Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha az oviban oké minden, akkor..?

Ha az oviban oké minden, akkor..?

Figyelt kérdés
Oviban sosem volt rá "panasz", sőt, dícsérik, pakol, szótfogad, csinálja a feladatokat, önállóan kiengedik pisilni, tehát semmi különösebb probléma nincs vele, alszik is, vannak barátai, tehát bennünk van a hiba, ha itthon rosszalkodik?? Itthon csapkodja a játékait, ha dühös képes földhöz vágni dolgokat, ha nem kapja meg amit akar (pl.nasi) is hisztizik, pedig tudja a szabályokat, de állandóan feszegeti a határait. Persze nem minden nap ilyen, de főleg akkor, ha nem tudunk kimenni, mert szakad az eső, vihar van vagy nem tudom, de néha tökre kifordul magából, a fülei csak dísznek funckionálnak. Oviban állítólag nem csapkod, nem dobálkozik, nem ordítozik. Olyan kifejezéseket használ, hogy :nem érdekel, hagyd már abba....Fekete és pirospont rendszert vezettem be, mert már nem tudom mit tegyek. Közrejátszhat az is, hogy férjemmel fasírtban vagyunk, próbáljuk megoldani, de már szóbakerült a válás is, részemről? 3 éves a fiunk.
2024. máj. 23. 14:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
10, te meg otthon és a melóhelyen el vagy nyomva, itt nagy csak a szád.
2024. máj. 23. 20:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
10: ha valamihez nem értesz, nem kell hozzászólni 🙊
2024. máj. 23. 21:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

10 én kisgyermeknevelő vagyok, és kiskora óta rendszer van az életébe, szabályok, ahogy máshol van egy angyal otthon egy kis terrorista 5 éves.

Kiengedi a gőzt, elfárad.

2024. máj. 23. 21:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Vannak szabályok itthon is, de itthon meri reszkírozni, oviban meg nem...Akkor ezek szerint nem csak nálunk van ez...Mondjuk ma tök jó volt minden, lehetett vele kompromisszumot kötni, egy hiszti sem volt, nasival bepróbálkozott, kapott helyette gyümölcsöt és ennyivel el is fogadta. A tegnap meg pfff.. miután hazahoztam csak a vergődés, nyafogás, hiszti volt lefekvésig :>
2024. máj. 23. 21:37
 15/17 A kérdező kommentje:
Ja és minden nap kérdezem tőle ki volt kedves ma az oviban? Te is kedvesen viselkedtél másokkal?Azt mondja mindenki kedves...1x volt, hogy panaszkodta, elvették a játékát vagy hogy 1 fiú a kezére lépett, véletlen. Nem hinném, hogy ovis konfliktus állna a háttérben.
2024. máj. 23. 21:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Egyszerűen már az is konfliktus neki, hogy 8 órát nem veletek van, hogy szabályoznia kell magát, illetve hogy nem mesél semmit, nem jelent semmit, ezen kívül átvehet mások konfliktusának rezgéseiből, nem evett eleget bent, mert nem ízlett neki, csak nem mondta. Ezer és egy oka lehet. Nem kell ezt túlgondolni. Meg kell hallgatni, engedni kell, hogy kiadja a feszkót és utána hagyni, hogy töltődjön a ti szeretetetekkel. Ez nehéz, mert igazából a sz.rt kapod ilyenkor a nyakadba. De ez ilyen. Ettől neki jobb lesz, ettől fogja biztonságban érezni magát.
2024. máj. 23. 23:01
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem az unoka öcsém ilyen, 6 éves és idén kezdi a sulit.

Oviban mint egy angyal, kb az egész ovivsl jóba van és ők is vele, kimondottan 5 vagy 6 legjobb barátja van.

Otthon mint egy kis ördög, veri magát a földhöz, dolbálja a játékokat, ha nem tetdzik neki valami be vágja a hisztit stb.

Ha vendégségbe van ott meg kb attól függ hogy mennyire sűrűn lássa őket és menyire ismerik egymást..

Egy átlag gyerek ilyen és ez szerintem tök normális. Én is ilyen voltam mikor gyerek voltam, de az évek során már felnőttem és már dolgozok és még mindig vannak ilyen "hisztirohamaim" de már azért nem vágom magam földhöz és nem dobálok semmit, hanem "megtanultam?" Kezelni mint egy átlag felnőtt. És nekem is szokott olyan napom lenni, hogy jobb ha egyedül hagynak és nem szólnak hozzám, de ez is teljesen normális minden embernél.

További szép napot mindenkinek

2024. jún. 7. 05:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!