Normális felőrlődni az anyaságban?
Nyuszika fogalmad nincs.
Igen van egy személyiség hidd el, ami az alapanyag.
Hárman vagyunk testvérek, 2 lány 1 fiú, én vagyok az idősebb. Mindig szótfogadtam, de még a dackorszak is jelek nélkül lement nálam. Húgom egy terrorista hozzám képest, öcsém megint kisangyal. Húgomnál anyukám ugyanazzal a módszerrel semmire nem ment-megbeszélte vele, hogy mit nem szabad, face-to face a húgom el lett kapva és elmondta neki anyum, hogy ájjon le, erre a gyerek látszólag megértette bólogatott, szánta-bánta 2 perc múlva folytatta, mindegy hogy milyen bűntetést kapott érte.
A mai napig ilyen amúgy, vitte is valamire ezzel a habitussal, vezető pozícióban dolgozik. Én sosem lettem volna alkalmas erre. Egyszerűen neki születése óta vastagabb a bőr a képén. Mindegy hogyan bűntették, mint a buldózer, ment előre.
Ugyanazok a szüleink, nincs különbség semmiben.
"Miért kell valakit elítélni azért, mert tud bánni a gyerekével?"
Nem, félreérted.
Aki tud bánni a gyerekével, az ítél el mindenki mást, aki nem tud. Holott ez nem feltétlenül nevelés kérdése, vannak könnyebben és nehezebben kezelhető gyerekek. Ezt írtuk, ennyi. Tanuljatok meg szöveget értelmezni.
A kérdező feltett egy kérdést. Biztatást vár. Erre jönnek itt a megmondóanyák, hogy az egész az ő hibája, mert nem tud gyereket nevelni. Na, ez az, ami nem fekete és fehér. Ettől azért nem lett neki könnyebb, gondolhatjátok. Aki ilyeneket ír, egyértelműen magát fényezi. Gratulálok, ügyes vagy, tökéletes gyereket neveltél. Lapozz tovább, ez nem a te kérdésed.
Normális, hogy ebben a helyzetben így érzed magad.
Annyiban hagyni nem normális. Segítséget kell kérni - persze hogy milyen lehetőséged van változtatni, azt nem tudhatom.
"Férjem kb semmit nem segít"
Akkor nem meglepő, hogy felőröl az anyaság. A gyereknek nem véletlenül van 2 szülője. A férjednek ugyanakkora felelőssége a nevelés, mint a tiéd.
De ahogy írták: nem kell, hogy kiszolgáló személyzet legyél. A gyereked 5 éves, ennyi évesen bőven meg tud csinálni bizonyos feladatokat, pl. elpakolni egy nagy kosárba maga után a játkékait.
Fontosak a szabályok, meg a fix. időpontok. Pl. nap végén eltesszük a játékokat. Mondjuk a következetesség csak akkor működik, hogyha ebben a gyerek apja is partner.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!