Vannak olyanok akinek a gyereke szintén okoskodik? Hogyan szoktassam le róla?
Most 8 éves, 6 éves kora óta járunk sakkversenyekre és jó is benne az apja tanította neki. Már az angol is megy neki. De nagyon okoskodik, iskolában is, fent hordja az orrát, persze nem tud még mindent de minden felől érdeklődik főleg az olyan bolygók és univerzumok felől és persze tanítom is amit csak tudok meg veszem neki a könyveket. De már nekünk is beszól ha valamit nem úgy csinálunk ahogy azt neki tanítottuk, a matektanárnő panaszt tett rá hogy beszólogat orákon jelentkezés nélkül és mondja a választ. Az apja szerint ez ellen semmit nem kéne tegyünk ...
És örülök hogy tudja de tényleg tud zavaró lenni, a családból senki nem ilyen és volt ismerősöm aki felnőtt korára ilyen okoskodó típus lett es hát nem a legszimpibb
emberek közé tartozik.
Nem azzal van a bajom hogy tud dolgokat hanem a viselkedésével, a kesőbbiekben hogy lesznek barátai kifogják pécézni
Hát ha valóban "univerzumOK" iránt érdeklődik, akkor kétségtelenül csak okoskodik, ugyanis 8 évesen még egyszerűen nincs, nem is lehet annyi háttértudása, hogy az ezzel kapcsolatos elméleteket megértse. Tudom, én is ilyen voltam, 9 évesen a kezembe került egy könyv a kvazárokról, és eldöntöttem, én azt meg fogom tanulni, mert "én sokkal okosabb vagyok, mint a többiek, én értek ehhez". Tényleg meg is tanultam hosszú részeket belőle, szépen elmondtam mindenkinek, ha kérdezték, ha nem, - és rajtam kívül senki nem tudta, hogy a 80%-át nem is értem annak, amit mondok. Én is azt hittem, hogy ettől okos vagyok, visszatekintve örülök neki, hogy pár évvel később ezt senki nem vágta a fejemhez, mert akkor már rettentően cikinek éreztem.
Ha a gyerek okos, az remek dolog. De az ilyen gyerekekkel általában az szokott történni, hogy szépen nyugodtan ülnek a babérjaikon, hogy ők milyen szuperokosak - főleg, ha találnak egy együttműködő szülőt/tanárt ehhez - aztán amikor már kevés a tudása, akkor csúnyán nagyot esik a piedesztálról.
Ismerek hasonlót, okosnak nem mondanám, inkább csak hamar megjegyez dolgokat, amit visszaad és emiatt folyton okoskodik. A gond az, hogy az érzelmi intelligenciája nagyon fejletlen. Már bocsánat, hogy egy 8 évesre ezt mondom, de egy igazi érzéketlen tapló. Képtelen beleképzelni magát más helyzetébe, a gyengébbek szerinte megérdemlik, hogy büntetést és gúnyt kapjanak és ha valaki szenved, azon csak vigyorogni képes. Irritáló, remélem változni fog (nem saját gyerekem, baráti családban van).
"a matektanárnő panaszt tett rá hogy beszólogat orákon jelentkezés nélkül és mondja a választ."
Erre mondjuk azt mondanám, hogy egyáltalán nem okos dolog, sőt kifejezetten buta és ostoba magatartás, ha folyton belebeszélsz kérdezés nélkül az órába. Kár, hogy az apa nem tűnik partnernek ebben. Ő még abban a fázisban van, hogy büszke az okoskodó gyerekére, pedig nem ettől fogja sokra vinni a gyerek az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!