Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vannak olyanok akinek a...

Vannak olyanok akinek a gyereke szintén okoskodik? Hogyan szoktassam le róla?

Figyelt kérdés

Most 8 éves, 6 éves kora óta járunk sakkversenyekre és jó is benne az apja tanította neki. Már az angol is megy neki. De nagyon okoskodik, iskolában is, fent hordja az orrát, persze nem tud még mindent de minden felől érdeklődik főleg az olyan bolygók és univerzumok felől és persze tanítom is amit csak tudok meg veszem neki a könyveket. De már nekünk is beszól ha valamit nem úgy csinálunk ahogy azt neki tanítottuk, a matektanárnő panaszt tett rá hogy beszólogat orákon jelentkezés nélkül és mondja a választ. Az apja szerint ez ellen semmit nem kéne tegyünk ...

És örülök hogy tudja de tényleg tud zavaró lenni, a családból senki nem ilyen és volt ismerősöm aki felnőtt korára ilyen okoskodó típus lett es hát nem a legszimpibb

emberek közé tartozik.

Nem azzal van a bajom hogy tud dolgokat hanem a viselkedésével, a kesőbbiekben hogy lesznek barátai kifogják pécézni

jan. 8. 16:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%
Azt tanítanám meg neki, hogy hagyni kell mást is érvényesülni. Hogy gondoljon arra, néha a tanár direkt könnyebb kérdést tesz fel, hogy mindenkinek legyen sikerélménye. És adnék neki nehezebb feladatokat, hadd küzdjön.
jan. 8. 18:44
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Engem ilyenekért durván kiközösítettek általánosban. Én voltam a beszólogatós miss tökély, de mivel a nullához közeli az önreflexiója egy nyolcévesnek, én se láttam meg a hibáimat, ezért igazságtalannak és gonosznak láttam a csúfolódókat. Amikor 18-20 éves korom körül mesélte az egyik volt osztálytarsam, hogy miket mondtam neki kisgyerekként (pl. minek indulsz ezen meg azon a versenyen, te úgysem fogsz nyerni), teljesen ledöbbentem, és bocsánatot kértem.

Jobb lett volna korábban meglátni ezt. Ma más ember lennék az éveken át tartó közutálat traumája nélkül.

jan. 8. 20:56
 13/22 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem meg az ilyen gyereknek neg kell találni a közegét, ahol nem ciki okosnak lenni, nem ciki a tudás, hanem ha kitűnik a többiek közül, mert valóban okos, akkor ezt meg kell lovagolni. Az hogy egy szülő a saját gyereket leállítja mert az okos, na az baj. Nekem is egyik gyerekem ilyen, én inkább büszke vagyok rá. Csak meg kell találni azt a közeget ahol okosnak lenni az átlag és nem szégyellni való. Lányom az egyik legerosebb gimibe jár, az összes iskolatársa az átlag szemében stréber, viszont nekik ez a természetes, hogy ők okosabbak mint az átlag. A szülője vagy, támogatnod kellene.
jan. 8. 21:40
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

mondjad meg neki,hogy órán csak akkor szabad beszélni, ha a tanitonéni/tanitóbácsi felszólióít, és ezt tiszteletben kell tartani.

mert ez a szabály ott órán,hogy csak olyankor szólunk,amikor szótkaptunk,

különben megzavarhatja többi gyereket,mert ha mindig bemondja a választ, a többiek nem fogják tudni megtanulni 1edül kiszámolni,és bajuk,nehézségük származhat/lehet belőle később, ha nem tanulnak meg számolni,csak leírják mindig, amit ő mond.

jan. 8. 22:35
 15/22 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem okos gyerek tudja, hogy órán beszélni ciki kérdezés nélkül, csak a rosszak csinálják és csak jelentkezéssel lehet, akkor is, ha jobban tudod.

Én teljesen megértem a srácot, rossz közegben van, a butábbak szokták ezt okoskodásnak gondolni, erős kisgimibe vele és a saját közegében vissza fog lenni, csak átlagos lesz. Azt megmondanám, hogy ne beszéljen bele jelentkezés nélkül az órába, ez meg fog látszani a magatartásjegyein, és butának fogják tartani érte, mert aki okos, az szabálykövető is. Illetve az mutatja meg az érettséget, mennyire képes követni egy szabályrendszert, illetve szabályozni magát, amikor tudja is, betartja. Meg akar majd felelni önmagának. A többivel nem foglalkoznék, a barátoknak megfelelő közegből kell kikerülniük, ha összezárnának egy csomó átlagos vagy alatti emberrel, te sem biztos, hogy éreznéd, hogy közös hullámhosszon vagytok. Random 25 gyerek, csoda, ha lesz közte igaz barátja, a legtöbb ilyen kapcsolat csak kényszerből van, hogy tudjanak kivel játszani és nem igazi barátok, akkor sem, ha annak hívják/hívatják őket. A valódi barátságok elég ritkák, hasonló szellemi partner kell hozzá.

jan. 9. 02:56
 16/22 anonim ***** válasza:
76%
Én ismerek egy fiút, hát nagyon irritáló. Viszont ismerem a családot és tudom, hogy egyrészt az apjától tanulta(nézte el) ,másrészt meg rossz otthon a helyzet és szerintem túlkompenzál másban, amiben tud. Még azt sem lehet amúgy mondani szegényre hogy olyan nagyon okos volna.
jan. 9. 05:57
 17/22 anonim ***** válasza:
72%
Nem okos, hanem okoskodó. Nagyon nem mindegy.
jan. 9. 07:44
 18/22 anonim ***** válasza:
29%

Te nevelted , vajon kitől tanul a gyerek ha nem a szüleitől?

Vmit elcse.sztetek nagyon

jan. 9. 08:37
 19/22 anonim ***** válasza:
79%

Én az ország legjobb gimijébe jártam (Fazekas), de még a mi osztályunkban is kinézték az okoskodó mindenjobbantudomkát, aki azért jött át az ország másik legjobb sulijából (Eötvös), mert ott konkrétan kiutálták.

A gyerekek kegyetlen tükröt tartanak a szociálisan ügyetleneknek, akár okosak, akár nem. Szerintem hasznos lenne minden gyereknek önismeretet tanulni. Kezdetnek egy jó pszichodráma csoportot keresnék a helyedben, vagy valami hasonlót.

jan. 9. 09:15
 20/22 Andi80018 ***** válasza:
82%
Írasd át gimibe negyedikben, ott lehet, csak pislogni fog matekórán... :-D
jan. 9. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!