Ha egy lánygyereket fiúsan nevelnek, akkor kamaszkorára maszkulin csaj lesz belőle, vagy továbbra is lehet belőle tipikus lány, aki sminkel meg ilyenek?
A gyerek habitusàtòl függ. De elèg durva elkèpzelèsed van a lànyos/fiùs nevelèsről. Tulajdonkèppen annyi kène a különbsèg legyen, hogy fiùra nem ad az ember habos-babos, ròzsaszìn, ruhàt, meg szoknyàt. De különben mindkèt nemet ugyanùgy kell nevelni. Fiùnak is lehet babàja, konyhàja, lànynak is lehet autòja, dìnója. Mindkèt nem okos ès szèp. Làny is kiàllhat magàèrt, szaladgàlhat, fiù is sìrhat, gondoskodhat màsokròl.
Remélem, nincs még gyereked.
Nekem fius lanyom van.
De sminkel szereti a szoknyat
Viszont mentalitasban eros hatarozott celtudatos iranyito mint egy pasi.
Nekem meg lányos fiam van, még úgy is, hogy van két fiú tesója!
Szereti a rózsaszínt, imád főzni, picinek babázott...
Hármuk közül pedig neki lett leghamarabb barátnője...
A gyerek olyan lesz, amilyen a személyisége alapján várható. Valamennyire lehet befolyásolni, de nem tudod fiúnak nevelni, ha nincs benne olyan érdeklődés vagy hajlam, hogy babák helyett autózni akarjon.
Ezek a sztereotípiák is csalókák, igazán csajos lányom van, ékszereket, masnis csatokat hord, a ruhái színét összehangolja, imádja a kéket és dínósat szokott játszani a barátaival.
A fiam a kisautókkal a babaházban játszik, sokat rajzol, énekel,, pedig ezeket még az óvónő is lányos szokásnak tartja. Ovisként már csajozik kicsiben és már most úgy kacsint, mint a profik.
Próbálhatnék bármit nevelni belőlük, ha nincs hozzá alap, akkor csak erőltetném a hülyeséget és személyiség zavart is okozhatnék.
Később ezért vannak sokan iskola elhagyók, mert a szülők szerint a gyerek "csak orvos lehet", vagy "minimum ügyvédnek kell tanulnia", és amint lehetősége lesz, kiugrik és új utat választ, ami hozzá illik.
Nincs. De idővel szeretnék majd családot, és ritkán eszembe jut ilyen gyereknevelős kérdés.
Üdv. egy pasi
"De elèg durva elkèpzelèsed van a lànyos/fiùs nevelèsről."
Semmi durva nincs abban, amit írtam. A fiúkat fiúknak nevelik, a lányokat meg lányoknak, ennyi az egész.
Nem tudom, hogy manapság mi a divat, de mikor én voltam gyerek, még így volt.
"A gyerek olyan lesz, amilyen a személyisége alapján várható"
Miféle személyiség? Egy gyereknek van genetikailag kódolt személyisége, ami funkcionál, a környezeti befolyástól függetlenül?
Nem értek a gyerekekhez, de milyen személyiségről beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!