Milyen büntetést adjak a 2,5 Éves fiamnak?
Teljesen normális ebben a korban a hiszti. Ami általában "büntetésként" bejön ilyen korú gyerekeknél, az a figyelmen kívül hagyás vagy a kiemelés. Tehát ha a földre veti magát, ne szólj hozzá, ne is vegyél róla tudomást, előbb-utóbb abba fogja hagyni. A legtöbb gyereknél ezt elég egyszer-kétszer megcsinálni, ha nincs közönség a "műsorhoz", akkor abbahagyják. A kiemelés pedig olyan, hogy ha rosszalkodik, akkor eltávolítod a helyről, ahol lehetősége lenne folytatni a rosszalkodást. Például ha a játszótéren verekszik, akkor hazamentek. A lényeg, hogy a rosszalkodás és következmény (büntetés) ok-okozati összefüggésben legyen, és azonnali legyen, pl. ne legyen hogy ha rosszalkodik a játszótéren akkor otthon majd nem nézhet mesét.
Off ami szemet szúrt: számol angolul és felismeri a betűk egy részét? Miért? Én úgy tudom, kutatásokkal már bizonyították, hogy azok a gyerekek, akiknek túl sok mindent tanítanak pici korban, frusztráltabbak lehetnek a túl sok elvárástól.
8-9 nél a pont.
nem értem, miért kell büntetni olyanért a gyermeket, amiről nem tehet..?
ő még nem tudja hogyan vezesse le a haragját, csalódását belső feszültségeit.
mégis mit várunk egy 2-3 évestől...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!