Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tippek elinduláshoz? Többi lent

Tippek elinduláshoz? Többi lent

Figyelt kérdés
Kb 1 hónapja kezdte el 2 évesem, hogy bárhova szeretnénk indulni, az kész őrület vele. Először próbáljuk szépen mondani hova megyünk... De ő csak játszik stb és nem, nem akar jönni . A végén úgy kell ",elkapni" és öltöztetni, amelyet természetesen végigordít vagy teljesen el kell terelni közben. Amikor már fel van öltözve, indul és nincs semmi probléma. De amíg elkészülünk addig kb vért izzadunk. Nincs bevalt módszer.vagy írjátok hogy el fog múlni:)
2023. dec. 30. 07:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a helyzet a 3 évessel. Majd az idő megoldja. Addig meg próbálok időben nekiállni készülődni, hogy az időhúzással együtt is odaérjünk ahova akarunk. Igaz volt 1-2 alkalom, amikor tényleg semmi nem használt. Akkor otthonhagytam (persze nem egyedül) Utána azért sírt, mert ő is akart a boltba menni. Hát így járt.
2023. dec. 30. 08:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Dackorszaknak hívják. Teljesen normális.

Alkudozás helyett választási lehetőség adj.

2023. dec. 30. 08:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez volt nálunk is, még 2 éves sem volt a lányom, elég korán bejött nála a dackorszak. El fog múlni, illetve könnyebb lesz, de ezen az időszakon túl kell esni.
2023. dec. 30. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az vált be - most 2,5 éves és ugyanezt csinálta - hogy "egyedül" öltözhet. Mondom neki, hogy gyere vedd fel a cipődet, megyünk a boltba/játszótérre, stb. Néha sikerül neki, néha nem. Utána odaadom a kabátját, hogy azt is vegye fel. Kínlódik vele egy darabig, majd elkezd kiabálni, hogy "anya segít". Olyankor már hagyja ráadni. Sürgetni nem szoktam, csak arra hogy kezdje el, de utána megvárom amíg a saját tempójában öltözik, addig én is készülődöm mellette, látja tőlem, hogy én is cipőt, kabátot veszek.

Meg ha nem nagyon akar megmozdulni, hogy kijöjjön a szobájából, akkor megkérem, hogy válasszon egy játékot, és hozza ki, azt elvihetjük, de ha nem hoz, akkor megyünk anélkül. Ezt a feladatot mindig komolyan veszi, és általában nagy lelkesen szokta mutatni, hogy melyik plüss jön vele.

2023. dec. 30. 09:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk most a bábozás működik. Ha anya mondja, hogy jöjjön, semmi, de ha odamegyek egy bábbal, és azzal hívom, akkor jön. Lehet, hogy csak az újdonság varázsa, de az is segít, ha egy darabig működik valami.
2023. dec. 30. 09:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!