Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem unjátok néha a logisztikát?

Nem unjátok néha a logisztikát?

Figyelt kérdés

Két gyerekünk van, 3 és 5 évesek, a kicsi bölcsis, a nagy ovis. Mindketten teljes állásban dolgozunk és csak fizetett segítségünk van, de ő szerencsére egésznap rendelkezésre tud állni. Nagyon szeretem a gyerekeket, sosem csinálnám vissza, de néha annyira nem is tudom... Elfáradok. Ilyenkor azt érzem, hogy az egész életem egy agyalás. A munkám is az tulajdonképpen.

A héten pl. szerdán felhívtak egy megbeszélés közepén a bölcsiből, hogy a kislányom rosszul van, menjünk érte. Nem szoktak csak úgy a bölcsiből hívogatni, kimentem, felvettem. Nyilván nekem ott kéne lennem, de a gyerekért is menni kell, jó érzéssel nem ülök vissza csendben egy megbeszélésre, de el sem rohanhatok. Jön a "forródrót", hogy a férjem tud-e érte menni, miben van éppen a melóhelyén. Oké, összerakjuk valahogy, pl. ő elszalad érte, de vissza kell mennie, én letudom a megbeszélést, majd megyek haza és viszem a dokihoz a gyereket. A nap pipa, este pacsi, gyerek sugárban hány egész éjjel. Másnap kiütve fekszünk mindketten, már én is hányok, a kicsi alszik, mire csörög a telefon az oviból, hogy a nagy rosszul van, menjünk mielőbb érte. Meg sem lepődtem nyilván, de indul megint a logisztika, hogy keltsem a kicsit és vigyem? Várjam meg, amíg felkel és addig lesz a naggyal, ami lesz? Rángassam el megint a férjemet? Kérjem meg a bébiszittert, hogy ugorjon át, amíg elmegyek a nagyért!? Szóval aaahhh... Már megfordult az is a fejemben, hogyha az egyik beteg, automatikusan itthon kellene tartanom a másikat is, ígyis úgyis elkapják egymástól az esetek 80%-ában.

Nyilván megoldunk mindent, de őszintén kérdezem, ti nem fáradtok el ezekben néha baromira szellemileg??

2024. febr. 3. 23:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

10!

Elnéző?

Férjem D műszakos, én A műszakos vagyok. Alig találkozunk. A munkahely csak annyit segít a dologban,hogy engedélyezte nekem az A műszakot. Ráadásul másik városban is dolgozunk. 1 óra utazás oda, 12 óra meló, 1 óra haza.

Nem elnéző a munkahely. Nem segít semmit.

2024. febr. 4. 12:33
 12/13 anonim ***** válasza:
69%

Ajj, dehogynem. Pedig nálunk kicsit nagyobb a korkülönbség, és még segítségünk is van, de ehh, így is zombi vagyok majd' minden este. A 8 évesnek már kezd lenni némi szociális élete, de nyilván még ahhoz kicsi, hogy egyedül jöjjön-menjen, szóval bármi van, vinni-hozni kell. Heti kétszer edzésre jár, oda is. Emellett "sajnos" okos gyerek, így minden létező versenyre viszik, legyen az matek, magyar, angol...ami nem is lenne baj, de pl pont most volt egy olyan magyarverseny, amire nekünk kellett elfurikázni, mert nem ám helyben volt és tanítási időben...neeem, egy másik suliban a város túlsó felén, délután 4-kor. Szóval iskola után, de még munkaidőben. Hállelúja.

A kicsi 4 éves, és lekopogom, vele már kicsit könnyebb, mert ő most csak oviba jár, meg heti 1 külön foglalkozásra. De fél éve még hordtam logopédiára is, mert kicsit nehezen indult be a beszéde (azóta el lettünk engedve, mert behozta magát, nagyon is).

Azt hagyjuk is, amikor betegek. Szerencsére nem túl sokszor, de olyankor kivagyok. Ha a nagy beteg, az még istenes, mert reggel átalussza míg a kicsit oviba viszem, de fordított esetben muszáj keltenem a beteg kicsit is, mert őt még nyilván nem hagyhatom egyedül itthon 20 percre sem. Hála az égnek a munkahelyem kellően rugalmas, meg a férjemé is.

Emellett az örökös fejben tartandó dolgok. Péntekre tudni kell a verset, keddre tudni kell a nyelvtani szabályt; csütörtökön farsang, vigyünk be rágcsát meg üdítőt, jövő szerdára kell vinni fülhallgatót mert mennek a gépterembe; a könyvtári könyvet vigye vissza időben, faragót vegyek újat mert eltörött, benti cipőt vegyek mert kinőtte, a kicsinek hétfőn piros pólós nap, csütörtökön mi vagyunk a gyümölcsnaposok, utána héten kedden szülői, stb stb stb, a végtelenségig lehetne sorolni.

Szóval de, a fszkivan sokszor. Azért valahogy kilogisztikázunk mindent, mert hát muszáj. Ráadásul én amúgy is logisztikában dolgozom, szóval nekem szó szerint sosincs megállás 😃

2024. febr. 4. 12:50
 13/13 anonim ***** válasza:
En is megorulok tole. A szuloi ertkezleteket leepitettem. Falunk lakunk es este 17re a halal megy vissza megint a varosba. En is megoeulok az allando verstanulas,minden hetfon matek minden szerdan korny.dolgozat es melle a nyelvtanar is allandoan ropit irat. Minden nap hetvegen is tanulni kell egy 10 eves gyereknek is. Az ovis 2 hetente beteg, a kirugas szelen allok,mindenki utal bent. Nincs segitsegunk senki. :(
2024. febr. 4. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!