Hány évesen kell tudnia a gyereknek 20-ig számolni?
Nem arra vagyok kíváncsi hogy a ti gyereketek 1évesen már egyenletet számolt és stb..kifejezetten ez érdekel hogy mikor kell tudnia nem pedig mikor tudott!
Én úgy gondolom hogy egy óvodás gyereknek elég ha 10ig tud számolni.
9-cel értek egyet.
Meg azzal, hogy semmi értelme trenírozni és villogni.
Az én lányom 5 éves, ő segítséggel kb 50-ig elmondja a számokat, le legfeljebb 10 alatt érti hogy melyik melyeknél nagyobb vagy esetleg megkérdezi, hogy a száz több mint a húsz.
A bújócska miatt 1-2 évesen is elszámolás húszig, mert ezt kellett mondani, megszokták, de nem látták, hogy az eltelt időt mérő mennyiségjelzőkről van szó, csak megszokott szavakat ismételtek
Igazából azoknak a számoknak van számára értelme, amivel az ő kicsi életében tapasztalatot szerzett. Pl a Gréta 8 éves és iskolas, ő 5, a 8 több mint az 5 stb
Szerintem ez sokkal fontosabb képesség is, hogy akár kisebb lexikális anyagot, de saját magától hasznosítson.
Fent írták, hogy óvodában nem kell számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!