Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy javítsak az alvásán?

Hogy javítsak az alvásán?

Figyelt kérdés

Van egy 2.5 éves lányom.

Világ életében rossz alvó volt. Kivizsgáltattuk, szervi oka nincs.

Most ott tartunk, hogy este fél9-9 fele elalszik, éjféltől meg indul a buli. 1ig pörög,forog, nem alszik. 3kor is kel, 5kor is, akkor megint jön a mocorgás fél órát kb. Majd 6kor kel.

Kb 1 éves kora óta megy ez.

2 hónapja visszamentem dolgozni, mostmár olyan szinten kivagyok, hogy elmondani nem tudom. Depresszió, öngyilkos gondolatok, minden is van.

1 éve próbálkozok olajakkal, teákkal, zenével, fénnyel, mindennel. Semmi változás. Együttalvás, különalvás, minden ami eszembe jutott.

Az nem opció, hogy mégse dolgozzak.

Szoval tényleg ez az utolsó ötletem, hogy ide kiírom, holott tudom mindenki csak kritizálni fog. De ha 1 hasznos válasz lesz is már megérte.

2024. jan. 27. 13:26
1 2
 11/16 Andi80018 ***** válasza:

Szerintem nem fáradt, gondolom alszik bölcsiben. Pont utána megy haza, amikor jól kialudta magát. Otthon meg már nincs lefáradás. Én mindig kint voltam a gyerekkel, bölcsiből hazajövet, minimum két órát, még hidegebb időben is. Illetve alvászavarra még meg lehet próbálni a magnéziumot, este, halolajjal.

Esetleg pszichológust még meg lehet kérdezni, illetve alvásambulancia.

De, még lehet ugye megszokás is, sajnos, hiába kicsi, látja, hogy megteheti.. Persze nem biztos. Apukája mit szól ehhez egyébként?

2024. jan. 27. 18:29
 12/16 A kérdező kommentje:

Minimum télen is 2 órát kinn vagyunk. Nyáron egész nap.

Megsem jobb a helyzet.

Apukája nincs

2024. jan. 27. 18:35
 13/16 Andi80018 ***** válasza:
Hát, mindenesetre a magnézium-halolaj kombót próbáld meg. Vagy megszokás, vagy valamilyen pszichés zavar. Egy pszichológust azért meg lehet kérdezni. Mondjuk, én az apa hiányt is számításba venném, valamilyen formában, pl szigor, maga az apa kép.
2024. jan. 27. 19:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Melatonin van gyerekeknek is, hátha.

Este valami gyógytea, macskagyökér, citromfű nem tudom lehet e gyereknek, de kérdezzrá

2024. jan. 27. 20:09
 15/16 Andi80018 ***** válasza:
Egyébként, mamánál pl. szokott aludni, szoktad vinni? Mert azt meg lehetne figyelni, hogy másnál hogy van ez. Mert ha másnál ez nincs, akkor nincs baja.
2024. jan. 27. 22:40
 16/16 A kérdező kommentje:

Mamánál egyáltalán nem alszik.

Anyóssal nem tartom a kapcsolatot, az en anyámnál próbáltuk egyszer, de el sem aludt, csak ordított.

2024. jan. 28. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!