Van egy 5 éves kisfiam és még mindig nem érteni mit mond?? kb 2 éves terén van .Voltunk fül orr gégészete ahol minden rendbe volt a hallásával .Járunk Logopédiára de én szerintem nem segit . Már lassan suli és félek előre köszönöm választ
A beszédet èrti? Ha nem szavakkal, de màshogy meg tudja magàt èrtetni? Az èrtelme hogy fejlődik? Milyen hangokat tud kiadni? Hangszálai rendben vannak?
Esetleg èrdemes lenne jelbeszèdet tanìtani neki. Tudom, a hallàsa rendben, de legalàbbis egy időre àthidalhatnà a problèmàt.
Ha tud dallamokat dùdolni, azt is èrdemes csinàlni.
Amiket ìrtak, az arcizom tònusàt is èrdemes megnèzetni, bàr ha azzal gond lenne, akkor az evèssel is lettek volna gondjai.
Arcizmai edzèsere lehet pèldàul.l szìvószàllal ping-pong labdàt terelni, felső ajakkal ropit megtartani.
A fiamat az óvónője nagycsoport végére értette úgyahogy, a rokonoknak is sokáig gondot okozott, de még nekünk is. Az orvos, óvónők szerint minden rendben volt, logopédia csak nagycsoportban volt heti 1x, akkor is 4 gyerekkel foglalkozott egyszerre - már ha jött. Mi is féltünk az iskola miatt, de kitűnő tanuló lett, az R betűt is szépen megtanulta magától első osztályban. (ovi nagycsoportját 10 betűtévesztéssel kezdte)
8 éves, még mindig nem úgy beszél, mint a többiek, fura a hanglejtése és még néha vannak betűtévesztései, elsőben nem volt logopédia az iskolában, most másodikban be sem választották azok közé akiknek járnia kell, annyit mondott a logopégus, hogy a hallásával lehet baj, vigyük el vizsgálatra. Fül-orr gégészeten és audiológián is minden jó volt. Felmerült a diszlexia, de ezen a pár betűn kívül mindent tökéletesen csinál, úgyhogy ez sem valószínű.
"Egy szülő se minősíti le a gyerekét, hogy 5 évesen 2 éves szinten van"
Az igazsággal való szembenézés pont hogy a legjobbat teszi a gyereknek. Pont az a jó szülő, aki nem látja tökéletesnek a gyerekét, mert így lehet rajta segíteni.
Szerintem nem probléma az, hogy ha 5 évesen még nem teljesen tiszta a beszéde.
Oviban még fog fejlődni sokat biztosan.
3! Az én gyerekem 3 éves korában 1 éves szinten volt a klinikai szakpszichológus szerint.
Szerinted, azért,mert ezt kimondom,nem szeretem őt,vagy mi??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!