Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekkori túlsúly tapasztala...

Gyermekkori túlsúly tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Mi volt az oka, hogyan oldodott meg?

jún. 6. 21:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

99% ban a felnott a hibas az elhizott gyerek miatt, 1 % akinek egeszsegugyi oka van.

Meg lehet nezni mar az ovodasoknal a szuloket.

Viszek neki egy szivoszalas uditot, egy csoki, egy kubu puret, peksutemenyt, csipszet.

MIERT ?? Miert kell mar erre szoktatni a kicsiket ? Soha az eletben nem vittem gyumolcson / zoldsegen kivul mast. Ezt szokta meg, igy ezt igenyli, es igy no fel.

Vagy jon valaki vendeg gyerek es rohannak venni " ragcsat" Minek ? Van alma meg viz, lehet enni aki ehes.

100 % ban a szulo a felelos.

jún. 7. 10:40
 12/12 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó, ezért harcolok most a többi szülővel a bölcsiben, de gyanítom az ovi is ugyanez lesz. Nekik egyszerűbb meg olcsóbb a kekszeket meg ropit behozni tízóraira, én meg ládaszám hozom a demeter meg biodinamikus gyümölcsöt. Az eredmény meg az, hogy a gyerekek meg vannak veszve, ha nem megy a fiam, mert akkor nincs gyümölcs. Konkrétan ha meglátnak a faluban a bölcsis gyerekek, akkor ugranak a nyakamba, mert egyszer a nevelő elkottyantotta, hogy én viszem a gyümölcsöt.

Az egyik kisfiúnak így derült ki a diabétesze. Anyuka eddig lazán elintézte az uzsit, tízórait pilóta kekszekkel, sós snackkel. Most be van állítva a kisfiú cukra, végre rendeződik a testsúlya is (eddig durván pálcika volt, most végre szedett magára), sokkal kezelhetőbb és főleg boldogabb a gyerek. Az eredmény? Anyuka nekem esett, hogy jaj mennyibe fog kerülni az új diéta. Az nem esett le neki, hogy az elmúlt 2 év oda nem figyelése miatt egész életére megnyomorította a gyerekét a kettes típusú diabétesszel. Hiába volt anyatejes a gyerek, ha utána szeméttel tömte végig. Egyévesen már mekis csibefalat ment cukros teával heti 2x. De nyilván az én anyámat, hogy gyümölcsöt viszek be a saját pénzemen a gyerekeknek :D

Nem mondom, hogy nálunk nincs néha szemét kaja. Igen, sütök krumplit olajban, sőt hambit is, pizzát is. Horribile dictu, de néha beszaladunk a burger kingbe egy menüre és a gyerek megeszik egy gyerekmenüt. Kábé félévente egyszer, mert ennyiszer igényli. De ha megkérdezem tőle, hogy hova menne szívesebben: étterembe beülni valami halas-rákos-zöldséges kajára vagy csibefalatot enne a driveból, akkor az előbbire fog szavazni. Mert ezt szokta meg. Nevelés kérdése, nekem pedig nincs jogom ahhoz, hogy a saját kényelmem miatt tönkretegyem az egészségét.

jún. 7. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!