Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Önállo játék hisztizve?...

Önállo játék hisztizve? Hallgatni is kegyetlen.

Figyelt kérdés

Van amikor nekikezd legózni. (8-9 éves)

Vagy repülőt hajtogatni.

Vagy összeállítani egy kirakható motort a müanyag darabokból.

És azt hallgatom hogy vesződik vele, izzad, nyűglődik, ez nem megy az nem sikerül, na végre rajta a kerék, 5 perc csend, azt 5 perc múlva megint kínlódik hisztizik.

Maga a játék neki egy folyamatos idegfeszült állapot de teljesen rámragad érzem ugyanazt, egyben van a gyomrom is tőle, néha komolyan letiltom hogy nem játszhat vele tessék elpakolni, az soha nem játék ami sírásba bánatba szenvedésbe viszi!

(Most ne keverjük ide az együttjátszásokat, az harmonia meg sikerül is, élmény is, csak az önálló játékról, amikor saját magátol teljesen zavartalanul bontakozik ki egy gyermek, csak az érdekelne. Nálunk ez a kibontakozás, az kb vmi "haláltábor" vagy túlélőtábor, de nem is mindig happy end-del a végén, hanem kudarccal dühvel.)

Tehát nem úgy játszik épít szerel homokvárazik vagy bàrmi ahogy normális lenne hogy na ha ide csinálok egy lyukat akkor vajon mi lesz, egyfajta kíváncsisággal nyitottsággal, hanem úgy, hogy ez nem igaz hogy nem megy rá, hol van a tengelye nincs meg, miért nem jó ez rá, jaj miért dőlt össze, és az egész alaphangulata kín gyötrelem ideg, és folyamatosan. Nem egyszer felcsattan és tulvan megoldja, hanem az egész játék az elejétől a végéig ez!

Én életemben nem játszottam igy soha ha Barbiztam ha biciklizni tanultam ha homokvárat építettem ha könyvekből utcákat házakat, ha a szőnyegen sakkoztam a kockákon, ha tükörrel néztem a plafont és mászkáltam a szobában, mintha a plafonon mennék, mindig jó hangulatom volt, tehát egyedül szülői vagy társas érintkezések nélkül is önállóan a játék valoban játék volt.

Gyerekmnél mi lehet ez, hogy önkínzótábort csinál belőle? A játékból!

#hiszti játék közben
2024. jún. 12. 19:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
87%

A gyerekben belső feszültség van. Amit így ad ki. A suliban minden rendben van? Nem csúfolják,nem közösítik ki,vannak barátai?

Nem versenyistállóba adtad,ahol túl nagy a követelmény?

Otthon minden rendben?

A gyerek ideges. Túl ideges, ezért játék közben kirobban. Többször egymás után, folyamatosan.

Mennyit beszélgetsz vele? Este lefekvésnél van napi összefoglaló,amikor elmondjátok az aznapi történéseket?

A gyerek ezzel jelezni akar valamit. Nincs türelme, a frusztráció toleranciája egyenlőre a nullához közelít.

Az okát derítsd ki! Beszélgess vele sokat komolyan az életéről, bajairól.

2024. jún. 12. 20:53
 22/34 A kérdező kommentje:

20 de velem együttjátszva nyilván soha nem ez megy. De ez háziban is. Velem sikerül velem öröm velem élmény, de nagyon fontos nem csak ebben a korban de korábban is az önálló felfedezések, tapasztalatok, önmegismerés, önálló játék, magától és nem irányítottan hanem teljesen szabadon kibontakozni, bármihez nyúlni azt báehogyan formálni akár a gyurmát lehet velem csigát készít, de lehet egyedül meg roblox figurákat készítene.

A játékokban a saját kisvilágukat teljesen önálló fantáziavilágukat vezethetik le vagy válthatják valóra.

Ami az én gyerekemnek sírás. Még leírni is fájdalmas.

20 lehet belső konfliktusai is lennének, kiskamaszság vagy hasonló? Egyszerűen nem tudom elképzelni mi lehet ez.

2024. jún. 12. 21:20
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Apuka van???
2024. jún. 12. 21:26
 24/34 A kérdező kommentje:

A szaftos magánéleti kérdések..sokat dolgozik más a beosztás stb. Leginkább én vagyok. De lelkiismeretes törödő. Meg együttjátszásoknál semmi ilyen nincs. (De pl elváltak gyerekei sírva játszanak? Én nem hiszem hogy itt lehet a kulcs.)

Kiemeltem, hogy önálló játéknál van valami "titok" számomra, de nagyon rosszat sejtet. Vagy én látok már rémeket. De mert nem alkalmi esetek ezek hébe hóba. Azt úgy el is tudnám engedni. De inkább ez szabályosan jellemző állandó, ismétlődő. Egy sima papírrepülőből is csak kálvária lesz, ha egyedül áll neki. Mintha nem papírrelülőt építene hanem mintha vmi kétségbeesve ki kéne szabadupnia vni börtönből és falat vág, gödröt ás de ez se müködik meg az se, reménytelenség kétségbeesés düh, mintha irdatlan tétje lenne, mimtha köze nem lenne a játékhoz, a jókedvhez, a kiváncsisághoz felfedezéshez, hanem kész terror az egész. Teljesen máshogy éli meg.

Lehetetlen így élni egy embernek. Hogy amikor önállóan foglalja el magát vki, akkor az gyötrelem és kín.

2024. jún. 12. 21:38
 25/34 A kérdező kommentje:

Ezt még én se bírnám amit magával csinál. Ezért sem engedem. Ha majdan iskolát munkát próbál választ önmagát keresi soha nem szabad azt az utat járni, ami fájdalom és szenvedés. Azt kerülni kell. Ez nem lehet irány, nem az álmokhoz vezet.

Meg ezek után sikerélmény? Hát ilyen áron önkínzással öntépessel, nem.

2024. jún. 12. 21:49
 26/34 anonim ***** válasza:
79%

Jaj újra itt vagy?

Megint alazod a gyerekedet?

Már nem csak szofogadatlan,rendetlen utálatos, hanem játszani sem tud egyedül?

2024. jún. 12. 22:00
 27/34 anonim ***** válasza:
81%

Azt megtanulta már, hogy ne labdázzon a szobában?

Hogy áll a zokni felhúzással? Megy egyedül?

2024. jún. 12. 22:00
 28/34 anonim ***** válasza:
84%

Milyen szaftos magánéleti kérdések, jóasszony?! Ez egy ANONIM oldal, halványlila ibolyánk sincs, hogy ki vagy. Nem azért kérdezi senki, hogy "szaftoskodjon".

Esélyes, hogy jót tenne a gyerkőcnrk, ha a hisztis, túlféltő, zen-buddhista anyja helyett többször az apjával élhetné meg az ilye szerelős-építős kihívásokat.

2024. jún. 12. 22:05
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Itt veled vannak komoly gondok, kérdező. Süt az írásodból, hogy teljesen el vagy szakadva a valóságtól. Azt a szerencsétlen gyereket el kellene venned egy pszichológushoz, hátha RAJTA még lehet segíteni...
2024. jún. 12. 23:21
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

A kislabdákat nem kéri már az automatából?

Máskor is megírtuk. Azért idegbeteg a gyerek, mert te magad az vagy.

2024. jún. 13. 07:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!