2 éves fiamnak a körme sérült. A fele már fel is jött, de nem esett le csak ott "lóg" a helyén. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
megharapta a kutya kb egy hónapja, 2 hete néztük hogy lesznek bajok a körmével, mert megsérült. ma a sérült rész fele felvált, de a köröm szélénél még ott maradt. a többi sérült rész még a helyén van. mit tegyek, ma sebtapasszal leragasztottam, hirtelen nem tudtam mást tenni hogy a fiam le ne szedje és felsértse az ujját. de mit lehet tenni vele?2016. júl. 17. 20:42
1/10 anonim válasza:
Vidd le sebészetre! Én a lábkörmömmel jártam így, sebészetre lementem.
2/10 A kérdező kommentje:
köszi. holnap leviszem a házi orvoshoz majd ő hátha tovább küld.
2016. júl. 17. 20:57
3/10 anonim válasza:
Én levágnám neki a levált részt,míg alszik,hogy nehogy valamibe beakadjon. Nem vinném orvoshoz,ez csak egy köröm,azért ott lefogják,levágják,elég nagy trauma neki. De ez csak így látatlanban írom,te tudod,hogy kell-e orvos. Kutya megvan még?
4/10 anonim válasza:
Nem vinném sebészetre,fogják és egybe le tépik neki,felesleges ekkora sokkot okozni.Ami lelóg,azt levágnám,a többi meg vagy leesik vagy le nő.
5/10 anonim válasza:
1-es vagyok!
Nem tépik le! Én már kamasz voltam és nem tépte le a doki, ne riogassátok már a Kérdezőt!
Kérdező! A háziorvoshoz vidd le megmutatni.
6/10 anonim válasza:
1-es válaszoló,én 3-as vagyok. Nem riogatásnak szántam,de hidd el,másként éli meg egy kétéves a sebészeti kezelést,mint egy kamasz. És ha nem gyulladt a körömágy alatta,akkor én csak levágnám. Bár abban igazad van,hogy a gyermekorvosnak nem árt megmutatni.
7/10 anonim válasza:
Tudom hogy másként éli meg, van egy 6 évesem. Nem fogja letépni. De látnia kell orvosnak. Nekem kenegetni kellett, leragasztani, ráhúzni hálós védőt. Eszébe sem jutott letépni. De ha azt is akarná, ott van az anyukája, aki nem engedi.
8/10 anonim válasza:
Ha alatta nem gyulladt, vagy sérült akkor levágnám amit lelehet és a maradékot leragasztanám. Az is lefog esni pár napon belül. Volt szerencsém elhagyni gyerekként pár körmöm, 1-2 hét alatt teljesen levált, fél év múlva meg hibátlan volt.
9/10 anonim válasza:
Mi is úgy csináltuk, ahogy 8-as írja.
Az én ovisom a kocsi ajtaját csukta rá az ujjára....
A 'fityegő' részt levágtam, óvatosan bekentem Betadine-nal, és nappalra leragasztottam, hogy ne sérüljön/koszolódjon (fürdés után levettük, hogy szellőzzön éjszaka.
Valóban kellett kb. fél év a teljes regenerációhoz.
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ.
ma reggel mikor levettem a sebtapaszt, vele együtt jött a levált köröm is. tehát egyenlőre nincs gond :)
egyik válaszoló érdeklődött a kutya miatt. nem a mi kutyánk volt hanem egy ismerősé. természetesen azóta nagy ívben kikerüljük :)
még egyszer köszönöm a segítséget.
2016. júl. 18. 11:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!