Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nike Sunray szandál mindennapo...

Nike Sunray szandál mindennapos viselésre jó lehet?

Figyelt kérdés

Hivatalosan vízi cipő.

Tavaly nyáron a kisfiam csak azt volt hajlandó elviselni magán, ha nagy ritkán vett fel cipőt. :D

Tavaly nem volt gond, mert itthon voltunk egész nyáron. De már bölcsis, oda valamit adni kell rá. Ez a Nike szandál jó lehet mindennapos viseletre?

jún. 11. 17:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Ez a befelé dőlő bokának (amilyen az ilyen korú gyerekek túlnyomó többségének van) nem tesz jót. Én hasonlót akartam csak decathlonost benti cipőnek, de a bölcsis gyógytornász elbeszélt.
jún. 11. 18:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkozzál nála barefoot cipőkkel. Azoknak pont az a lényege, hogy olyan mintha semmi nem lenne a lábán. Nálam imádják a gyerekek az ilyen cipőket, csak ezeket viselik el a lábukon.
jún. 11. 18:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Barefoot szandit vettünk neki, de nem viselte el magán. Állandóan mezítláb jár, aminek nagyon örülök, csak a bölcsiben nem lehet. :D

De majd körülnézek még, hátha találok olyat, amit elvisel magán.

jún. 11. 18:41
 4/14 anonim ***** válasza:
65%

Ezek nem jók mindennap hosszú órákra.

Az én lányom is mindent leszedett a lábáról amúgy. Bölcsiben nem lehetett és kész, nem panaszkodtak rá. Eleinte mondták, hogy próbálkozik, utána már nem. Otthon továbbra is mindent leszedett a lábáról.

jún. 11. 19:09
 5/14 anonim ***** válasza:
72%

Barefoot csoportban pont dicsérik, mint alig kompromisszumos barefoot-alternatívát.

1, ha csak élettanilag dől be, akkor nagyon is jót tesz, mivel attól erősödik meg, ha használja az izmait. A bokafogós szandi nem jó ehhez.

jún. 11. 19:47
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Lehet persze.

A magyar divatos bokafogos baromsagok a mult szazadrol maradtak a koztudatban.

2024 ben semmi alapjuk, es kifejezetten karosak! Csak a legtobben butak es egymas utan mennek.

NEM kell fogni a ciponek a bokat !

Teljesen tokeletes amit irsz.

jún. 11. 20:28
 7/14 anonim ***** válasza:
53%

5: félinformációt mondasz. A mezítlábazás EGYENETLEN talajon erősíti az izmokat és nagyon hasznos. SÍK, KEMÉNY talaj nem ad megfelelő ingert a talp izmainak. Ott befelé fog dőlni a boka mert élettanilag befelé dől, és közben nyúlnak a szalagok, amiknek nem kéne, és ami boka süllyedéshez, lúdtalphoz vezet. A bokája fogó (nem szupinált) szandál pont ennek megakadályozására kell sík talajon.

De nem az én gyerekem. Én így csináltam, ahogy a szakember tanácsolta. Emellett egész nyáron kint vagyunk ahol állandóan mezítláb van. Simán sétál a fehér murvás elszórt köves részen vagy a mulcsoson. 4 éves és épp megdicsérte a védőnő, hogy milyen szépen all a bokája, pedig ilyenkor még sok gyereknek bedől.

Szóval én csak elmondtam és mindenki mérlegeli, ennyi.

jún. 11. 21:28
 8/14 anonim ***** válasza:
28%

Visszakerestem a levelezést:

Bentre nagyon fontos a cipőhasználat, hiszen mindig a benti sík talaj az, ami károsan hat a fejlődésben lévő lábboltozatra, hiszen nem dolgoztat, nem erősít, ugyanis nem ad ingert, épp ezért támogatunk bent cipővel!

Azt is figyeljétek, hogy belul ha belenézel a cipőbe, teljesen sík legyen a cipő talpa. Semmi emelés ne legyen benne, pukli, harántemelő, mert az megtámasztaná, ezáltal ernyesztené a lábboltozatot.

Ilyen márkák: TD shoes (nem szupinált), Richter, Dd step, geox.

Meg a sik cipo csak belul sik, hogy ne tmasszon ala, hisz azzal elernyesztene a labboltozatot.

Viszont a kereg tartja a labtengelyt es a bokat is

Mig a sik talajon semmi tamaszt nem kap a boka

Igy a napi 3-4 ora cipo es a sok sok mezitlabas inger remekul kiegeszi egymast!:)

jún. 11. 21:40
 9/14 anonim ***** válasza:
85%

Ellentmond minden tudományosnak. 1, bent se sík a terep: szőnyeg, szegély, legó. 2, egy totyogót aki leggugol, mászik, kúszik a játék közben a járással vegyesen, csak akadályoz a benti cipő.

3, a felsorolt márkák nem szolgáljak az egészséges lábfejlődést. Nem lábformájúak, nem elég hajlékonyak.

jún. 11. 22:21
 10/14 anonim ***** válasza:
29%
Rendben, azt hiszel amit akarsz, én egy szakembernek hiszek.
jún. 11. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!