Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom decemberben volt...

Kislányom decemberben volt két eves. Kicsit aggaszt hogy mindösszesen 10 kiló. Nem kevés ez nagyon?

Figyelt kérdés
Mondtam már a gyerekorvosnak is, de o nem látja aránytalannak. Azt mondta ha szeretnénk akkor elvihetjuk vervetelre, nincs-e esetleg valami étel érzékenység, vagy nem lehet-e hogy valami nem szivodik fel neki rendesen. De a doki nem aggódik mindesetre, a férjem és én is vékony alkatuak vagyunk. Egyébként eszik elég jól a gyerek, ezért nem is értem annyira, miért nem hízik.
2024. máj. 25. 19:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az enyém 11 kg-volt. Nem értem mi bajod. Ennyi idősen semmi értelme ételérzékenységre vizsgálni, ha csak nincsenek kimondott emésztési panaszai, mint pl krónikus hasmenés. Ha ilyesmi nincs, akkor ne kínozd szerencsétlent egy vérvétellel, meg a túlzott aggodalmaskodásoddal.
2024. máj. 25. 21:44
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
A kislányom 2 évesen 11,5 kiló, szinte nem is hízott az elmúlt 5 hónapban, ellenben sokat nyúlt. Arányos kislány, jól eszik, nem aggódom, ahogy az orvos/védőnő sem. Ő ilyen. Ha nincs más gond (pl. fogy, vagy nem jól emészt valamit, reflux, stb.), akkor biztos nem tenném ki egy rakás vizsgálat hercehurcájának.
2024. máj. 25. 22:22
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

3,5 éves 16 kiló a kisebb lányom...110-es ruhákat hord.

Reggeltől estig eszik. Teljesen normális az alkata

2024. máj. 25. 22:40
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Mindenkinek a választ. Valóban lehet hogy tulaggodom, nem viszem egyelőre vizsgálatra akkor, én is elkerülném amíg lehet. És én is tudom, ahogy az egyik válaszoló írta, hogy nem szabad egymáshoz hasonlitgatni a gyerekeket, de én is azt látom a környezetemben (sok kisgyerekes barátnőm van), hogy a majdnem egy évvel fiatalabbak tartanak itt kb, a vele egyidosek 13-14 kiló körül vannak. A bolcsiben is o a legkisebb, ott is mérik őket minden hónapban, látjuk a táblát.

No mindegy, látva hogy azért nem kirívó eset, várok a vizsgálatokkal egyelőre. Feleslegesen én se akarom kitenni ennek. Emésztőrendszeri baja nincsen, ezen kívül, hogy a súlya nem igazán nő, panasz nincsen.

Köszi meg egyszer.

2024. máj. 26. 08:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Egy átlagos 2 éves 11 kiló. Ettől mindkét irányba el lehet térni. A te gyereked bőven benne van a normál súlytartományban, és közelebb van az átlaghoz, mint a 13-14 kilós gyerekek. Egyébként sem a vékony gyerekek miatt kellene aggódni.
2024. máj. 26. 08:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!