Mi okoz neked örömet az anyaságban? Mi az, amitől boldog az életed?
Én nagyon nem találom magamat az anyaságban.
Az egyértelmű volt, hogy a régi dolgok el fognak veszni és a legtöbb dologra már nem lesz lehetőség.
De azt hittem, hogy az elveszett dolgokat pótolni fogják mások, amik örömet okoznak és azt érezhetem, hogy boldog az életem és elégedett vagyok.
Nagyon megszenvedem, hogy azért is felügyeletet kell megbeszélnem, hogy lemenjek a tárolóba elpakolni, hogy 4 napja próbálok hajat mosni, mert bármi amit szeretnék megcsinálni, minden a pihenéstől vagy az alvástól veszi el az időt. Lábon kell kihordanom minden betegséget, mert pihenni, feküdni képtelenség (legalábbis annyit, amennyire szükségem van biztosan nem). A folyamatos fáradtság, kialvatlanság mindenre rányomja a bélyegét.
Hogy napi min 2 óra üvöltéssel telik ha összeadom (nem én üvöltök, hanem a gyerek).
Mindenért harcolni kell, mindenért le kell fogni, semmit nem hagy, mindig csak a hiszti és az ellenkezés, semmit nem lehet simán és nyugodtan kivitelezni.
2 éves, úgyhogy foghatnánk a dackorszakra, csak sajnos ő születése óta ilyen.
Gyakorlatilag az apjával kevesen vagyunk rá.
Minden éjjel felkel, amit el se tudtam képzelni korábban, hogy ez mennyire szétcsesz.
Sajnos ezek olyan dolgok, amiken egy pszichológus nem tud segíteni, attól, hogy elmondom, hogy betegen fájnak a tagjaim és össze vagyok szakadva, de nem pihenhetek egy percet sem, nem lesz könnyebb.
Tudom, hogy sokak szerint ha valaki szült egy gyereket és nem boldog, akkor mentálisan beteg.
Az egyik baj velem azt tudom, az, hogy nagyon komolyan veszem az anyaságot. De mi mást tehetnék, ha tényleg rajtam/rajtunk áll vagy bukik az egész élete a gyerekünknek.
Szeretném megtalálni a boldogságot, de egyenlőre nem látok kiutat.
Nem is tudok többet írni a kérdéshez, mert megunta a kicsi a játékot...
Ezt nem értem én sem.
Azt írod, 2 éves és bölcsis. Míg bölcsiben van, te mit csinálsz?
Nos igen, a naivitásnak mindig meg lesz az ára.
Enyém is ilyen volt,aztán műtét miatt nem szoptatathattam tovább és akkor beállt az alvás. Ahhoz hogy éjszaka jól aludjon tűpontosan kell telnie a napnak,mindig ugyanakkor kelni,enni,aludni stb. Ez van neki kell a rendszer. Ja és a hisztin sokat segített hogy kiderült hogy allergiás,a diéta óta nem olyan hisztis, igen az allergia hatással lehet az idegpályákra. Amikor nyugit akarok bekapcsolom a youtube-ot a tv-n és megy egy kis Danny go vagy pagony kiadó meséi,bogyó és babóca. És pont letojom hogy ettől rossz anya leszek,de legalább megihatom a kávémat.
Mellesleg szoptatással téli éjszaka volt a legjobb akkor tudtam végig nézni felirattal.fulmeket,sorozatokat. Úgy lehet élvezni q jó dolgokat hogy már nem.érdwkwl ha szalad a ház és nem veszem vér komolyan az anyaságot, sőt szívesen játszom vele,ha hisztizik nem fegyelmezem hanem.elterelem a figyelmét,persze miután elmondtam miért nem kapja mrg azt amit akar.
Sokat segített hogy 4 órában dolgozom,azóta élvezem az anyaságot.
Nem hiszem, hogy a válaszom segíteni fog, de azért leírom. Az tesz boldoggá, hogy egy olyan kisemberrel töltöm a napomat, aki napi többször kacag teli torokból hosszasan. Nagyon könnyű megnevettetni, csak felmutatok egy macit, annyit mondok, hogy brumm-brumm, és a fiam már ettől úgy kezd nevetni, mintha csiklandoznák. Ez rám nagyon pozitív hatással van, érthető okokból.
De nincs receptem, hogy mitől lesz ilyen egy gyerek. Tettem azért, hogy a fiam biztonságosan kötődjön és stabil alapokon álljon érzelmileg, de úgy gondolom, hogy jelentős részben a veleszületett személyisége is szerepet játszik.
És nekünk is vannak nehéz napjaink, főleg nehéz estéink, mikor csak ordít és nem akar együttműködni, és semmilyen trükk nem segít, se a bábozás, semmi. Nem tudom, hogy oldanám meg, ha ez lenne a szokásos eset.
nekem a jövőbe vetett remény se segít :(
mert nem akarok 40 éves lenni, nem akarom, hogy apukám 80 éves legyen és nem akarom, hogy anyukám megöregedjen.
"Pedig ha azt mondom, hogy ooo majd 6-7 év múlva könnyebb lesz, akkor ezek lesznek. Ez még jobban lehúz az életről :(
Ezt nem miattad írom, csak kiírtam magamból ezt a nehézséget is"
Kérdező, ha neked az idő múlása is nehézség, akkor veled lehet gond, nem a gyerekeddel. Talán várni kellett volna a babával, amíg rendesen felnősz. Akkor nem halmozódott volna egymásra ennyi nehézség.
Most valószínűleg segítene, ha lenne énidőd (nem írtad, hogy dolgozol, de ha meg nem, akkor nem értem, mi a problémád bölcsis gyerek mellett), illetve ha összejárnál másokkal, és látnád mások problémáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!