Megéri a nagyszülői segítség miatt falun lakni vagy jobb városban, ahol több minden elintézhető?
Párom mostanában mindig azt mondja költözzünk ki falura, mert szülei 1-2 év és nyugdíjasok lesznek. Állítása szerint jó lesz a gyerekeknek, hogy ovi vagy suli után van hova beugrani, illetve bármikor vigyáznának rájuk.
Nem mellesleg tesójáék is itt laknak és hogy milyen jó lenne, ha egy oviba járnának a gyerekeink.
Azonban én ezt másképp látom. Én inkább laknék városon, ahol van iskola is, mert ebben a faluban az nincs, messze van. Illetve jobban rászorulnék szerintem a falun a segítségre, mert messzebb lenne a munkahelyem, később érnék haza, bevásárlást se tudnám helyben elintézni(akár a gyerekekkel, később szakkör bàrmi sokkal bonyolultabb lenne. Több lehetősége lenne. Nem feltétlen nagy vàrosra gondoltam, hanem egy kisebbre, ami családias, de van 8 osztályos legalabb....
Nektek mi erről a véleményetek? Azt érzem a pàrom bűntudatot kíván kelteni bennem, hogy a gyereknek rosszabb lenne kisvároson, ahol nincs rokon, mint a faluban, ahol van, viszont számomra már nem élhető a falu. Pl. már én nem érezném magamat szerintem ott jól. Nekem bőven elég lenne a hétvégi nagyszülős látogatás. Plusz, ha nagy szükség van rá akkor nincsenek annyira hű de messze.
Én azt gondolom a gyerekeket magunknak szültem.
Jobb az anyóst messziről szeretni mint közelről utálni.
Városból még mindig kimehetsz később falura, ha szédülsz a betonon.
De ha egyszer beragadtál a faluba, ott is maradsz. Kivéve, ha nem pénzügyi kényszerből költöztél oda. De akkor nem itt kérdezősködnél.
19es. Már laktunk falun korábban is ès anyós közelében is. Utána költöztünk át nagy városba, de nekünk nem jött be, visszavágyunk. Szóval nem.. nem fogjuk bánni 5 év múlva sem…
Mint írtam ez ember függő. Van akinek ez jön be, van akinek az.. Nem tudom miért nem lehet elhinni hogy nem mindenki ugyanazt szereti..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!