Nike Sunray szandál mindennapos viselésre jó lehet?
Hivatalosan vízi cipő.
Tavaly nyáron a kisfiam csak azt volt hajlandó elviselni magán, ha nagy ritkán vett fel cipőt. :D
Tavaly nem volt gond, mert itthon voltunk egész nyáron. De már bölcsis, oda valamit adni kell rá. Ez a Nike szandál jó lehet mindennapos viseletre?
Barefoot szandit vettünk neki, de nem viselte el magán. Állandóan mezítláb jár, aminek nagyon örülök, csak a bölcsiben nem lehet. :D
De majd körülnézek még, hátha találok olyat, amit elvisel magán.
Ezek nem jók mindennap hosszú órákra.
Az én lányom is mindent leszedett a lábáról amúgy. Bölcsiben nem lehetett és kész, nem panaszkodtak rá. Eleinte mondták, hogy próbálkozik, utána már nem. Otthon továbbra is mindent leszedett a lábáról.
Barefoot csoportban pont dicsérik, mint alig kompromisszumos barefoot-alternatívát.
1, ha csak élettanilag dől be, akkor nagyon is jót tesz, mivel attól erősödik meg, ha használja az izmait. A bokafogós szandi nem jó ehhez.
Lehet persze.
A magyar divatos bokafogos baromsagok a mult szazadrol maradtak a koztudatban.
2024 ben semmi alapjuk, es kifejezetten karosak! Csak a legtobben butak es egymas utan mennek.
NEM kell fogni a ciponek a bokat !
Teljesen tokeletes amit irsz.
5: félinformációt mondasz. A mezítlábazás EGYENETLEN talajon erősíti az izmokat és nagyon hasznos. SÍK, KEMÉNY talaj nem ad megfelelő ingert a talp izmainak. Ott befelé fog dőlni a boka mert élettanilag befelé dől, és közben nyúlnak a szalagok, amiknek nem kéne, és ami boka süllyedéshez, lúdtalphoz vezet. A bokája fogó (nem szupinált) szandál pont ennek megakadályozására kell sík talajon.
De nem az én gyerekem. Én így csináltam, ahogy a szakember tanácsolta. Emellett egész nyáron kint vagyunk ahol állandóan mezítláb van. Simán sétál a fehér murvás elszórt köves részen vagy a mulcsoson. 4 éves és épp megdicsérte a védőnő, hogy milyen szépen all a bokája, pedig ilyenkor még sok gyereknek bedől.
Szóval én csak elmondtam és mindenki mérlegeli, ennyi.
Visszakerestem a levelezést:
Bentre nagyon fontos a cipőhasználat, hiszen mindig a benti sík talaj az, ami károsan hat a fejlődésben lévő lábboltozatra, hiszen nem dolgoztat, nem erősít, ugyanis nem ad ingert, épp ezért támogatunk bent cipővel!
Azt is figyeljétek, hogy belul ha belenézel a cipőbe, teljesen sík legyen a cipő talpa. Semmi emelés ne legyen benne, pukli, harántemelő, mert az megtámasztaná, ezáltal ernyesztené a lábboltozatot.
Ilyen márkák: TD shoes (nem szupinált), Richter, Dd step, geox.
Meg a sik cipo csak belul sik, hogy ne tmasszon ala, hisz azzal elernyesztene a labboltozatot.
Viszont a kereg tartja a labtengelyt es a bokat is
Mig a sik talajon semmi tamaszt nem kap a boka
Igy a napi 3-4 ora cipo es a sok sok mezitlabas inger remekul kiegeszi egymast!:)
Ellentmond minden tudományosnak. 1, bent se sík a terep: szőnyeg, szegély, legó. 2, egy totyogót aki leggugol, mászik, kúszik a játék közben a járással vegyesen, csak akadályoz a benti cipő.
3, a felsorolt márkák nem szolgáljak az egészséges lábfejlődést. Nem lábformájúak, nem elég hajlékonyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!