A kislányom 4 éves. Minden nap farkaséhesen jön haza az óvodából. Állítása szerint és az óvónők szerint is mindig megeszi az ételt, amit adnak. Uzsonna után hozom el általában, és alig esünk haza, már folyamatosan mondja, hogy éhes. Pedig vacsoráig bírnia kellene. Adok neki egy gyümölcsöt, vagy egy joghurtot, de utána is vacsoráig a kaját mantrázza. Iszik eleget, nem szomjas. A súlya rendben van.
Mit lehetne tenni?
(Az nem segít, ha leírjátok, hogy nálatok is ez van, valódi megoldások érdekelnek, köszönöm :))
Az óvódában 3 étkezés van, fél 3-kor eszik ott utoljára. Én se bírnám ki kaja nélkül vacsoráig. Fejlődő szervezetről beszélünk, ha éhes akkor adjál neki enni és ne gyümölcsöt, hanem laktatóbbat. Szerintem ez a megoldás rá. Te is ha éhes vagy akkor eszel.
2024. máj. 17. 17:16
12/24 A kérdező kommentje:
Rendben akkor adok neki tartalmasat.
Köszi mindenkinek :)
2024. máj. 17. 17:18
13/24 anonim válasza:
Hozzá vagy szokva az apró kori madárétvágyához. De ahogy a gyerek nő, úgy az energiaigénye is nő, hiszen azt kell beépítenie a testébe. És a szellemi építkezés, az agyműködés folyamatos fejlődése is energiát kíván. Tulajdonképpen cukrot, csak ezt nem pont édesség formájában kell bevinni.
2024. máj. 17. 17:26
14/24 anonim válasza:
Ha nem kövér, és elfogad az éhségérzetre normális ételt, akkor nem tulajdonítanék ennek jelentőséget, valszeg sokat mozog az oviban. Én fiam is ugyanez, jár ráadásul sportolni az apjával, 5 évesen annyit eszik, hogy előre félek mi lesz vele kamaszként. De nem viccelek, és nem édességet meg gyors szénhidrátot eszik, simán megeszik pl egy nagy szelet grillezett csirkehúst és egy tányér csicseriborsó főzeléket és még éhesnek érzi magát. Az ovis kaja neki arra elég, hogy kibírja, amíg hazajön enni második ebédet... és nagyon vékony.
2024. máj. 17. 17:40
15/24 anonim válasza:
13, szénhidrátot, nem cukrot :)
2024. máj. 17. 17:56
16/24 anonim válasza:
15!
A szénhidrát cukorrá bomlik bennünk. Mire az agyba ér, cukor lesz belőle.
2024. máj. 17. 18:33
17/24 anonim válasza:
Biztos írták már, de ha éhes, ne gyümölcsöt, meg joghurtot adj neki, hanem normális kaját. Nincs ilyen, hogy X ideig bírnia kell, és még ha tényleg meg is eszik az oviban mindent, hát az nem mindig túl laktató, amit ott adnak, pl uzsonnára szinte üres kenyér...örülj neki, hogy jó étvágya van, fejlődő szervezet, hadd egyen kiadosan, amikor kívánja.
2024. máj. 17. 19:03
18/24 anonim válasza:
Ezt most komolyan meg kellett kerdezni? Nem egyertelmu, hogy mit kell tenned? 😡
Manapsag mar nem divat normalisan enni adni a kicsiknek, ha ehesek?
Volt itt par honappal ezelott egy hasonlo kerdes, mar akkor is csak neztem, hogy mi van :D
2024. máj. 17. 19:46
19/24 A kérdező kommentje:
Igen, képzeld, megkérdeztem. Ez egy kérdezőoldal, nekem kérdésem volt, összejöttek az igények. Egyedül te nem illesz a képbe. El lehet menni innen máshová tombolni. Kösz.
2024. máj. 17. 19:53
20/24 anonim válasza:
Én megakadtam ott, hogy pedig bírnia kéne. Ezt hogy érted, hogy bírnia kéne? Ki szerint? :D És akkor ilyenkor hallgatod, hogy éhes, de nem adsz neki semmit? Ha éhes vagyok én se várok vacsoráig, hanem eszek, jézusom… Remélem kamu kérdés és nem éheztetted eddig vacsoráig.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!