Érzékeny szemű gyereknek napszemüveg. De hogyan, ha nem viseli el? Kinek mi vált be?
Kisfiamnak nagyon világos a szeme, ergo borzasztó érzékeny a fényre.
A szemész azt mondta, hordjon napszemüveget. De nem viseli el. Felveszi, parádézik benne, de le is veszi rögtön.
Kinek milyen napszemüveg vált be hasonló helyzetben?
Mindkét gyerekem szemüveges, az ő méretükben még nincs clip-on napszemüveg rátét. A fényre sötétedő meg nem praktikus, mert a tanteremben is elég az uv, hogy besötétedjen, ezért nincs napszemüvegük.
Helyette széles karimájú napkalapjuk van, az is védi a szemet.
Felesleges, csak fenyerzekeny lesz a szeme kesobb, pont ezzel teszed tonkre.
Adj ra baseball sapkat, es megoldva.
Szemész orvos mondta, szóval nem gondolnám, hogy tök felesleges. :D
Amúgy a sapkát se viseli el. De nyilván akkor 3 percenként vissza kell rá adni, más megoldás nincs. :D
Nálunk nekem fényérzékeny a szemem, gyerekkorom óta.
Kb 15 éves korom óta vagyok hajlandó napszemüveget hordani.
Semmit nem rontott a látásomon, hogy gyerekkoromban nem hordtam.
Szerintem ha annyira erzekeny lenne a szeme, akkor elviselne magan, mert erezne o is, hogy ugy jobb neki.
De amugy mire alapozta ezt az orvos, hogy erzekeny? Ferjemnek is nagyon vilagos kek szeme van, ahogy a kisfiamnak is, de a ferjem se hord napszemuveget. Az 1 evesemnel meg nem probalkoztam ilyesmivel, de a sapkat is kihivas rajta tartani :D
Amint kimegyünk, azonnal full könnyes a szeme.
Hunyorog, dörzsöli.
Meg mondja is, hogy bántja neki.
Ennek ellenére mégsem tűri meg magán se a szemüveget, se a sapkát.
Nekem is érzékeny a szemem, pedig barna. De én még télen is napszemüveget hordok sokszor. Tavasztól őszig meg konkrétan mindig rajtam van, jóformán csak alváshoz veszem le. 🤣
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!