Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4éves fiam folyton felhúzza a...

VikiEsAdam kérdése:

4éves fiam folyton felhúzza a nadrágszárát itthon 20Cban is. Valakinél tapasztalat?

Figyelt kérdés

Minden felkelés után ágyban akar maradni vagy napközben kér takarót és alatta vagy felhúzza egészen ágyékig a nadrászárat vagy le is veszi. Nem matat a kukijával....

Napközben is vagy felhúzott nadrágban akar játszani vagy kér takarót és az alatt húzza le. Kérdésemre nem mondja miért. A lakásban 20.5-21C van tehát nincs meleg és érzem nincs melege, nem izzad. Mi lehet ez?

#4 éves #furcsa viselkedés #Nadrág lehúzás #Nadrágszár felhúzás #Gyerek öltözködés vetkőzés #4 éves fiú furcsa szokás
ma 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:
20 fokban az én gyerekeim shortban, pólóban vannak.
ma 17:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem szimplán zavarja a nadrág.

Az én lányom is utál felöltözve lenni , 6 éves.

ma 17:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy csak szimplán zavarja a nadrág/szeret betakarózni, de úgy már túl meleg?

Nálam felnőttként is megmaradt az, hogy szeretek betakarózni. Például, ha olyan hőmérséklet van, hogy ha takaró nélkül/könnyebb súlyú pléd elég lenne az alváshoz, akkor is hiányzik az, hogy rajtam legyen egy nehezebb takaró. Viszont ha fogok egy nehezebb takarót, ami nyilván melegebb is, az egy hosszú pizsamával túl meleg lesz, ami nem kényelmes, tehát kevesebb/rövidebb ruhadarabok kellenek. Ezt felnőttként megoldom azzal, hogy kiveszek egy másik ruhát a szekrényből és átöltözök. De egy kisgyerek nem így működik, ott szülő eldöntötte, hogy ez kell így nem fázik a gyerek, hát jobban tudja, mint a 4 éves (nálunk ez volt), na ilyenkor gyerekként én is ledobtam a textilt.

De én nappal is szeretek betakarózni, de ébren csak vékony pléddel. Ha egyhelyben ülős dolgot csinálok sokáig, akkor pulcsi meg hosszú nadrág helyett betekerem magamat egy pléddel. Ez felnőttként meg van oldva azzal, hogy így csinálom, azt veszem fel, amit akarok, fizikailag ezt nem fogja anyám megakadályozni, de 4 évesen meg az volt, hogy anyám rámad valamit, mert ő jobban tudja. És akkor hogy kezeli egy gyerek ilyenkor a helyzetet? Leveszi a ruhát.

Na meg ott van az, ahol nem a hőérzeten múlik. Lehet az anyag, vagy a fazon zavaró. Én mondjuk máig is úgy vagyok vele, hogy azt szeretem, ha a bokámra rátapad a nadrág. Ha nem tapad rá, akkor ne érjen hozzá, tehát legyen vagy nagyon elálló trapéznadrág, vagy ne érjen le a bokámig.

ma 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!