Rossz lehet a látása a 2 éves fiamnak?
"Egyszer viccből felvették a papa olvasószemüvegét, neki nem okozott gondot, tesója viszont esett-kelt benne."
Az olvasószemüveggel nem lehet távolra látni, csak közelre, úgyhogy biztos nem láthatott benne a kisfiad.
Azok alapján amiket leírtál lehet, hogy tényleg rossz a szeme, de ezt csak a szemészeten tudják megmondani biztosra.
Majdnem két éves fiam is azt mondja mindenkire,hogy apa(akkor is ha háttal van valaki,akkor is ha szemben)
Aki neki bácsi az mindenki apa.
Nem hiszem,hogy rosszul látná.
Ha megnyugtat vidd szemorvoshoz.
Nem rég voltunk a 1,5 éves kislányommal szemésznél, kérdeztem, hogy honnan lehet tudni ekkora gyereknél, ha nem lát jól. Azt mondta ha csak néhány dioptria eltérés van, akkor olyan 4-5 éves korig sehonnan, de leginkább iskoláig nem veszik észre a szülők.
Vidd el egy gyermekszemészhez, szerintem ennyit megér a nyugalmad.
Szerintem ez nem látás probléma, a legtöbb gyerek csinálja valamilyen szinten.
Ez inkább az agyunk működése miatt van, megtanul sémákban gondolkodni, kategorizálni.
Vagyis pl.: idős nénik szemüveggel hasonlítanak a mamájára stb. És szerintem sokszor tudja is hogy nem konkrétan azt a személyt látja csak inkább ezt akarja kifejezni neked hogy hasonlít, illetve örülne ha inkább az ismerőse lenne. :)
Szemészetre azért nyugodtan elviheted, ártani nem fog.
Szerintem nincs baj a szemével. Illetve lehet, hogy van, de ezek nem annak a jelei. A gyerekek ebben a korban halmazokban gondolkodnak. Pl. közös tulajdonságok alapján halmazba rendezik az állatokat. Így lesz állat a medve és nem kerül be a labda. Ugyanezt teszi az emberekkel. A nagydarab szakállas a nagybácsi halmaz, az ősz hajú szemüveges a nagymama. Nem arról van szó, hogy nem látja.
Unokahúgom, az összes játékot mesekönyv illusztrációt stb.megnevezi, hogy az anya, apa stb.,pedig tudja, hogy nem. Egyszerűen csak nagyon jól felismeri a jellegzetes karakteret. Én pl. drakula lettem a Sesame street-ből, pedig ennyire tuti nem rossz a szeme és nekem se lila a fejem, nem vagyok vámpír se😁 De elég idétlen vagyok és tényleg hasonló idióta a mosolyom, mert ugye előtte nem nagyon vágok szomorú arcot. Szóval tök logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!