Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha az oviban oké minden, akkor..?

Ha az oviban oké minden, akkor..?

Figyelt kérdés
Oviban sosem volt rá "panasz", sőt, dícsérik, pakol, szótfogad, csinálja a feladatokat, önállóan kiengedik pisilni, tehát semmi különösebb probléma nincs vele, alszik is, vannak barátai, tehát bennünk van a hiba, ha itthon rosszalkodik?? Itthon csapkodja a játékait, ha dühös képes földhöz vágni dolgokat, ha nem kapja meg amit akar (pl.nasi) is hisztizik, pedig tudja a szabályokat, de állandóan feszegeti a határait. Persze nem minden nap ilyen, de főleg akkor, ha nem tudunk kimenni, mert szakad az eső, vihar van vagy nem tudom, de néha tökre kifordul magából, a fülei csak dísznek funckionálnak. Oviban állítólag nem csapkod, nem dobálkozik, nem ordítozik. Olyan kifejezéseket használ, hogy :nem érdekel, hagyd már abba....Fekete és pirospont rendszert vezettem be, mert már nem tudom mit tegyek. Közrejátszhat az is, hogy férjemmel fasírtban vagyunk, próbáljuk megoldani, de már szóbakerült a válás is, részemről? 3 éves a fiunk.
2024. máj. 23. 14:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsiben dolgoztam, ott is előfordult sokszor, hogy egy gyerek nálunk jól viselkedett, otthon nem, szóval ez gyakoribb, mint hinned. Általában az intézményi szabályok következetesebben be vannak tartatva, ezt nem bantasbol mondom. Valamint születése óta bennetek bízik feltétel nélkül, normális, hogy minél inkább biztonságban érzi magát, a határokat annál inkább feszegeti, szerintem. Ha ez a probléma korábban is fennállt, akkor nem amiatt van, amilyen helyzetben a ferjeddel vagytok. Ha újkeletű dolog, akkor közrejátszhat. Drukkolok, hogy mindenre találjátok jó megoldást.
2024. máj. 23. 14:04
 2/17 anonim ***** válasza:
63%

"férjemmel fasírtban vagyunk, próbáljuk megoldani, de már szóbakerült a válás is"

A fiad nem rossz. Frusztrált, átveszi a hangulatot és fél. Ne őt szabályozzátok, hanem magatokat.

2024. máj. 23. 14:05
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Ha az oviban viselkedik, akkor otthoni engedi ki a gőzt, normális dolog, te is máshogy viselkedsz a munkahelyeden, mint otthon.
2024. máj. 23. 14:06
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

mind a 2 gyerekem ilyen :D

Mamánál, oviba, szomszédba kisangyalok. Elsőre szótfogadnak, nincs hiszti, minta gyerekek.

Ellenben otthon süketek, rendetlenek, visszabeszélnek.

De eddig akárkivel beszéltem, az ő gyerek is olyan.

Az oviban be kell tartani úgymond a szabályokat, ha akarják ha nem. De ahogy fentebb írják, ki kell nekik is ereszteni a gőzt. Ezt pedig hol máshol tennék, he nem otthon?!

2,5 és 5 évesek nálam.

2024. máj. 23. 14:16
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Otthon mire van a piros meg feketepont rendszer? Az az iskolában szokás, ott is arra, hogy jutalmazásként/büntetésként funkcionáljon, év végén/félévkor nyilván ha kicsit is billeg a jegy, az ilyentől függ, hogy felfele/lefele kerekítődik végül.(A jegy meg végülis nyilván a tanuló felé is meg a szülő felé is egy visszacsatolás, hogy (nagyon) jól mennek a dolgok, még épp elfogadható (ahogy mennek a dolgok), vagy nem elfogadható (elfogadhatatlan) a tanuló teljesítménye.

Otthonról a tanár felé meg nem kell (szerintem) visszajelezni, kivéve, ha valami szélsőség van (pl. ha verik a szülők a gyereket, azt köteles a tanító maga is észrevenni.Vagy ha sorozatosan kimerült, azt is - és szóvá is kell tenni a szülők felé.)

De otthon nem látom értelmét.

2024. máj. 23. 14:39
 6/17 anonim ***** válasza:
88%
A lányom mintagyerek mindenhol, csendes, szófigadó, nem ellenkezik, megy az árral. Hazaérve egy kis zsarnok lesz, ugráltat mindenkit, parancsolgat és kiabálva sír, ha nem az van, amit parancsolt. Nála volt ilyen gyerek, aki vele szemben alkalmazta ezeket, és otthon dolgozta fel. Mikor megértettem és megtanítottam leállítani a basáskodó gyerekeket, akkor lenyugodott otthon is. Másrészt meg zavarta az is, ha kötelező volt énekelni vagy együtt játszani, ő meg elvonult volna könyveket nézegetni, de nem engedték. Ezeket nem mondta el senkinek, csak hallgatott és gyűlt benne a feszültség.
2024. máj. 23. 15:26
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez normális.
2024. máj. 23. 17:33
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
bármilyen fura, elfárad attól, hogy az oviban viselkedni kell.
2024. máj. 23. 18:04
 9/17 anonim ***** válasza:
64%
Én is pont a napokban gondolkoztam ezen, mintha az én gyerekemet írtad volna le.
2024. máj. 23. 19:54
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Az óvónőnek van tekintélye a fiad szemében, mert tud gyereket nevelni, neked pedig nincs tekintélyed. Az oviban van napirend és amihez tartania kell magát, otthon nincs. Az oviban normális gyerek, otthon pedig egy kis maugli.
2024. máj. 23. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!