Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisfiam le van maradva?

2 éves kisfiam le van maradva?

Figyelt kérdés

Egyik sosem mondta egyik orvos sem, hogy le lenne maradva, de ma voltam egy magán orvosnál, aki azt mondta a fiamra, hogy egy 1,5 éves gyerek szintjén van. Ezt egy 10 perces vizsgálatból szűrte le.

Amiket tud: mozgás fejlődése már tökéletes, egyedül lépcsőzik, guggol, ugrál, forog.

Beszéde: van pár szava, de nem tisztán ejti ki, inkább saját szavai vannak, de én tudom, hogy mikor melyiket mondja (például, ne ne az a nem, az ihi az az éhes vagyok, add ide, apa, aja (anya), autó.)

Evés: tud önállóan enni, megeszi a gyümölcspürét, kanalazni is tud. Iszik saját magától szívószállal es pohárból is.

Ajtókat kinyitja, már a kulcsot is tudja, hogy hova kell helyezni. Alap utasításokat megért. Például, ülj le, ne csináld, megyünk sétálni, feloltozunk, pelenkát cserélünk ezeket mind érti, amikor mondom neki, hogy ezt csináljuk.

Akaratát is kifejezi, oda visz, amit csinálni akar. Például, ha sétálni akar menni, akkor meg fogja a kezem es oda visz a bejárati ajtóhoz, vagy oda hozza a cipőjét nekem.

Játék: most autó mániás, es forma bedobás nagyon megy neki. Mással nem is nagyon játszik. Autóba beleteszem dolgokat es úgy is tologatja.

Nem szobatiszta még.

Ezeket meg sem kérdezte tőlem az orvos, mégis bele írja a papírjába, hogy mentálisan le van maradva. Ti mit gondoltok erről? Tényleg le van maradva?

Dackorszak közepén vagyunk, mindenért hisztizik es nagyon kiváncsi, mindent meg akar nézni. Szeptemberbe megy bölcsibe.

máj. 23. 20:37
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Jolvan, köszi mindenkinek. Jövőhéten úgy is megyünk a kötelező vizsgálatra, majd a doktor úrnál rakerdezek, hogy kell-e valami fejlesztés a gyereknek, vagy minden rendben van-e vele. 😊 köszi mindenkinek tényleg.
máj. 24. 10:28
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nem tudom , hogy mar voltatok-e a vizsgalaton, de megirod majd legyszi mi volt? Nemsoka 2 eves kisfiam miatt kerestem a kerdeseket es erdekelne majd mit mondtak vegulis. Remelem minden rendben lesz nalatok is es nalunk is, koszonom, ha irsz
máj. 29. 23:06
 23/28 A kérdező kommentje:
Szia, az orvos szerint, minden rendben van vele. Azt mondta, hogy nézzük meg szeptembertől (akkor megy bölcsibe) hogyan alakul a beszédfejlődése, ha akkor sem fog elkezdeni beszélni, akkor elküldi kivizsgálásra, de addig ne aggódjak, mert vannak olyan gyerekek, akik 3 évesen kezdenek el beszélni.
máj. 30. 14:52
 24/28 anonim ***** válasza:

23!

Kérdező!

Ezzel azért vigyáznék,mert a korai fejlesztés 3 éves korig van. Ez a leghatékonyabb. A legfogékonyabb időszak.

A lányom 3 éves kora után 2 hónappal szólalt meg,és így komoly megkésett beszédfejlődést állapítottak meg nála, ami a mai napig kihat rá,pedig már 8 éves, és 6 éves korától ír-olvas magától. Szóval nem buta.

Én nem várnék a helyedben.

A háziorvosunk az utolsó pillanatig azt hajtogatta,hogy a lányomnak semmi baja,csak lassú fejlődésű. Aha... Autista. Azon kívül tényleg semmi baja.....

máj. 30. 14:57
 25/28 A kérdező kommentje:
24 köszi, akkor lehet elviszem egy korai fejlesztőhöz megint. Meglátjuk ő mit mond majd. Egyébként a fiamnak nincsenek autisztikus tünetei. A fejlődése rendben van, a kommunikációja is (csak ugye nem szavakkal kommunikál.) Mások iránt is érdeklődő nagyon szereti a társaságot, de azért lehet, hogy megnézetem őt, ott ahova múltkor is vittem. (Bár ott sem találtak problémát nála)
máj. 30. 15:01
 26/28 anonim ***** válasza:
#24 es addig semmi szot nem mondott? Ez durva, amit irtal :/ es a vedono sem kuldott volna sehova vagy inkabb a haziorvos szavara adtal jobban? Vagy bolcsiben sem merult fel senkiben semmi? En is aggodok a kisfiam miatt, bar o meg “csak “ 19honapos, 18honapos statuszon amit kertek az megvolt, de azert jo lenne, ha mar jobban beindulna nala is
máj. 30. 15:14
 27/28 anonim ***** válasza:

26!

Nem. Gagyogott,ciklizált csak 3 évesen még. Pedig 20 hónapos korától kapta a fejlesztéseket. Az volt a szerencséje,hogy pedagógus vagyok, és hamar észrevettem,hogy baj van. 20 hónaposan elvittem a Szakértői Bizottság elé,onnantól kapott mindent.

máj. 30. 17:36
 28/28 anonim ***** válasza:

26! Még mindig a 24es vagyok.

Az volt a probléma, hogy volt egy komoly betegsége, és a legtöbb szakember arra fogott mindent,hogy a sok kórházi tartózkodás miatt van.

De már 1.5 éves korában látszott rajta,hogy auti.

máj. 30. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!