2 kisgyerekes családok, mennyi a havi fix, minimum kiadásotok?
Havi kb 1 millió összesen, ebből:
-étkezés és háztartás vezetés 400 ezer
-utazás 60 ezer
-rezsi (víz, villany, gáz, tv,internet, telefon) 100 ezer max
-gyerek költségek (pelenka, törlőkendő, vitamin) 100 ezer
-hiteltörlesztés 60 ezer
-megtakarítás, biztosítások 100 ezer
-gyógyszerek és a magánorvosi kezelések (állami ellátásban már évekkel ezelőtt meghaltam volna, mert tettek rám magasról, ezért inkább kifizetjük a magán költségeit) 100 ezer
-a maradék cirka 80 ezer az, ami mondjuk úgy nem kötelező költés. Néha több, néha kevesebb. Ezek a költségek pl ha éppen kell valami a gyermekeknek, vagy elmegyünk kirándulni, vagy ha nekünk kell valami. Ebből a fennmaradó költségből fedezzük a felújítási költségeket is, bár az most már jelentősen kevesebb.
Két gyerekünk van, a nagyobb 3, a kisebb 1,5. Pesti agglomerációban lakunk, én még gyeden vagyok, férjem Budapestre jár dolgozni. A havi bevételünk kb 1.1 millió, szeptembertől megyek vissza dolgozni, így valamivel több lesz. Persze a kiadás is nőni fog a bölcsődei és óvodai költségekkel.
#5 egyetértek
Illetve az sem mindegy, hogy mekkora lábon el. Nem mindegy, hogy mi az az életszínvonal, amit tartanak.
Nyilván nem mindegy, csak kíváncsi voltam.
Nálunk így alakul:
Étkezés: átlag 120 ezer (a kicsi mondjuk nem sokat eszik még, plusz van egy közepes veteményesünk)
Rezsi+net+előfizetések: havi 50 ezer (újépítésű házunk van, így minimális)
Hitel most nincs, majd ha nem szünetel, havi 35 ezer körül lesz
Gyerekeknek tápszer, pelenka, némi ruha, ez-az átlag 30 ezer körül.
Tankolás: havi 40 ezer
Szóval ez 240 ezer, nálunk ez az alap minimális költés, amit minden hónapban kifizetünk. De még egy 100-ast elszoktunk költeni jellemzően, mert vagy van valami, pl. éves lakásbiztosítás, autóbiztosítás vagy veszünk belőle valamit, elmegyünk valahova, így olyan havi 350 ezer körül alakul a havi kiadásunk.
A többit félrerakjuk nagyobb dolgokra meg a gyerekek megtakarítására, bár tény, hogy itt Kelet-Magyarországon nem keresünk olyan sokat, mint pl. pestiek, szóval a bevételünk is alacsonyabb, plusz én gyeden vagyok. Ez a havi 350 a férjem fizuja, igyekszünk ezen a kereten belül maradni.
Számomra az a 240ezer irreálisan kevés.
Nálunk 40-45 a rezsi.
55 a hitel.
Én kajálok az irodában, gyerekek az oviban. Ennek ellenére még 150-200 ezer elmegy kajára, ugy hogy nálunk is van veteményes, házi tojás.
Tankolás havi 80körül, 2 autó.
Tisztítószerek, tisztálkodási szerek durván 20ezer.
Ez eddig 350.
Mellette havi 1 nadrág/cipő/munkasruha stb tuti kell. Ez ismét egy 10es legalább.
Ovi csoportpénz 2x1000.
Fejér megye, velencei tó térsége. 2 ovis gyerekkel.
Hitelek osszesen 150.000
Rezsi kb 50000
Kaja 150.000 korul
Higieniai dolgok havi 60.000
Utazas/berletek ~30.000
Nagyjabol igy alakul. Idonkent bejon ez-az, a hitelunk most lesz joval kevesebb majd, de vannak honapok mikor kajara dupla ennyi is elmegy, ha eppen sokat rendelunk. Nem szamolgatom azert forintra pontosan, halistennek jol kijovunk, felretenni is tudunk.
Hitel 0
Rezsi telefonnal nettel biztosítással ~65000
Kaja: ovi/suli étkezés 35
Mhely 30
Plusz még ~250
Tankolás 0
Bérlet 17
Logopédia 100 (mindkét gyerek jár)
Kb. ennyi a fix, ezen felül ruha, cipő, programok, megtakarítás....még ennyi elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!