Mennyire megbízható a fogamzásgátló? Milyen előnyei/hátrányai vannak szerintetek?
Óvszerről szeretnénk rá váltani, ezért olvasgatok mostanában róla sokat. Az a baj hogy kicsit megijedtem, nagyon sokan írták hogy terhesek lettek mellette, meg hogy mennyi mellékhatása van, ezért erősen elgondolkodtam. A gumiban meg jó, hogy ha baj van (elszakadna), akkor azonnal észrevehető. A menstruációm így is viszonylag rendszeres, szóval csak emiatt nem szeretnék szedni.
Van róla valami fontosabb tudnivaló, amiről még esetleg nem hallottam? Ki mióta szedi? Mik a tapasztalataitok?
16/l
1. Gyógyszer mellett csak az lesz terhes, aki valamit nem szabályosan csinál, aki 100%-ig rendesen szedi, az nem.
2. Viszont az tény, hogy sok mellékhatása lehet, ami föleg ilyen fiatalon nem tesz túl jót neked.
3. Az óvszer is igen megbízható, ha szabályosan használják, akkor gyakorlatilag nincs probléma vele.
4. Abban meg igazad van, hogy ha elszakad, azt azonnal észre lehet venni.
5. A gyógyszer nem beállítja a menstruációt, hanem éppen ellenkezöleg, a saját hormonszabályzást állítja le
En hosszú évekig szedtem.. Semmi bajom nem volt. Vérvétel és nőgyógyászati vizsgálat után írta fel az orvos. Évente rákszűrést is csináltattam amíg szedtem (és azután is).
Nem lettem terhes.. Az lesz terhes aki nem jól szedi vagy nem olvassa el a tájékoztatót és/vagy nem tartja be amiket az ir. (pl ha együtt szeded pár napig más gyógyszerrel - antibiotikum - kell mellette használni más fogamzásgátlót pl. óvszert abban a hónapban, vagy ha hanysz vagy hasmenésed van és kijon belőled a gyogyszer mi a teendő...)
Sose értettem hogy mi a bonyolult a fogamzásgátló szedeseben amíg nem ismertem meg a volt kolléganőm akinek úgy lett a negyedik babája h a kínai fosatóteát (fogyasztó tea amúgy) itta és kb kimosta magából a fogamzásgátlót aztán csodálkozott h terhes lett...
Bocs de szánalmas aki ilyeneket ír h 16evesen ennyire fontos a dugás..? És ha neki az? És akkor inkább használjon fogamzásgátlót..?!? Másnak meg azt irkaljak h ha dugni volt eszed akkor huztal vna kotont stb..
Ez a tipikus esete annak amikor be kell szólni.. Mindegy h kinek meg mit.
Nem életmódbeli tanácsot kért hulyegyerek..
Jaj hagyjuk már ezt, hogy ki a komolytalan. Sok huszonéves kérdezgeti ezen az oldalon, hogy "időben kihúzta de lehetek terhes"? Egy hete olvasgatok az egészről, mit hogyan kell, de én vagyok a komolytalan?
Sajnállak, ha burokban lették nevelve, vagy esetleg rossz napod volt. De kérlek többet ne írj, nem vagyok kíváncsi a válaszodra, tartsd meg magadnak.
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Ha rendesen szeded, és figyelsz arra, hogy mi gyengíti a hatását, akkor nem leszel terhes. A többség amiatt esik teherbe, mert "rendesen szedte, csak néha kimaradt 1-1 szem", vagy mert "nem tudta, hogy az antibiotikum gyengíti a hatását". Érdekes, én a kiváltás után 2-3 alkalommal alaposan elolvastam a tájékoztatót, és mindennel tisztában vagyok. Már 3 éve szedem, sose volt gond vele. Tény, hogy sok mellékhatása lehet. Szerintem egyébként a gumival is ugyanolyan jól lehet védekezni. Én a védekezés mellett a sok menstruáció alatti rosszullét miatt kezdtem el szedni. A doki nekem is vizsgálat nélkül írta fel, pedig amúgy egyáltalán nem így kellene... De szerencsére bevált, minden rendben van vele. Arra figyelj, hogy minden nap közel azonos időben kell bevenni. Nekem ébresztő van beállítva a telefonomon minden napra, így sose felejtem el. Én Yadine-t szedek.
21N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!