Mit csináljak, hogy az 5 évesem ne ilyeneket nézzen a tv-ben?
Nasty, Diana
Ezeket akarja állandóan nézni, van 6 db idősebb unokatesója akikkel sok időt tölt, és azok is nézik ezeket...
Amúgy az a része nem érdekel, olyan kommentek, hogy minek néz tv-t, nem ebből áll az élete, 5 éves, járt már 6 országban, idén is megyünk 3 új országba, nyitott a világra, értelmes, járunk 2 hetente könyvtárba, én is olvasok évi 50-60 könyvet, neki is sokat olvasunk, elolvastuk már az összes Nyúl Pétert, Babarókát, Pettsont, Disney klasszikust,meg mikor mihez van kedve, most épp a Brúnó Budapesten-t olvassuk vele de a Lassie-t is szereti hallgatni, szóval érdekli a hallott mese is, de tv-ben csak ilyen (szerintem) hülyeségeket akar nézni, nekem nagyon nem szimpatikusok ezek. Ti engedtek ilyeneket nézni? Én fújom fel? Múltkor hallottam az egyik youtube anyuka is mondta videóban hogy a 6 évese ezeket nézni, szóval lehet más gyerek is nézi ezeket csak én hiszem hogy nem?
0és ha otthon van 8-9 órán át kell nézze a tévét?
Ezt azért kérdezem, mert ha nem akkor arra a pár órára nem annyi egy szitter.
Amikor kb 4 órát ott kell ülnöd olyankor, jön a szitter, kiviszi játszóra te dolgozol.
A héten lesz 5 a kisebbikem, a nagy 8 ÉS egyik felsorolt programot se ismerjük. Egyikünk se. A kicsi konkrétan semmilyen mesét nem néz. A héten itthonról dolgoztam, kedden pedig hívtak az oviból, hogy belázasodott, onnantól itthon volt velem. Annak köszönhetően, hogy nem lett a tévére szoktatva, simán tudtam mellőle dolgozni. Legózott, olvasott, időnként beült az ölembe "segíteni".
Most jön majd a nem minden gyerek egyforma.
Valóban nem. A nagy nálunk autista. 5 éves korában nem tudtam volna mellőle ilyen simán dolgozni. Ő mostanra jutott el idáig. A kicsi viszont neurotipikus és rendkívül értelmes is.
Nem engedem. 6 évesem végül letiltottam a youtube-ról úgy ahogy van, mert csak ezek érdekelték.
Disney+ ami még érdekli, ott is az élőszereplős korhatár besorolás nélküli sorozatok, én azokat hagyom neki, már amelyiket. Persze nem mindennap és nem is sokat. De amelyikben nem is magyarul beszélnek a youtube-on elképzelni sem tudom miért jó nekik.
Diana nem tudom mi, de a Nastya (akárhogy is írják) az ismerős nálunk is...
Én ezeket a műsorokat nem ismerem(nem tévézünk), de rákerestem és ez a nastya akármi nem szimpi, butít és rossz viselkedésmintát ad.
Én azt csinálnám, hogy benyomnék valamit, ami szerintem hasznos/szerethető és nem kell néznie. Oké, hogy dolgozol, de legyen csendben a szobájában, nem kell nézni, mehet a tv, ha akarja elé ül, ha akarja játszik.
Illetve én vennék neki tabletet, fejlesztő játékokat tennék rá, ezek nagyon szórakoztatóak tudnak lenni(pl orange, 100 doors, de rengeteg van), amik szórakoztatják.
Fogj egy pendrivet, tölts le rá valamit, dugd a tévébe és had menjen, kit érdekel, hogy nézi-e éppen? Ha jó, meg fog jönni hozzá a kedve és majd odaül(főleg, ha nem látod, hogy nézi-e).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!