél a gyerekedben. Azonnal állítsd le ezt a teljesítményközpontú nevelést. Vidd a gyerekedet pszichológushoz a vizelet- és székletproblémája miatt. Ott valószínűleg olyanokkal fogsz szembesülni, amiket kellemetlen lesz hallanod. Ha szereted a gyerekedet, akkor nézz szembe azzal, hogy eddig mit rontottál (rontottatok) el, és próbáljátok helyre hozni.

És hangsúlyozom, ennek semmi köze az online oktatáshoz!

Ha folytatod, amit eddig csináltál, könnyen lehet, hogy a gyerekedet testileg-lelkileg tönkre teszed és életre szóló mentális problémái lesznek, vagy kamaszkorában öngyilkos lesz. Remélem, ezt te sem szeretnéd.

2021. márc. 12. 07:47
 25/30 anonim ***** válasza:
32%

24-es, attól, hogy a te gyereked iskolájában nem ilyenek a követelmények, a kérdező gyerekéében igen. "Leállíthatja a teljesítményközpontú nevelést", csak akkor bukás lesz. Másik iskola nem mindenkinek opció...

A pszichológusokat, akik a szülőhibáztatás egyik nagymesterei, pedig hagyjuk. Az pont nem fog segíteni szerencsétlen kérdezőn, ha még mélyebbre lökik a gödörbe, van elég baja így is.

2021. márc. 12. 07:55
 26/30 anonim ***** válasza:
58%

"Tanító néni oldja majd meg a pótlást, nekem most lett rohadtul elegem."

Jaja. Aztán majd lehet köpködni a tanitonenire, mert megpróbálj a gyerekkel megtanítani azt, amire anyuka azt mondta "nekem most lett rohadtul elegem".

2021. márc. 12. 08:08
 27/30 anonim ***** válasza:
98%

Nézd, a Kérdező gyereke szociálisan le van maradva - az általa felsorolt nevelési problémák 3-4 évesen meg szoktak szűnni -, miközben olyan suliba jár, ahol az átlagosnál sokkal nagyobb a terhelés. Ezt be kell látnia minél előbb, mert tényleg tönkreteszi a gyereket és a családi életet is.

Akinek tavaly is volt szerencséje végigélvezni a digitális oktatást, az tudja, hogy a mostani helyzet, sokkal élhetőbb, mint akkor. Tavaly a szülőnek a saját munkája mellett le kellett adnia a komplett tananyagot akár több gyereknek is, na az embertelen volt. Most délelőtt megy az online óra, a szülő közben elvileg tud haladni a munkájával, de ha a gyerek közben felugrál és a falat firkálja, az nem az iskola hibája. Ennyi idősen már bőven nem itt kéne tartani.

2021. márc. 12. 08:09
 28/30 anonim ***** válasza:
84%

Pedig amit a 23 as ír részben megoldás lehet , a kevésbé fontos akat kihagyni, Most kit érdekel ha nem rajzol le valamit ? Vagy épp egyel kevesebb kört ugrál tesiből?

Elég a fontos alap dolgokra írás olvasás számolás figyelni.Egy kicsit is normális empatikus tanár ezt megérti.

2021. márc. 12. 08:09
 29/30 anonim ***** válasza:
98%
ahol olyan gond van, hogy vigyázni kell, ne firkálja össze a falat a gyerek, ott kvára nem kellene olyan iskolába járni, aho, idegen nyelvet tanunl (vagy iskolába sem kellene még járnia)
2021. márc. 12. 08:12
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Másodikos a lányom, így tavaly pont az elsőt csináltuk itthonról. Nekem is megengedték, hogy itthonról dolgozzak, de nem kötetlen, tehát 7:30-16:30 között dolgoznom kell (fél órás ebédszünettel).

Én úgy oldottam meg, hogy jeleztem az ofőnek, hogy mindketten dolgozunk, így nem tudunk online oktatáson részt venni és nem tudjuk a kiadott feladatokat órákon belül visszaküldeni. Nem volt semmi gond ebből. Általában hétfőn előre elküldték az egész heti anyagot és úgy osztottam be, ahogy nekünk jó volt.

Este és hétvégén tanultunk, illetve folyamatosan ki kellett vennem az időarányos szabit, olyankor nyilván jobban haladtunk (pótoltuk a lemaradást, vagy előre dolgoztunk).

Mindig rangsoroltam, mi a fontosabb. Első a munkám, azt muszáj elvégeznem. Utána a tanulás és a pihenés és csak utána a házimunka. Előfordult, hogy rendeltem kaját.

A tanuláson belül is rangsoroltam. Rajz és technika csak akkor jöhet, ha a matek, magyar, angol készen van.

Egyébként mindent meg tudtunk csinálni, még a szorgalmikat is. A lányom kitűnő lett és tényleg megtanult mindent. Nagyon megértő volt, szépen játszott napközben, kicsit többet tévézett, mint szokott.

2021. márc. 12. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!