Akiknél testvérek között 3-4 év a korkülönbség, milyen a kapcsolat? Nálunk az 5 éves a nagy sokszor bántja a 1,5 kicsit. De azt is elmondja, hogy szereti, meg nem akarja bántani, aztán mégis. Meddig marad ez így? Mit lehet tenni?
Mindig elmondjuk neki,hogy senkit nem bántunk. Elmondja,hogy többször nem fog ilyen előfordulni,aztán persze mégis.
Mikor várható, hogy tudnak majd együtt játszani?
A tesóm és köztem 4 év van.
16 és 12 éves korunkig öltük egymást folyamatosan. Aztán egyik pillanatról a másikra nagyon jóba lettünk és nagyon sok dolgot csinálunk együtt.
idegesíti, éppen útban van neki, vagy egyszerűen csak túl kicsi még, és a saját testének sincs teljesen tudatában, ami mondjuk két ötéves között egy játékos oldalba bökés, az átküldi a másfél évest a nappalin...
négy év iszonyatosan sok idő egy kisgyerek életében, ha addig nem cseszitek el kivételezéssel, meg Nagy csesztetésével, akkor majd valamikor Kicsi tízéves kora után összenőhetnek, addig túl sokra ne számítsz... most gondolj bele, Nagy jövőre suliba megy, megtanulja a betűket, Kicsi pedig esetleg ráül a bilire. a dns max. annyit jelent, hogy adhatnak egymásnak vesét, de közös érdeklődés, tevékenység nélkül nehéz emberi kapcsolatokat építeni.
öcsém és köztem négy év van, mi azért találtunk egymásra relatíve korán, mert ő volt harmadikos, amikor kijött a Minecraft, és ott az hogy ő jóval jobb minden technikában mint én, behozta a minden más területen létező hátrányát felém (én számoltam, olvastam gyorsabban, voltam taktikásabb és erősebb egyszerűen a koromnál fogva, nem volt olyan tevékenység, amiben egyenrangú félként részt vehettünk volna nagyon), és tökre jól tudtunk együtt játszani. előtte kb az volt a közös pont, hogy krva jó, már megint rámsózták ezt az óvodást, hogy játsszak szépen kisautósat vele.
4-el egyetértek. Teljesen így látom én is amúgy.
Nálunk testvéremmel 4 év van, sajnos mi úgy sosem értünk "össze". Fiú is, tehát úgy érettségben se értünk össze. Visszatérve nem tudom miért bántottam sokszor, hogy most vele többet foglalkoztak, mert ő volt a kisebb vagy más miatt nem tudom. Nyilván csúnya dolog volt. Alapból koraszülött volt, hónapokon át nem láttam anyát, kórházba volt vele. Arra emlékszek, hogy iszonyat idegesítő volt gyerekként, kis hiperaktív gyerek, mindig a baj volt vele. Talán 24-20 évesen még elbeszélgettünk ritkán, de közös témánk soha nem volt vagy közös érdeklődésünk, mostanra viszont már minden kapcsolat megszűnt közöttünk, évente karácsonykor beszélünk vagy ha éppen egy helyen tartózkodunk, 30+. Én inkább azoknál látok szoros kapcsolatot, ahol ennél jóval kisebb a korkülönbség, de az sem garancia. :)
Öcséim között 5 év van. Még kamaszként is ölték egymást. Nem telt el nap, hogy ne verekedtek volna össze valamin :D
Ez van. Az idősebbik öcsém egyszer nekem is nekem jött nem értem, miért - ő akkor volt 8 én 17 - hmm, többet nem próbálkozott.
Nem ütöttem meg, csak tisztáztam vele az erőviszonyokat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!