Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van egy 5 éves kisfiam és még...

Van egy 5 éves kisfiam és még mindig nem érteni mit mond?? kb 2 éves terén van .Voltunk fül orr gégészete ahol minden rendbe volt a hallásával .Járunk Logopédiára de én szerintem nem segit . Már lassan suli és félek előre köszönöm választ

Figyelt kérdés
Nincs le ragadva a nyelve . Sokat foglalkozunk vele itthon is. Valami megoldást szeretnék találni erre ha lehetséges valami köszönöm mindenkinek az Úr áldjon mindenkit 🙏🙏🙂

2024. márc. 1. 22:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"még mindig nem érteni mit mond"

Egyáltalán?

És a kummnikációtok mijen? Teljesen jól megértetitek egymással, amit akartok?

Szociális fejlődésében azonos a vele egykorúakkal? Megértőkészsége?Ilyesmit az óvónők észre kell vegyenek.

2024. márc. 2. 13:07
 12/13 A kérdező kommentje:
11/11 A köztünki komunikálás az megy mert én meg értem. Az ovónők mióta jár a kisfiu oviba azóta is nehezen értik meg sajnos egy pár szót esetleg amit már az ovónők nagy nehezen rájöttek hogy mit is szeretne mondani pl ha ki kell mennie Wc re . A megértőképeségével minden rendbe van abból gondolom hogy ha pl tanulnak valami kis verset az oviba azt megtanulja egyből . A terápián amire járunk szokott lenni fejlesztő óra amikor kirakót kell kirakni azt is megtudja csinálni egyedül.
2024. márc. 3. 23:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Lányom beszedfogyatekos, sni-s. Logopédiai iskolába jár, amivel nagyon elégedettek vagyunk. Azt, hogy mennyire érti a szöveget nem fogod tudni megállapítani egy olyan gyereknél aki nem beszél. Az iskolához már nem az a szint kell, hogy "hozz ide egy pohár vizet" és akkor azt megérti. Ez két éves szint. De honnan tudod, hogy egy mesét, szöveges feladatot megért -e ha nem tudod visszakerdezni, mert nem beszél. Az iskolában nagyon komoly elvárások vannak, mi ezért nem irattuk normál suliba. Az, hogy beszéd területen el van maradva nem jelenti azt, hogy nem okos. Csak az a probléma, hogy nem fogja megérteni mit akarnak tőle, ha bonyolultabb a mondat. Neked kell utánamenni, különben megy a sima iskolába kínlódni.
2024. márc. 4. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!