4 év korkülönbségnek mik az előnyei és a hátrányai?
A húgom négy évvel fiatalabb nálam, így nagyobbként tudok beszámolni róla.
Amíg kisbaba, addig nincs gond, anya bevont engem a baba ápolásába, élveztem. Aztán mikor nagyobb lett, tudtam vele játszani, akkor lettek problémák, mikor én kamaszodni kezdtem, és már nem tudtam mit kezdeni a húgommal. Játszani már nem volt kedvem vele, ő pedig még szeretett volna. Aztán amikor ő kezdett kamaszodni, és nem már javában benne voltam, na akkor volt néha ajtócsapkodás. Én szerencsére hamar túllettem a kamaszodáson, már béke van.
18/L
Nekem két fiam van, két hónap híján 4 év a korkülönbség.
A nagy 5 lesz, a kicsi már majdnem 1. A nagy okos, értelmes, mégis féltékeny. Szereti a kicsit, sokszor ölelgeti, szeretgeti most már... Viszont sokszor piszkálja is. Igyekszem vele is sokat foglalkozni, de most például, mikor nincs óvoda a nyáron, nehéz egész nap együtt. Volt, hogy már kérdezte, hogy rá miért nem mosolygok, úgy mint a kicsire, aki éppen akkor csinált valami új dolgot, és örültem neki....
Pedig eddig, ha kért valamit, mindig ő volt az első. Sokszor meg is szólt anyósom, hogy a kicsit miért nem veszem ki a járókából rögtön, ha sírni kezd. Először odaadtam a nagynak amit kért, és csak akkor vettem ki a kisebbet, de már ez sem nagyon megy, mert már ő is kezd egyre jobban érvényt szerezni az akaratának...
A nagyot is sokszor odahúzom magamhoz, az ölembe ültetem, néha meg is lepődik. Néha elsőre eltol mert durcás, de azért csak odabújik:-)
Viszont sokszor fel akarja hívni magára a figyelmet, akkor amikor éppen a kicsit altatom, vagy éppen alszik, direkt hangoskodik, amiért persze büntetés jár, és akkor kezdi, hogy én őt nem is szeretem annyira, mint a kicsit.... Nehéz, de szerintem bármekkora a korkülönbség, mindig van valami hátrány. Viszont már most látom, hogy tudnak majd együtt játszani. Legalábbis egy darabig biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!