A 6 éves gyerekem elkezdett köpködni az oviban. Hogyan szoktassam le erről?
Én onnan közelíteném meg a kérdést, hogy eddig nem köpködött, de most valami miatt elkezdte.
Mi történt? Miért kezdte el? Milyen helyzetekben csinálja? Otthon is csinálja vagy csak az oviban?
Leülnék a gyerekkel beszélgetni erről. Ui. felneveltem két gyereket, és sok dolgot láttam már. Pl. kiderülhet, hogy valaki bántja, vagy folyton elveszi a játékát; aztán ha szól az óvónőknek, le se tojják; ha viszont megüti vagy erővel veszi vissza a játékát, akkor meg ő kap büntetést. És lehet, hogy emiatt találta ki, hogy nem üt, hanem köp.
Ebből következően az egymondatos gyakoris gyereknevelési tanács-kéréseknek sincs semmi értelmük. Legföljebb annyit lehet írni, hogy mit derítsen még ki hozzá (vagy ha tudja, akkor mit írjon még le) a kérdező, hogy érdemi tanácsot lehessen adni.
Én egyszer kaptam pofont pontosan azért, mert köpködtem. Azelőtt, azután sem soha.
De többé nem is köpködtem.
Igen, előtte szóltak - azt hiszed, érdekelt? Azt hiszed, érdekli egy 5-6-8 éves gyereket, ha szólsz? Pont szrik rá.
Ha nem akarod megütni, akkor pedig büntetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!