Csed igénylés hogy és mi kell hozzá? Leirom én hogy tudom javítsátok ki ha valamit nem jól tudok, Bővebben lent
Figyelt kérdés
2hét múlva leszek szülés előtt 28nappal, táppenzen vagyok, de a cegemnek megváltozott a tulajdonosa így a könyvelő is és nem érem el őket, most mit hogyan csinaljak, orvosnak gondolom mondanom kell hogy zárja le a táppenzes papírt, azt kell bekuldeni a tb-nek és a kiskonyv másolatát és írok egy kérvényt hogy kérjék ki a munkáltatótól ami még kell hozzá... És ha lejárt a csed ugyanígy kell gyedet is vagy azt hogyan. Köszönöm2017. ápr. 26. 11:58
1/7 anonim válasza:
Te miért leveleznél a TB-vel? Ez a munkáltató dolga.
2/7 A kérdező kommentje:
Igen a munkáltató dolga lenne, de ők nem csinálnak semmit, táppenzt is így kellett elintéznem hogy írtam egy kérvényt a tb-nek hogy kérjék be a munkáltatótól az igazolast
2017. ápr. 26. 12:37
3/7 A kérdező kommentje:
Októbertől voltam táppenzen és mivel a munkaltatomnak hiába küldtem a táppenzes papírt ő nem adta le sokáig nem kaptam táppénzt, majd írtam a tb-nek és ők kérték be az igazolast decemberben kaptam meg az októberi táppénzt
2017. ápr. 26. 12:39
4/7 anonim válasza:
A munkahelyednek kell majd egy foglalkoztatói igazolást kiállítania a CSED igénylő nyilatkozat mellé, de ez tényleg az ő dolguk lenne. Menj el a legközelebbi kormányablakhoz és elmondják mi a teendő. (Többes jogviszony esetén pl ott kell igényelni, szóval tudnak segíteni biztosan.)
Azt jól tudod, hogy az egész procedúra a háziorvosnál kezdődik, aki lezárja a táppénzt és felvesz terhes állományba. Szóval ott kezdj mindenképp.
A munkahelyednek pedig írásban adj be kérelmet (írasd is bent alá, hogy átvették vagy tértivevénnyel küldd el) a szükséges iratok kiadására, hogy de védve legyél ezzel kapcsolatosan.
5/7 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés nőgyógyász vett táppenzre, tőle kérek igazolast, ő zárja le a tp-t de ő vegyen terhes állományba is?
2017. ápr. 27. 12:58
6/7 anonim válasza:
Nem tudom, hogy a nőgyógyász felvehet-e mert nekem ő azt mondta, hogy a háziorvoshoz kell mennem emiatt. Táppénzre is csak javaslatot adott volna ha menni szeretnék és a háziorvos ír ki. Szóval lehet ez a rész nálatok máshogy megy.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2017. ápr. 27. 20:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!