5 hónapos a kisfiam.120-150 ml-ert eszik,2 óránként éhes. Mit tehetek?
4 hónapos koráig csak anyatejes volt, majd fokozatosan lett tápszeres. Nagyon megszenvedtünk mindig az etetéssel, számítottam rá, hogy tápszeres lesz.
Nem tudom van e köze, hozzá, olvastam, hogy nehezebb a hipoton babákat etetni, ő hipoton izomzatú. 2,5 hónapos korától járunk dévényre, mert fejét nem emelte tartotta, nem volt meg az átkarolója. 4 hónapos korától sima gyógytornára is járunk és elkezdtük a babaúszás, így legalább hetente 3x mozog. Mert itthon nem nagyon akar.
De ami most aggaszt az az evése. Maximum 150 ml amit megeszik. De általában 90-120 ml tápszert eszik meg egyszerre, nem fogad el többet. 2 óránként éhes. Ez meg fog oldódni a hozzátáplálással? Kell aggódnom? Tennem valamit?
Bocs
Elküldte
Ilyen melegben lehet nincs kedve enni, vagy fogzik.
Sajnos azon kívül, hogy 2 óránként etetes, ha nem megy magyobb mennyiség sokat nem tudsz tenni
Nem tudok bele könyörögni többet. Egyszer valahogy sikerült 10 ml-vel többet ennie. Vissza is bukta. Nem szokott bukni.
Az a baj, hogy ez nem új probléma, már anyatejesként is keveseket evett. 3 hónapos koráig mértem, 70-90 grammnál többet nem evett. De akkor igény szerint szoptattam, de tápszeres babát, azt olvastam, könnyen túl lehet etettni.
Meresd le, de ha jol hizik, akkor etesd igy, ez az ugenye.
Nekem harom tapszeres gyerekem van es igeny szerint etettem iket tapszerrel is. Egyik sem kovette sem azt, ami a dobozon van, sem az atlagot.
Pl most a legkisebb nekem 8 honapos, de nagy sulyu es hosszu, minden szempontbol nagyobb mint az atlag. O az elso perctol joval kevesebbet eszik, mint “kellene”, de gyakrabban. Az ajanlott mennyiseget nem eszi meg, ha megis tobbet evett az altala megszokottnal, akkor visszabukta, sot, visszahanyta.
Mint irtam 8 honapos es most van az, hogy mar 180-at megiszik, de ez sem regen... a dobozon mar honapok ota az van, hogy 210 ml lenne az egyszeri adag, ahogy nezem kb soha nem fogunk tapszerrel odaig eljutni, ha most erte el a 180-at.
A sulya rendben van, vagyis most mar a mozgas miatt keveset hizik 2 honapja, de ez mar normalis ilyenkor.
O nem hipoton.
Meresd meg, kerdezd meg a gyerekorvost es a vedonot, de ha hizik, akkor en nem aggodnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!