Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisfiam le van maradva?

2 éves kisfiam le van maradva?

Figyelt kérdés

Egyik sosem mondta egyik orvos sem, hogy le lenne maradva, de ma voltam egy magán orvosnál, aki azt mondta a fiamra, hogy egy 1,5 éves gyerek szintjén van. Ezt egy 10 perces vizsgálatból szűrte le.

Amiket tud: mozgás fejlődése már tökéletes, egyedül lépcsőzik, guggol, ugrál, forog.

Beszéde: van pár szava, de nem tisztán ejti ki, inkább saját szavai vannak, de én tudom, hogy mikor melyiket mondja (például, ne ne az a nem, az ihi az az éhes vagyok, add ide, apa, aja (anya), autó.)

Evés: tud önállóan enni, megeszi a gyümölcspürét, kanalazni is tud. Iszik saját magától szívószállal es pohárból is.

Ajtókat kinyitja, már a kulcsot is tudja, hogy hova kell helyezni. Alap utasításokat megért. Például, ülj le, ne csináld, megyünk sétálni, feloltozunk, pelenkát cserélünk ezeket mind érti, amikor mondom neki, hogy ezt csináljuk.

Akaratát is kifejezi, oda visz, amit csinálni akar. Például, ha sétálni akar menni, akkor meg fogja a kezem es oda visz a bejárati ajtóhoz, vagy oda hozza a cipőjét nekem.

Játék: most autó mániás, es forma bedobás nagyon megy neki. Mással nem is nagyon játszik. Autóba beleteszem dolgokat es úgy is tologatja.

Nem szobatiszta még.

Ezeket meg sem kérdezte tőlem az orvos, mégis bele írja a papírjába, hogy mentálisan le van maradva. Ti mit gondoltok erről? Tényleg le van maradva?

Dackorszak közepén vagyunk, mindenért hisztizik es nagyon kiváncsi, mindent meg akar nézni. Szeptemberbe megy bölcsibe.

máj. 23. 20:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Jajj ugyan már, az en fiaim is csinálták ezt a megfogja a kezem és odahúz dolgot, sőt, az egyikőjük a kezemet használta eszközként, pl. rárakta a duplóra, ha azt akarta, hogy szedjem szét, vagy ilyesmi. Egyikőjük sem autista.

A beszédfejlődése talán kicsit megkésett a fiadnak, 50 szavas szókincs az elvárt kétévesen, de az egyik fiam nekem is hasonlóan beszélt kétévesen, mint a tied. Aztán behozta a lemaradást.

máj. 23. 22:55
 12/28 anonim ***** válasza:
75%
Sok barom van. Mindegy mi a végzettsége. Azt nézze meg ami miatt mentek és ne játssza a gyógypedagógust, ne foglalkozz vele!
máj. 23. 23:01
 13/28 anonim ***** válasza:
9%
Az én fiam 1 évesen csinálta ezeket. 2 évesen mondatokban beszélt és nem hisztizett feleslegesen.
máj. 23. 23:32
 14/28 A kérdező kommentje:
Amikor elvittem egy beszédfejlesztőhöz (kb 2 hónapja) ő is azt mondta, hogy rendben van a beszéde. Vedononk nincsen (külföldön élünk). De a háziorvos szerint, teljesen jól fejlődik. Most voltunk a kötelező vizsgálaton múlthéten. Azért vittem magán orvoshoz, mert a házi orvosunk szabadságon volt, a helyettese csak nurofent mondta, hogy adjak neki így én jobbnak láttam, ha elviszem másik orvoshoz, aki antibiotikumot irt fel neki.
máj. 23. 23:48
 15/28 A kérdező kommentje:
Egyébként paramami vagyok, nyilván én is látnám, ha valami nem stimmel es utána néztem már az autizmusnak is, de semmi jele nála, ugyanis, hallgat a nevére, felveszi a szemkontaktust, keresi a társaságom, oda hozza a játékait nekem, utánoz is engem, szeret velem es az apjával is játszani
máj. 23. 23:52
 16/28 A kérdező kommentje:
Meg nem azért, egy 10 perces vizsgálatból, ami a füléről szólt es hulla beteg a gyerek, hogy lehet leszűrni, hogy ő mentálisan visszamaradott????
máj. 23. 23:54
 17/28 anonim ***** válasza:
Nem szakorvos volt, ráadásul 10 perc alatt ezt nem lehet kiszűrni. Arról nem is beszélve, hogy csak az éppen adott helyzetben látta hogyan viselkedik a gyerek, ami teljesen normális egy orvosi vizsgálaton egy dackorszakos gyereknél.
máj. 24. 07:36
 18/28 anonim ***** válasza:
30%

17!

10-es vagyok. Nem a viselkedését értékelte az orvos, hanem az idegi érettségét. Mint írtam,az nem ugyan az.

máj. 24. 07:53
 19/28 anonim ***** válasza:
32%

A leírtak alapján nekem is kicsit lemaradottnak tűnik (inkább a beszédben), a saját és a környezetemben lévő gyerekek alapján (biztosan le leszek pontozva, de így gondolom). Viszont egy 10 perces vizsgálatból nem lehet következtetést levonni, ez egyértelmű, főleg, ha nem is ilyen irányú szakember az illető. Sajnos azt kell mondjam, hogy az én lányom is 1 éves kora körül csinálta ezeket.

2 évesen a lányom:

-Folyékonyan beszélt, de az ismerőseim gyerekei is rövid tőmondatokat legalább mondtak már

-Elkezdődött a szerepjátékozás, pl. baba pelenkázás, főzőcskézés, orvosi táskával egymás/ állatok meggyógyítása, dupló kockákból házépítés, saját élmények eljátszása a babákkal

-Összetett utasításokat is megértette és végrehajtotta, pl. ,,Menj ki a konyhába, és hozd be a cumidat!"

-Étkezés, mozgás hasonlóan ment

-Dackorszak ekkor tombolt és brutális volt

A kétéves védőnői státuszon 2 szavas mondat az elvárás 2 évesen, sajnos ezt a kisfiad nem teljesíti a leírtak alapján. Mindenképpen kikérnék még egy véleményt, hiába mondták 2 hónapja, hogy minden oké.

Lehet, hogy nem Magyarországon éltek, de belinkelem neked ide a 2 éves védőnői státuszt, szerintem elég releváns dolgok vannak benne, talán segít tájékozódni neked is:

[link]

máj. 24. 09:48
 20/28 anonim ***** válasza:
83%
És itt most nem arra szeretnék célozni, hogy a gyermeked autista, vagy bármi komoly betegsége van, de elképzelhető, hogy egy hallásvizsgálatra, vagy utána mondjuk beszédindító tornára szükség lehet.
máj. 24. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!