Testvéreknél 5 és fél év korkülönbség előnyei-hátrányai?
6 év van a lányom és fiam közt.
Az első válaszolóval ellentétben nálunk hihetetlen jól elvannak egymással.
Nagy szerelem van köztük. A fiam csodásan bánik kezdetektől vele,imád vele foglalkozni,játszani,bohóckodni.
Nagyon örülök hogy ilyen szuper kapcsolat alakult ki közöttük. Páran mondogatták hogy ez azért lehet mert baba korától bevontam mindenbe a fiam. Nem volt "most a hugival" kell foglalkozzak felállás.
Amikor 2 napig nem látják egymást szó szerint egymás nyakába ugranak és kezdődik a "megőrülés"..jó értelemben.
Szóval én nagyon pozitívan látom az ekkora korkülönbséget.
Idén lesz a fiam 9,lányom 3.
Ha érdekel még valami írj nyugodtan
Köszi Mindenkinek a hasznos választ és hogy tesó és szülő is válaszolt. Úgy látom, többféle verzió lehet, illetve az egyes életszakaszok is alakítják majd a testvérek egymáshoz való viszonyát.
Még pocakban van a Kistesó, szeretném majd én is jól csinálni, nem kirekeszteni egyiküket sem, együtt nevelni, amennyire ez lehetséges, dehát tény, hogy nagy korkülönbségről van szó.
A Kisfiam nagyon várja, ez már nekem jó előjel, persze biztos lesznek nehézségek. :)
Az előnye, hogy a nagyobbik már ovis és emiatt nem 2 kicsi gyerekkel kell egyszerre otthon foglalkozni (a nagy már eljátszik egy kicsit körülötted is, átalussza az éjszakát, nappközben az oviban van stb)
a hátránya, hogy mindezeken (éjszakai virrasztás, 3 óránkénti etetés...) már régen túl vagy, és most kezdheted előről. A nagyobb most fog iskolába menni nemsokára, ami szintén plusz figyelmet igényel, amit pici baba mellett nehéz megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!