Minden egyes alkalommal sir?
2 evesem minden egyes alkalommal sir mikor feljovunk a delelottu/utani setabol,jatszoterezesbol.
Egyre kellemetlenebb es farasztobb.
Masodik emeleten lakunk egy panelban, mig feleunk megy az orditas.
Mar tettek rank megjegyzest is.
Most eldontottem,hogy egy darabig le sem megyunk csak boltba..mamahoz illetve ha apa van. De levegozni meg kene, es kutyank is van...
Itthon is allandoan megy a sirdoga es nyavajgas egyebkent.
Valami tipp,hogy konnyebb legyen?
Valami a nevelési attitűdjeiben hibádzik.
Mi az oka?
Már fáradt?
Játszana még?
Hogyan kezeled? Megmagyaráztad, hogy mi következik?
Mi vár rá otthon? Mosakodás, ebéd, mese, altatás?
Vagy rángatod, ordítasz vele, eteted, bevágod az ágyba?
Járj a nyomába, mi okozza. Ez már az a korszak, amikor mindent meg kell magyarázni, következetesnek lenni.
Előrevetíted neki, hogy MOST mosdás, ebéd, alvás és UTÁNA megint játszótér?
Vagy csak fogod és hazarángatod, rászólsz, hogy maradjon csöndben?
És a jövőben is ezt a módszert akarod alkalmazni? Ha ő még szeretne valamit, amiben jól érzi magát, és más eszköze nem lévén, sír, akkor, mondjuk, a játéktól, a gyümölcstől is eltiltod, vagy bármitől, ami a fejlődéséhez alap?
Ugye, tudod, hogy a szomszédaid nem a gyerekre haragszanak, hanem rád, aki képtelen vagy kezelni.
Fordulj a védőnőhöz nevelési tanácsokért.
Otthon van saját sarka, kuckója, ahol játszhat, könyvei, kirakós logikai játékai, tud festeni, rajzolni, gyurmázni? Vannak könyvei?
Foglalkozol vele egyáltalán egész nap?
Vagy “legelteted” a játszótéren, utána beadod neki a “takarmányt” és bevágod az ágyba?
Mai: mikor mar a haz elott voltunk akkor jutott eszebe hogy ő hintazni akar. Mondtam ha feljovunk, akkor hintazhat (adamo) illetve delutan jon az unokatesoja majd vele lejovunk a jatszora.
Hiaba mondom mi var ra (amit mint irtam be is tartok) abszolut ignoralja es megy a "buli"
Van nyilvan minden jateka, konyvei jatekai amikkel aktivan EGGYÜTT játszunk. A jatszoteren is nem magaban, hanem velem jatszik. Homokozunk, es minden egyeb.
Egyetlen oka ennek a viselkedesnek az lehet,hogy en nem viselem jol gondjat es nem foglalkozok vele?
Semmi baja. Dackorszak.
De nyugtasd meg mielőtt felviszed. Illetve adj neki feladatot. Segitsen kinyitni az ajtot, add neki a kezébe a kulcsot.
Az emberek meg megérthetnék, hogy egy 2 éves sajnos ilyen. Engem az 5 perc orditás sosem zavar, ha más így jön fel a gyerekkel. A házibuli éjfél után mélynyomóval zavar.
Nem tudom, hirtelen lettem akkor rossz anya aki egyaltalan nem kepes a gyermeknevelesre..merthogy nem azota csinalja ezt miota egyedul megy, az utobbi 2-3 hetben kb.
Megvan a kis rendszerunk, (ami neha nyilvan borul, egyeb tenyezok miatt vagy maga a gyermek miatt) es nem rangatom, hanem legugolok hozza es ugy magyarazom el neki mit szeretnek, es mi lesz amit megtortenik. Kerdesem erdemleges valaszra nem lelt, mert ujat nem tudtatok mondani, ellenben meglepodtem mennyi biralat erkezik egyes anyaktol akik leszurik ennyibol,hogy nem nevelem a gyerekem mert 2 evesen sir, es rettento akaratos.
Utolso is fantasztikus szulo lehet aki igy nyilvanul meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!