Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akiknél testvérek között 3-4...

Akiknél testvérek között 3-4 év a korkülönbség, milyen a kapcsolat? Nálunk az 5 éves a nagy sokszor bántja a 1,5 kicsit. De azt is elmondja, hogy szereti, meg nem akarja bántani, aztán mégis. Meddig marad ez így? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Mindig elmondjuk neki,hogy senkit nem bántunk. Elmondja,hogy többször nem fog ilyen előfordulni,aztán persze mégis.

Mikor várható, hogy tudnak majd együtt játszani?

2024. jún. 2. 17:51
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

A tesóm és köztem 4 év van.

16 és 12 éves korunkig öltük egymást folyamatosan. Aztán egyik pillanatról a másikra nagyon jóba lettünk és nagyon sok dolgot csinálunk együtt.

2024. jún. 2. 18:25
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
10 es 4 evesem van. Utik verik egymadt egesz nap. A kicsi a fiu de egy huligan. Siman leveri a nagyot, minden naposak a zuzodasok, horzsolas, kek zold lila folt,sajnos ceruzat is dobott mar a szemébe,mondjuk azt nem oda akarta, de az 50 centis kukas autot is hozza vagja, hasba rugja. En is tisztara kivagyok ettol. Sokszor kulon szintre kell oket szamuzni, egyik fszt,masik emeleten jatsgon, mert maskepp nem megy. Mindemellett ok azt mondjak szeretik egymast, de akkor minek cirkuszolnak ? Jah amugy baromi feltekenyek is a jatekokra es ránk, szülőkre is. Mindenbol 2 kell,mert vérre mennek egy lufin is. Ez van. Majd elmúlik.
2024. jún. 2. 19:19
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Ugyanekkora korkülönbséggel most 4 éves a kicsi. Nálunk lány a nagy, fiú a kicsi. A bagy kezdettől gondoskodó, figyelmes, gyakran volt türelmetlen amiatt, hogy még bem tudja bevonni a játékba a kicsit, de kb 2 évesen már össze tudták hangolni a játékot és kialakult a csapatmunka is. Ketten kisegítik egymást, ha segítség kéne, így együtt elég önállóak is. Ragaszkodnak egymáshoz, most nagyon jól elvannak együtt, a tinikor majd megmutatja, akkor mit kezdenek egymással.
2024. jún. 2. 19:19
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

idegesíti, éppen útban van neki, vagy egyszerűen csak túl kicsi még, és a saját testének sincs teljesen tudatában, ami mondjuk két ötéves között egy játékos oldalba bökés, az átküldi a másfél évest a nappalin...

négy év iszonyatosan sok idő egy kisgyerek életében, ha addig nem cseszitek el kivételezéssel, meg Nagy csesztetésével, akkor majd valamikor Kicsi tízéves kora után összenőhetnek, addig túl sokra ne számítsz... most gondolj bele, Nagy jövőre suliba megy, megtanulja a betűket, Kicsi pedig esetleg ráül a bilire. a dns max. annyit jelent, hogy adhatnak egymásnak vesét, de közös érdeklődés, tevékenység nélkül nehéz emberi kapcsolatokat építeni.

öcsém és köztem négy év van, mi azért találtunk egymásra relatíve korán, mert ő volt harmadikos, amikor kijött a Minecraft, és ott az hogy ő jóval jobb minden technikában mint én, behozta a minden más területen létező hátrányát felém (én számoltam, olvastam gyorsabban, voltam taktikásabb és erősebb egyszerűen a koromnál fogva, nem volt olyan tevékenység, amiben egyenrangú félként részt vehettünk volna nagyon), és tökre jól tudtunk együtt játszani. előtte kb az volt a közös pont, hogy krva jó, már megint rámsózták ezt az óvodást, hogy játsszak szépen kisautósat vele.

2024. jún. 2. 19:23
 5/9 anonim ***** válasza:
10%
Nálunk 12 év van bátyám és köztem. 12 évesen is gondoskodott rólam, szeretetet, alkalmazkodott hozzám és játszott velem, persze mellette meg volt a saját élete, de simán jött értem oviba, suliba. Tok mindegy hány éves a nagyobb, ha jól vannak nevelve akkor feleri ésszel, hogy ha a kicsivel akár közösen időt tölteni olyat kell csinálni, amit a kicsi is tud csinálni.
2024. jún. 2. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

4-el egyetértek. Teljesen így látom én is amúgy.

Nálunk testvéremmel 4 év van, sajnos mi úgy sosem értünk "össze". Fiú is, tehát úgy érettségben se értünk össze. Visszatérve nem tudom miért bántottam sokszor, hogy most vele többet foglalkoztak, mert ő volt a kisebb vagy más miatt nem tudom. Nyilván csúnya dolog volt. Alapból koraszülött volt, hónapokon át nem láttam anyát, kórházba volt vele. Arra emlékszek, hogy iszonyat idegesítő volt gyerekként, kis hiperaktív gyerek, mindig a baj volt vele. Talán 24-20 évesen még elbeszélgettünk ritkán, de közös témánk soha nem volt vagy közös érdeklődésünk, mostanra viszont már minden kapcsolat megszűnt közöttünk, évente karácsonykor beszélünk vagy ha éppen egy helyen tartózkodunk, 30+. Én inkább azoknál látok szoros kapcsolatot, ahol ennél jóval kisebb a korkülönbség, de az sem garancia. :)

2024. jún. 2. 20:24
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
6# vagyok. Ja és ami nem megy, az nem megy, anya a mai napig próbálkozik köztünk, nagyon szerette/szeretné a jó testvéri kapcsolatot közöttünk, rengeteg mindent megtett ezért, de rám erőltetni nem lehet és rá sem. Viszont nyilván a bántás sem jó, azon kell dolgozni valahogy. :\ Nem féltékeny? Nincs a picivel többet foglalkozva?
2024. jún. 2. 20:27
 8/9 anonim ***** válasza:
60%
6 éves (fiú) a nagy, 1,5 éves (lány) a kicsi. Az a baj, hogy a nagy mindig rá akarja erőltetni a picire, amit ő akar. Néha vannak jó pillanatok, amikor szépen játszanak együtt. Szeretik egymást, de nem merem kettesben hagyni őket. Nálunk lesz hamarosan 3., szóval jobb nem lesz.😄 A férjemék is hárman voltak és azt mondta ez természetes. Jóban van a testvéreivel a férjem.
2024. jún. 3. 09:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Öcséim között 5 év van. Még kamaszként is ölték egymást. Nem telt el nap, hogy ne verekedtek volna össze valamin :D

Ez van. Az idősebbik öcsém egyszer nekem is nekem jött nem értem, miért - ő akkor volt 8 én 17 - hmm, többet nem próbálkozott.

Nem ütöttem meg, csak tisztáztam vele az erőviszonyokat. :D

2024. jún. 4. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!